SPORT TECHNOLOGIE

EK voetbal kijken in coronatijd – 3 tips om er een feestje van te maken *

18 juni 2021

Deze zomer is het na een jaar wachten dan eindelijk tijd voor EURO2020. Ik moet zeggen dat ik het best verwarrend vind dat ze die naam niet hebben aangepast naar EURO2021. Er zullen vast goede redenen voor zijn. Maar, voetbal dus. Hoewel het EK-gevoel en de oranjekoorts bij mij nog lang uitbleven, heb ik inmiddels de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal gezien en ik moet zeggen… het kriebelt weer! Ik weet zeker dat de beperkende coronamaatregelen niets af hoeven te doen aan de feestvreugde, maar dat je soms zelf gewoon net even wat creatiever moet zijn. Ik geef je graag drie tips om de sfeer er dit bijzondere EK in te krijgen én in te houden.

1. Creëer een oranje thuistribune

De café’s hebben nog te maken met beperkte openingstijden en er mogen minder mensen binnen zijn dan normaal. Vaak is het wel mogelijk om op een terras op afstand naar een scherm te kijken, maar het lopen van de polonaise zit er nog niet in. Zie je dit niet zo zitten, dan kun je natuurlijk lekker thuis voor de tv via internet of de kabel naar ‘onze jongens’ kijken. Gezellig met wat familie of een paar goede vrienden. Dat kan binnen, maar wat dacht je ervan om met mooi weer lekker in de tuin te gaan zitten? Maak een gezellige zithoek met hapjes en drankjes en zorg voor een stabiele plek voor je tv. Met een degelijk internet en TV pakket heb je ook in de tuin prima bereik.

Je kunt bijvoorbeeld als opwarmertje eerst via je smartphone of tablet deelnemen aan een gezellige EK-quiz en vervolgens op televisie de wedstrijd kijken. Wees wel voorzichtig met het naar buiten dragen van het tv-toestel. Vind je dit toch een wat te spannende onderneming dan kun je de wedstrijd natuurlijk binnen kijken. Maar via internet en tv op de app van je provider kun je de wedstrijden ook heel gemakkelijk op je smartphone of tablet streamen.

2. Zet eens écht wat lekkers op tafel

Omdat we dit jaar toch nog wat meer aan huis gekluisterd zijn dan anders, is het leuk om juist aan de details wat meer aandacht te besteden. De standaard chips en nootjes kun je best eens vervangen door te shoppen bij een goede delicatessenwinkel, of door bij een tapaszaak heerlijke Spaanse tapas te bestellen. Zelf lekkere hapjes maken kan natuurlijk ook. Warm weer en hapjes maken natuurlijk dorstig. Voor een groot assortiment aan lekkere drankjes kun je terecht bij je lokale slijterij. Of wat dacht je van een verfrissende oranje cocktail of alcoholvrije mocktail?

3. Versier alles oranje

Het oranjefeest is niet compleet zonder… precies ja: oranje! Het kan allemaal niet oranje genoeg, dus trek die oranje jurk maar eens uit de kast, doe een oranje hoedje op en versier het huis en de tuin met oranje vlaggetjes. De kinderen vinden het altijd leuk om zich ook helemaal in oranje te hullen. We maken er één groot feest van. Met rood-wit-blauwe strepen op de wangen ben je helemaal klaar om onze jongens naar de overwinning te juichen. Hup Holland, Hup!

Kijk jij alle wedstrijden van het EK, of beperk je je (net als ik) vooral tot de wedstrijden van oranje?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.