SPEELGOED

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 – je kunt nu stemmen!

30 september 2021

Het is weer tijd om te stemmen op je favoriete speelgoed! Begin september werden de vakjury-winnaars van de verkiezing Speelgoed van het Jaar bekendgemaakt. Nu is het aan het publiek om te stemmen! Als je stemt maak je kans op mooie prijzen, dus dat is zeker de moeite waard. In deze blog zet ik al het winnende speelgoed voor je op een rij en laat ik zien welk speelgoed wij zelf toegestuurd kregen. Zeker de moeite waard om even te bekijken. Er zitten namelijk een heleboel leuke cadeautips tussen. Fijne inspiratie voor de verlanglijstjes als jouw kind binnenkort ook jarig is en natuurlijk voor de komende feestdagen!

De verkiezing

De verkiezing Speelgoed van het Jaar is al bijna 50 jaar een begrip en goede raadgever bij het kopen van speelgoed en spellen. Dit jaar is de verkiezing vernieuwd met vijf nieuwe categorieën zoals spellen, duurzaam speelgoed en puzzels en is er naast de publieksprijs een vakjury-prijs toegevoegd.

De winnaars van de vakjury per categorie

Stemmen doe je via de website. Hieronder per categorie alle winnaars van de vakjury Speelgoed van het Jaar 2021:

Met SmartMax My First Acrobats kun je met behulp van 6 veelkleurige vormen een vierkant, driehoek en circel bouwen. Je kunt metalen ballen toevoegen om de coolste acrobatische figuren te maken. Er zitten ook 24 opgavekaarten bij met structuren die je kunt nabouwen. De basis is een rond oppervlak met spiegel. Dot geeft stabiliteit bij het bouwen van de constructies maar stimuleert ook het dieptezicht.

Fans van Bing, opgelet, want dit is Speel Stopdans met Dansende Bing! Deze Bing gaat dansen op muziek als je in zijn hand knijpt. Het is de bedoeling dat je het dansje nadoet en stilstaat als een standbeeld zodra de muziek stopt. Bing zegt allerlei leuke zinnetjes en legt uit hoe het spelletje werkt. Bing is van pluche en beweegt tijdens het dansen vrolijk heen en weer. Zelfs zijn oren bewegen ritmisch mee op de muziek. Er zijn 4 verschillende muziekjes.

Peppa blijft razend populair. Neem een kijkje in Peppa Pigs leven met Peppa’s Houten Familiehuis! Het huisje is gemaakt van duurzaam hout en geschikt voor kleine kinderhandjes. Er zitten houten meubels, keukenaccessoires en een Peppa figuurtje bij.

Heb jij net zo’n grote Play-Doh-fan in huis als ik, dan gaat deze Play-Doh Prachtige Taarten Oven zeker in de smaak vallen! Doe Play-Doh-boetseerklei in de bakvorm, plaats hem in de oven, trek de hendel omlaag en zie hoe de taart voor je ogen rijst. Als de taart klaar is hoor je een ‘ping’. Nu kan het versieren beginnen! Met behulp van het decoratiegereedschap en de kleurrijke Play-Doh-toppings kun je de mooiste garnering aan je taart toevoegen.

De Flextreme Discovery Set daagt je kind creatief uit. Flextreme bestaat uit 184 flexibele baanstukken, een race-auto met extra carrosserie en een entry en exit track. Met deze set kun je een track bouwen van wel 4,4 meter!

Washimals zijn diertjes die je kunt inkleuren zoals jij wilt! De Washimals huisdieren set bestaat uit schattige diertjes die na het spelen in bad gaan met een echt werkende douche. Je schrobt de dieren helemaal schoon en wit, je laat ze drogen en kunt ze weer helemaal anders inkleuren. Er zijn verschillende sets verkrijgbaar die je met elkaar kunt combineren.

Fantasiespeelgoed blijft geweldig leuk. Met de Geomag Super Color Recycled 78 delige set maak je de meest fantasierijke creaties. Het is een ingenieus constructiesysteem waarbij je magnetische staven, stalen bollen en magnetische bouwstenen met elkaar combineert. Je kunt oneindig veel driedimensionale figuren en constructies bedenken en bouwen.

