SPEELGOED

VTech Kidizoom Duo 5.0 *

18 mei 2018

‘Ooooh mama, dankjewel!’, waren Lise’s eerste woorden toen ik haar uitlegde dat het pakje dat ik een dag voor ons tripje naar de Efteling op tafel had gelegd voor haar was. Dat het een camera was waar ze zelf foto’s en filmpjes mee kon maken wist ze toen volgens mij nog niet. Van Vtech ontving Lise de Kidizoom Duo 5.0. Het bleek het perfecte cadeau op het perfecte moment.

VTech Kidizoom Duo 5.0 – de specificaties

De Kidizoom is een 10 in 1 camera met 4 x digitale zoom en een camera aan zowel de voor- als achterkant. Ook bevat de camera gezichtsherkenning en heeft hij een groot kleurenscherm. Je kunt er gewone foto’s me maken, maar ook selfies en filmpjes. Bovendien zitten er talloze leuke effecten op waarmee je foto’s en video’s kunt bewerken. De camera is naast dat alles ook nog eens een mp3-speler waarop je je favoriete muziek luistert via de ingebouwde luidspreker of meegeleverde koptelefoon. En alsof dat nog niet alles is kun je er ook nog eens 5 coole spelletjes op spelen. Er zit een intern geheugen in de camera waar je 1000 foto’s en ongeveer 5 minuten aan filmopname op kwijt kunt. Het geheugen kun je eenvoudig uitbreiden met een micro SD-kaartje (niet inbegrepen). De camera werkt op vier AA-batterijen.

VTech Kidizoom Duo 5.0 – onze ervaring

Wat mij direct opviel was het stevige design waarin de camera is uitgevoerd. Alle uiteinden waarop hij zou kunnen vallen zijn bekleed met een soort rubberachtig plastic, waardoor het niet snel kapot kan. En onbedoeld hebben we de duurzaamheid van de camera al getest, want in haar enthousiasme heeft Lise hem in de Efteling al een paar keer uit haar handen laten floepen. Maar er is gelukkig geen schrammetje op te zien! Natuurlijk leren we haar dat ze het polsbandje om haar pols moet doen als ze de camera gebruikt en dat gaat gelukkig al steeds beter.

Voorheen had Lise een oude digitale camera van M in gebruik, maar dat was zo’n oud beestje dat je wel heel erg je best moest doen om er een goede foto mee te maken. Voor haar is deze nieuwe camera dus echt een verademing. De foto’s zijn ook echt van goede kwaliteit voor een kindercamera. Ze vindt het erg leuk om ermee te experimenteren. De spelletjes heeft ze ook ontdekt. Daar was, en ben, ik zelf iets minder enthousiast over. Voor mij hadden ze er niet per se op hoeven zitten. Maar ik snap dat je dat als kind wel heel tof vindt en als het een beetje binnen de perken blijft mag ze er van mij gerust even een spelletje op spelen.

Het enige dat ik wel jammer vind is het ontbreken van een oplaadfunctie. Als de batterijen op zijn moet je er vier nieuwe batterijen in stoppen. Het had mij handiger geleken als er gewoon een accu in had gezeten die je door middel van een kabeltje kunt opladen. Maar ondanks dat Lise de camera al best veel gebruikt heeft zijn de batterijen nog niet leeg, dus ik verwacht dat je wel vrij lang met die 4 AA-batterijen kunt doen.

Broertje Quinn heeft de camera ook ontdekt en hoewel hij er met zijn 1,5 jaar nog wat jong voor is (de adviesleefijd is 3 – 12 jaar), heeft hij zelfs al ontdekt hoe het apparaat aan en uit moet. En roept hij heel hard ‘cheeeeese’ als hij zogenaamd een foto maakt.

Ik zal binnenkort eens wat foto’s delen die Lise heeft gemaakt met haar nieuwe camera, zodat je kunt zien wat zij zowel vastlegt. De wereld door de ogen van een kleuter, dat moet haast wel leuk worden!

De VTech Kidizoom Duo 5.0 is verkrijgbaar in roze en blauw, kost €56,49 en is onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

Heb jij ook zo’n fotograaf in de dop in huis?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.