SPEELGOED

Speelgoedtip: Spokenchaos!

1 december 2022

Van spelletjes kun je er niet genoeg hebben is mijn mening. Naarmate de kinderen groter worden spelen we ze steeds vaker en vooral ook langer. Iets met een concentratieboog die steeds wat groter wordt. Er komen regelmatig leuke nieuwe spellen uit. En dit is er eentje die ik je niet wil onthouden; Spokenchaos! Het gaat bij ons in de zak voor 5 december dus een uitgebreide review volgt, maar in deze blog lees je alvast wat het spel inhoudt.

Spokenchaos – een interactief spokenspel

Ondeugende spoken sluipen ’s nachts door een hotel. Ze kunnen het echter niet laten om kattenkwaad uit te halen en maken daarbij een hoop lawaai. O jee, nu zijn de gasten van het hotel wakker! Zij gluren om de beurt door het sleutelgat van de hotelkamer om de spoken te betrappen. Om problemen te vermijden, moeten jullie discreet weer naar buiten sluipen… Verstop je goed!

Doel van het spel

In Spokenchaos proberen spelers hun spoken ongezien de lobby over te laten steken. Verplaats het meubilair en verstop je spoken erachter, maar let op: je medespelers proberen er voor te zorgen dat jouw spoken betrapt worden. Probeer jouw spoken naar buiten te laten glippen door aan de aandacht van de mensen te ontsnappen! De speler die na vijf rondes de meeste spoken heeft laten ontsnappen, wint het spel. Hoe groter het spook, hoe meer punten je scoort. Er zijn 4 grote spoken, 8 middelgrote spoken en 16 kleine spoken.

Dit strategische spel duurt ongeveer 30 minuten en kan gespeeld worden met 2 tot 4 spelers. Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Ik ben enorm benieuwd wat Lise en Quinn (want die kan hopelijk met wat hulp gezellig meespelen) van dit spel vinden. Ik schrijf snel een update inclusief een uitgebreide review van onze bevindingen 🙂

Kende jij Spokenchaos al?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.