SPEELGOED

Spelend leren: een groeipuzzel met AR-technologie *

24 januari 2020
groeipuzzel met AR-technologie

Een prachtige houten puzzel, bestaande uit verschillende lagen, die de ontwikkeling van een kikker laat zien. Dat nodigt uit tot ontdekken! Maar dat is nog niet alles, want dit is niet zomaar een puzzel. Met behulp van AR-technologie komt hij namelijk tot leven! De Bibliotheek Eindhoven nodigt mijn dochter Lise (6 jaar) uit deze groeipuzzel, die je als lid van de bieb kunt lenen, als eerste te ontdekken. In onderstaande video laat zij zien hoe de puzzel werkt en vertelt ze wat ze ervan vindt.

Groeipuzzel met AR-technologie – hoe ga je te werk?

De groeipuzzel, afkomstig van de Rolf Groep, bestaat uit vier verschillende lagen, van 9, 16, 25 en 36 stukjes. Elke laag laat een fase uit de levenscyclus van de kikker zien. De eerste laag heeft het minste aantal (en dus de grootste) stukjes, de vierde laag de meeste. Zo ga je dus van makkelijk naar steeds iets moeilijker. Als je een laag van de puzzel af hebt, is het tijd om de smartphone erbij te pakken. Je kunt de afbeelding van de puzzel namelijk via je smartphone virtueel bekijken! Je scant de puzzel en ziet vervolgens een kort filmpje over deze fase van de groei van de kikker.

Video – puzzelen maar!

Ik heb de video ondertiteld. Wil je daar gebruik van maken, klik dan even op het ondertitel-icoontje rechts onderin de video.

Puzzeltas met inhoud

Als lid van Bibliotheek Eindhoven kun je een puzzeltas lenen. Behalve de kikker kun je ook kiezen voor een puzzeltas over de vlinder, de zeeschildpad of het lieveheersbeestje. Die bevatten allemaal zo’n toffe groeipuzzel met AR-technologie! In de tas vind je naast de puzzel zelf een instructieblad voor ouders, een aantal werkbladen en twee (voorlees)boeken. Genoeg om samen met je kind lekker mee aan de slag te gaan rondom dit thema! We zijn nu wel erg nieuwsgierig geworden naar de andere drie puzzeltassen. Die gaan we dus zeker nog eens lenen!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.