Hoe tof is het om je eigen draaitafel te hebben? Met de Vtech Kidi DJ Mix maak je de coolste muziekcreaties. Met de ingebouwde microfoon neem je je eigen soundtracks op. De set heeft een verlicht launchpad met meer dan 2000 combincaties en 15 ingebouwde nummers in 7 muziekstijlen. Ook zit er een discolamp, koptelefoonaansluiting, ingebouwde speaker en veilige Bluetoothverbinding op.

Met Battle Cubes speel je het bekende spelletje steen-papier-schaar op een geheel nieuwe manier! Kies een van de drie opties en verberg je keuze door hem af te dekken met het masker van jouw superheld. Vouw de Battle Cube binnenstebuiten om hem in aanvalspositie te zetten en lanceer beide Cubes om te zien wie de battle wint. Inclusief Battle Cubes App.

Domino-Express ken je waarschijnlijk wel. Het klassieke domino krijgt een nieuwe dimensie met de spectaculaire X-tile en LinX stenen. Deze vallen niet alleen om maar je ontwerpt er ook fantastische bouwwerken en stunts mee. Met ReaXion Xtreme Race bouw je met X-tiles, LinX, Loopings en Ziplines twee circuits waarop je tegen elkaar kunt racen. Wie ontwerpt het meest spectaculaire en snelste circuit?

Laat je creativiteit de vrije loop met de Totum BraceletLacing Factory! Met deze complete set maak je op een makkelijke manier de leukste armbandjes. Het speciale apparaat zorgt dat je draden overzichtelijk blijven. Je weeft zo de mooiste patronen in jouw armbandje. Er zit een duidelijke handleiding bij en op YouTube vind je een uitgebreide tutorial.

LEGO is en blijft geweldig speelgoed. Deze LEGO Friends Magische Kermisachtbaan bestaat uit maar liefst 974 onderdelen en biedt veel creatieve speelmogelijkheden. De set bevat een speelgoedachtbaan met konijnenkarretjes, een slingerattractie voor kinderen en een plek voor actiefoto’s. Een grote stoffen tent is het centrale punt van de kermis. Extra leuk: in het donker zie je glow-in-the-dark stenen!

Hoe tof is het om je eigen games te bedenken en ontwerpen?! Het kan met Pixicade. Ontwerp en teken games, deel ze met de Pixicade app en speel online jouw eigen game en die van anderen. De uitleg is gemakkelijk te begrijpen en legt de basis uit van het ontwerpen van games.

MicroMacro – Crime City is een coöperatief detectivespel. Samen lossen jullie listige misdaden op, onderzoeken jullie motieven en zoeken jullie bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Logisch redeneren en een scherpe blik zijn noodzakelijk. Dit is het echte speurwerk!

My City is het nieuwe legacy-spel van auteur Reiner Knizia. Alles draait om het plaatsen van gebouwen in een stad, door verschillende generaties heen. Van het pre-industriële stadium ontwikkelt je stad steeds verder door industrialisatie.

Hieronder vind je de winnaars in de categorieën: kinderen vanaf 12 jaar, volwassenen en de thema-categorieën duurzaam, puzzels, kinderspel, familiespel en kennerspel. Klik voor meer informatie over het speelgoed even op de link van de betreffende categorie.

Publieksprijs

Je kunt dus nu per categorie op jouw favoriete speelgoed stemmen via Speelgoedvanhetjaar.nl. Als je stemt maak je kans op een mooi spellen- en speelgoedpakket! Ook ik ontving een pakket met daarin maar liefst vier verrassingen voor de kinderen. Ik koos voor de taartenoven van Play-Doh, het Geomag constructiespeelgoed, Smart Games Apple Twist en het spelletje Keer op Keer Kids. Wat een bofkontjes zijn het toch. Omdat ik het vrij grote cadeaus vind om zomaar te geven en ze allebei de komende maanden jarig zijn, bewaar ik het nog even en krijgen ze het dan cadeau. Ik zal, als het speelgoed eenmaal in gebruik is, op Instagram Stories wat foto’s en filmpjes laten zien 🙂

Wat een mooie selectie winnaars hè? Ik ben heel benieuwd naar jouw favorieten uit deze lijst!

*Disclaimer

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.