SPORT

Haat-liefde verhouding

10 oktober 2010

Ik durf mezelf toch wel redelijk sportief te noemen, maar hardlopen, dat is niet mijn ding. ‘Dan ga je toch wat anders doen?’, zie ik je denken. Klopt, maar ergens diep van binnen wil ook ik dat verslavende van het hardlopen eens ervaren. Bovendien werkt er niets zo effectief om een betere conditie te krijgen en die kan ik wel gebruiken. Alleen moet ik dan natuurlijk eerst die stap zetten…

Ik heb heel wat pogingen gedaan, met een ‘start to run’ trainingsschema op mijn iPod en vol motivatie, maar keer op keer won mijn luiheid het op den duur van de discipline en liet ik het weer verzanden. Laatst vertelde tennismaatje Judith me over een loopgroep waarmee zij wekelijks traint. Ik denk dat dat voor mij de ultieme oplossing zou kunnen zijn, want dan heb ik een stok achter de deur en ‘moet’ ik wel gaan. Helaas blijkt ook dat het niet te worden, want ik wil sporten wanneer dat mij uitkomt en ga ook graag naar mijn vaste lessen spinning en bodypump in de sportschool. Om over de zomer- én wintercompetitie van tennis niet te spreken… Nog een wekelijkse verplichting erbij is voor mij gewoon niet te doen.

Nu kom ik bij de aanleiding van deze blogpost. Vandaag was namelijk de Eindhovense marathon. Sinds een aantal jaar komt die bij mijn ouders door de straat en omdat broerlief voor de tweede keer meedeed, ben ik met vriendje en mijn ouders aan de straat gaan staan om de lopers (en broer!) een hart onder de riem te steken. Sommigen zagen er nog best fit uit anderen zaten er volledig doorheen, maar het hele sfeertje eromheen en het idee dat al die mensen daar liepen met hetzelfde doel, dat deed me wat.

Mijn sportieve broer

Broer liep de halve marathon (21 km), maar er zijn dus ook fanatiekelingen die de hele van 42 km lopen. Ongelooflijk! Vol enthousiasme riep ik vanavond dat ik volgend jaar wel mee wil doen, aan de cityrun weliswaar. Die ‘maar’ 6 km lang is, maar gezien mijn (gebrek aan) conditie een hele prestatie. Stiekem hoop ik dat de voorbereidingen daarop en natuurlijk het lopen van die wedstrijd me eraan laten proeven aan wat het mensen beweegt om te blijven lopen. Misschien dat het mij dan ook eens lukt en dat ik ook ooit die halve marathon loop (maar laten we niet op de zaken vooruit lopen ;)).

In het voorjaar van 2011, zeg april, wil ik beginnen met trainen. Houden jullie me eraan?

4 Comments

 • Reply Sanne 11 oktober 2010 at 00:36

  Ik heb me voorgenomen om nu te beginnen met hardlopen. Ik heb het nog nooit gedaan maar het is de goedkoopste manier om iets aan beweging te doen, dus ik zal wel moeten 😉

 • Reply Rosanneke 12 oktober 2010 at 09:53

  Haha, ik heb Evy’s Start to Run ook al weken op mijn iPod staan, maar ik ben nog niet gestart met runnen 🙂

 • Reply Margot 27 april 2011 at 15:38

  Nou je bent toch weer begonnen met hardlopen rond april 2011 haha. Houd je het nu wel vol?!

  • Reply Monique 27 april 2011 at 22:14

   Haha ja, wie had dat ooit gedacht… Ik hoop dat ik het ga volhouden, maar vind het wel zwaar. Zeker als ik de drie keer per week niet haal (wat de afgelopen tijd het geval was).

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.