SPEELGOED

VTech DigiArt Magisch Tekenbord 3 in 1 (review & shoptip) *

10 december 2018

VTech DigiArt Magisch Tekenbord 3 in 1

Voor haar vijfde verjaardag kreeg Lise eerst wat kleinere cadeaus bij ons op bed. Maar toen ze even later beneden kwam stond daar nóg een verrassing: het DigiArt Magisch Tekenbord 3 in 1 van VTech. Ze heeft er inmiddels al vele uren speelplezier van gehad. En ook haar kleine broertje heeft zijn creatieve kant ontdekt en tekent erop los met de magische pen. Tijd voor een uitgebreide review!

VTech DigiArt Magisch Tekenbord 3 in 1

Met dit magisch tekenbord kan je kind alle kanten op. Het is zowel een whiteboard als een krijtbord en in een handomdraai maak je er ook nog een tekentafel van. Op het whiteboard kun je met daarvoor geschikte markers (niet inbegrepen) tekenen en schrijven. Op het krijtbord teken en schrijf je met krijtjes keer op keer je eigen creaties.

Maar het echt magische element zit hem in de lichtjes op het tekenbord, die je activeert via het paneel eronder. Met de bijgesloten magische pen volg je de knipperende lichtjes op het tekenbord en op die manier leer je meer dan 150 verschillende letters, cijfers, vormen, dieren en voorwerpen tekenen.

De eigenschappen:

  • Leer tekenen en kies uit meer dan 150 letters, cijfers, vormen, dieren en voorwerpen
  • Schrijf stap voor stap cijfers en de letters van het alfabet
  • Teken alles wat je wilt met de magische pen en/of whiteboardmarker (niet inbegrepen)
  • Het ontdekken en verkennen wordt beloond met vrolijke zinnen, grappige geluiden en animaties op het led-scherm
  • Regelbaar volume
  • Stevig en duurzaam design
  • Automatische uitschakeling

Adviesleeftijd: 3 – 7 jaar

Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Wat vinden we van het 3 in 1 magisch tekenbord van VTech DigiArt?

Op school is Lise al bezig met het leren van de letters en het schrijven ervan. Ik merk dat ze er ook echt zelf interesse voor heeft. Met het tekenbord kan ze spelenderwijs oefenen. Super dat ze die intrinsieke motivatie kan gebruiken om lekker aan de slag te gaan. Het tekenen van dieren en voorwerpen vindt ze trouwens ook erg leuk. En als het bord na afloop een groot compliment laat horen, straalt ze van oor tot oor. En terecht natuurlijk.

Mijn zoon Quinn is met zijn twee jaar natuurlijk nog niet echt aan het tekenen. Maar grappig genoeg had hij al heel snel door hoe hij met de magische pen het knipperende lichtje kon volgen. Hij is sowieso dol op elektronica en knopjes, dus ik zie hem ook regelmatig met het tekenbord in de weer. Gelukkig is het een heel degelijk stuk speelgoed dat zeker tegen een stootje kan, dus ik hoef absoluut niet bang te zijn dat er iets kapot gaat als Quinn zelf aan het spelen is.

Lees ook: Het leukste educatieve speelgoed voor kleuters

Omdat de kinderen het tekenen met de magische pen zo leuk vinden, hebben we het whiteboard nog niet als zodanig gebruikt. Met name Quinn is daar echt nog te jong voor en ik vind het wel fijn dat er op deze manier niets smerig wordt. Maar over een tijdje wordt het voor Lise natuurlijk wel erg leuk om met whiteboard markers aan de slag te gaan.

Je bouwt het bord redelijk eenvoudig om tot tekentafel. Daarbij moet ik zeggen dat het ook weer niet zó’n fluitje van een cent is dat je zin hebt om dat elke dag te doen. Lees: je moet een drietal knopjes los- en vervolgens weer vastdraaien, het bord eruit tillen en weer terugplaatsen. Maar dit geeft wel de mogelijkheid het tekenbord een tijdje rechtop te gebruiken en dan weer een poosje als tekentafel neer te zetten. Het is de perfecte hoogte voor beide kinderen en er past een groot vel papier op, dus dat is perfect voor uren teken- en kleurplezier.

Houden jullie kids ook zo van tekenen en schrijven?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met VTech.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.