SPORT

Beekloop

31 augustus 2011

Eind maart, bijna een half jaar geleden dus, besloot ik weer eens een poging te wagen. Ik had in het verleden al wel eerder op eigen houtje hardgelopen, maar besloot het nu serieus aan te pakken. Ik sloot me aan bij een loopgroepje van de sportschool en probeerder daarnaast nog 1 of 2 keer per  week in mijn eentje of met manlief samen te gaan lopen. Ook kocht ik een hartslagmeter, liet goede loopschoenen aanmeten en kocht een flitsende outfit (ja, dat is ook belangrijk).

Het schema dat ik volgde vond ik behoorlijk pittig, maar ik merkte wel dat ik het telkens wat langer volhield en begon me ook tijdens het lopen steeds beter te voelen. De lopers van het loopgroepje vorderden helaas wat sneller dan ik, waardoor ik er steeds meer tegenop zag erheen te gaan. Ik heb toen besloten gewoon twee keer per week zelf te gaan, op een tijdstip dat het mij uitkomt en in een tempo dat voor mij goed vol te houden is.

Begin juli liep ik met intervallen toch al een ruime 5 km. Helaas heeft de vakantie roet in het eten gegooid, want ik liep drie weken helemaal niet. Opstarten bleek daarna moeilijker dan verwacht, waardoor ik helaas nog steeds niet op mijn kunnen van juli zit.

Toch besloot ik me in te schrijven voor de Beekloop hier in Eindhoven. Je kunt daar kiezen uit de afstanden 4, 8, 12 of 16 kilometer. Uiteraard ging ik voor die eerste en vanavond was het dan zover. Een beetje gespannen stond ik met man, broer en tennismaatje Judith bij de start. Toen het startsein klonk viel alle spanning van me af en besloot ik lekker te genieten en me te concentreren op het lopen. Door de adrenaline en de neiging om toch met andere mensen mee te lopen, liep ik stukken sneller dan normaal. Ik heb over die 4 km uiteindelijk 27 minuten en 57 seconden gedaan. Manlief was toen overigens al een dikke twee minuten binnen…

Maar even afgezien van die cijfertjes (die doen me namelijk (nog) niet zoveel) ben ik enorm trots op mezelf dat ik het toch maar even gedaan heb! Het is een goede voorbereiding geweest op de Cityrun die begin oktober plaatsvindt en waarvoor ik me ook al heb ingeschreven. Die loop is nog 2 km langer, maar ik heb gelukkig nog even de tijd om me daarop voor te bereiden.

2 Comments

 • Reply Lianne 31 augustus 2011 at 22:02

  Woehoeee! Goed gedaan! Ik zie je bij de CityRun 😉
  Voor mij wordt dat mijn eerste georganiseerde loop. Ik ben benieuwd, als ik het zo lees is het super!

 • Reply Annouska 3 september 2011 at 20:55

  Wat ontzettend gaaf dat je mee hebt gedaan ondanks dat je ritme nog niet zo goed was als van Juli..

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.