DREUMES SPEELGOED WONEN

Speelgoed opbergen, hoe en waar?

13 mei 2015

IMG_1730

Een vraag die me de laatste tijd nogal bezighoudt is hoe we op een makkelijke manier al het speelgoed van Lise kunnen opbergen zonder dat onze woonkamer eruitziet als een kinderdagverblijf. Vooral gezien de verzameling speelgoed waarschijnlijk eerder groter wordt dan kleiner en ik graag ook zelf nog wat ruimte in huis overhoud. In dit artikel laat ik zien waar wij het speelgoed van Lise nu opbergen.

We hebben de box nu nog staan als een soort van speelgoed opbergbak, maar ten eerste ziet dat er niet uit en ten tweede is het voor Lise nogal frustrerend omdat ze er zelf niets uit kan halen dat niet tussen de tralies door past.

Vlakbij de eettafel hebben we een Expedit kast van IKEA staan. In de onderste vakken hebben we van die stoffen manden geschoven, waar er nu twee van gevuld zijn met speelgoed. Dat vind ik zelf wel een handige vinding. Als Lise slaapt of een keer niet thuis is gaat al het speelgoed in die manden en schuif ik het zo uit het zicht.

speelgoed opbergen

Bij de bank heeft Lise een speelkleed met daarop haar Little People geluidenhuis, een doos Lego Duplo, de boerderij en haar stoeltje. Ze speelt er graag en die items zijn te groot om netjes op te kunnen bergen, dus die laten we daar staan.

Nu heeft ze sinds kort ook nog een tafeltje met twee stoeltjes gekregen. Ik merk dat ik ook geneigd ben om daar speelgoed op te verzamelen, maar dat zou ik misschien beter niet kunnen doen. Als het tafeltje zijn definitieve plekje heeft gekregen (dat weten we nu nog niet precies omdat de box eerst weg moet), wil ik nog van die kruidenrekplankjes van IKEA ophangen om daar boekjes op kwijt te kunnen.

IMG_1729

In andere hoekjes van onze woonkamer hebben we nog een houten poppenwagen en een loopfietsje staan. Het loopkarretje hebben we weer naar zolder gedaan nu Lise goed zelfstandig kan lopen.

Zoals je merkt hebben we het speelgoed dus op veel verschillende plaatsen liggen. Ik zit eraan te denken een grote speelgoedkist aan te schaffen waar ook de wat grotere items in kunnen. Lise heeft een speelgoedkist op haar slaapkamer staan, maar ook daar zit al speelgoed in en ik vind het wel leuk als ze straks ook op haar kamer wat te spelen heeft.

Waar en hoe berg jij het speelgoed van je kindje(s) op? 

8 Comments

 • Reply Janske 13 mei 2015 at 07:58

  Ik heb o.a. zo’n leuke stoffen wasmand vd hema staan waar ik al haar speelgoed in gooi… Dat is makkelijk en ziet er toch leuk uit.

 • Reply Nicole 13 mei 2015 at 08:49

  Wij hebben een speelgoedkist, al vind ik hem veel te klein haha. Verder een keukentje waarin dus nog wat dingen kunnen. Maar inderdaad, ik vind ook dat we t anders moeten organiseren, maar hoe!

 • Reply marjon 13 mei 2015 at 10:04

  Wij hebben ook de bekende Ikea kast staan met de stoffen bakken. Verder een grote kist waar alle autootjes inzitten. In de bijkeuken liggen alle knutselspullen geordend. Maar echt tevreden ben ik nog niet, haha… ik ben nog steeds een ideaal opberg systeem aan het bedenken.
  De box werd hier ook als opberg box gebruikt, maar dat vond ik maar niks, dus snel de box opgeruimd.

 • Reply angelique 13 mei 2015 at 13:59

  Keano heeft het meeste boven op z’n kamer liggen maar de lego moet van mij hier in de woonkamer blijven zodat ik er zicht op heb waar het heen gaat. Eind van de maand komt er in de woonkamer dan ook een speciale kast speciaal voor Keano’s spullen

 • Reply Joyce 13 mei 2015 at 14:18

  Wij hebben exact hetzelfde probleem. En omdat ik gastouder ben, is het best wel belangrijk dat ik snel wat kan pakken. Maar ik word elke avond zo moe van al dat speelgoed overal. Wat een bende is het steeds.
  Hier zijn we dus ook nog heel erg hard opzoek naar een goede oplossing 🙂

 • Reply Gwen 13 mei 2015 at 14:21

  Wat grappig: ik heb, nav mijn ultieme opruimtipsblogje v vorige wk, een zelfde soort blogje in mijn concepten staan haha. Hier niet echt meerdere plekken, maar het geluk van een ruimte onder de trap, waar ik (inderdaad) speelgoedkisten heb staan. En mandjes in het keukentje en voor knutselspullen enzo.

 • Reply Jessica 13 mei 2015 at 18:40

  Wij hebben bijna al het speelgoed boven op haar kamertje staan in een kast. Ze mag dan iedere keer 1 max 3 dingen uitkiezen om beneden mee te spelen en als ze dan wat anders wilt ruilen we het om. Op die manier staat mijn huiskamer nooit helemaal vol met speelgoed en blijft het speelgoed altijd interessant. Naast het speelgoed in haar kast heeft ze ook een aantal grote plastic bakken op haar kamer staan met een bepaald soort speelgoed erin. bijvoorbeeld duplo als ze deze beneden wilt gaat al het andere speelgoed weer naar boven en mag ze één hoek gebruiken om in te spelen met de duplo. Beneden in de keuken staat een speelgoedkeukentje met mandjes met speelgoed erin.

 • Reply Lieke 14 mei 2015 at 08:39

  Hier hebben we een mand, papier zak en een koffer gevuld met speelgoed.. en hij is pas 2 maanden, dus hier ook op zoek naar een grote en handige opberg geval. Haha

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.