SPORT

Het is weer lente… Start to run!

9 april 2012

Samen met wat enthousiastelingen van de sportschool startte ik vorig jaar begin maart een loopgroepje. We volgden een schema voor beginners en bouwden het per week langzaam op. Dat had tot gevolg dat ik vorig jaar in april mijn eerste hardloopwedstrijd kon lopen. Eentje van 4 km. Dat klinkt misschien weinig, maar ik had eerder niet voor mogelijk gehouden dat ik dat leuk zou vinden of zelfs nog maar zou kunnen.

Vorig jaar oktober liep ik de 6 km tijdens de Eindhovense marathon. Inmiddels was het loopgroepje opgehouden te bestaan en liep ik op eigen gelegenheid. Maar niet lang daarna viel de winter in en stopte ik mijn hardloopmotivatie samen met mijn zomerkleren ergens achter in de kast. Om die er een paar maanden later, afgelopen maart om precies te zijn, weer uit te halen. Ik baalde dat ik zo’n tijd niets aan hardlopen had gedaan, maar was vastbesloten het toch weer op te pakken.

En nu heb ik me gisteren na even twijfelen toch weer ingeschreven voor die 4 km-loop die deze maand zal plaatsvinden. Ik heb nog tot de 25e om te trainen en lig nog niet helemaal op schema, maar ben wel super gemotiveerd om mijn tijd van vorig jaar te verbeteren. En in oktober gaan we met mijn werk meedoen aan de Eindhovense marathon. Ik zal dan niet zoals vorig jaar 6 km lopen, maar we gaan meedoen aan de estafette. Je loopt dan met z’n vieren de hele marathon, wat neerkomt op een ruime 10 km per persoon. Ik zal dus nog even flink door moeten trainen wil me dat gaan lukken…

Doen jullie aan hardlopen? En hoe vaak per week loop je? Ik ben ook erg benieuwd wie van jullie er aan loopwedstrijden meedoet of van plan is dat te gaan doen!

Voor de geïnteresseerden hieronder enkele handige en nuttige websites:
http://www.runinfo.nl/homepage.htm
Download hier allerlei verschillende hardloopschema’s en vind er nuttige informatie over bijvoorbeeld de juiste sportvoeding.

http://evy.start-to-run-mp3.com/
De populaire ‘Start to run’ podcasts van Evy Gruyaert. Evy geeft aan wanneer je moet rennen en wanneer je moet wandelen en je wordt ook nog eens gestimuleerd door de juiste muziek. Ik gebruik de podcasts ook en vind ze erg fijn! Er zijn podcasts van 0 tot 5 km en van 5 tot 10 km.

http://www.runnersweb.nl/Home.htm
VEEL informatie, vooral over de do’s en dont’s als je begint met lopen en de ideale hardloopkleding.

Ben je fan van fysieke boeken, dan heb ik voor alle vrouwen nog een geweldige boekentip: Loopgids voor vrouwen van Sam Murphy (http://www.volkskrant.nl/wca_item/boeken_detail/453/214369/Loopgids-voor-vrouwen.html).Echt een geweldig boek waar werkelijk alles in staat wat je als vrouw moet en wilt weten als het gaat om hardlopen. Volgens mij verkoopt Bol.com het boek helaas niet meer, maar het is in de grotere boekhandel vast nog wel te vinden.

2 Comments

  • Reply Annouska 11 april 2012 at 11:30

    Ik zei net op een andere blog al dat ik zoveel respect heb voor mensen die het lopen volhouden. Ik kan het niet, want ik heb het al zo vaak opgepikt en weer opgegeven haha.

  • Reply Monique 11 april 2012 at 23:08

    Er komen inderdaad momenten dat je je loopschoenen aan de wilgen wil hangen. Het is de kunst om jezelf te blijven motiveren. Tot nu toe lukt dat gelukkig 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.