SPEELGOED

Review: VTech Vloggercam

24 oktober 2020
vtech vloggercam

‘Mama, wanneer gaan we weer eens samen een filmpje maken?’ Lise vindt het heel leuk om voor de camera te staan. Dingen laten zien en er iets over vertellen. Ze heeft er zoveel plezier in. Ik merk dat ze veel opsteekt van de filmpjes die ze zelf graag kijkt via YouTube. En wat is er voor zo’n jonge vlogger in de dop nu leuker dan een eigen vlogcamera? De VTech Vloggercam is een prachtig blauw cameraatje waarmee kids vanaf vijf jaar zich creatief kunnen uitleven. En wij mochten ‘m testen!

Lise kreeg de camera voor het behalen van haar zwemdiploma A. Toen ze het cadeaupapier losmaakte en de doos van de camera zag begon ze meteen te stralen. ‘Die had ik op mijn verlanglijstje gezet!’ Een schot in de roos dus, dit cadeau. Eenmaal thuis pakten we de doos uit en bleek dat de camera al was opgeladen. Lise kon dus meteen van start met het ontdekken van haar nieuwste gadget.

VTech Vloggercam

Het toffe cameraatje in stoer blauw leert hoe je filmt, bewerkt, monteert en deelt. De camera zelf beschikt over alle skills voor optimaal resultaat. In de stevige behuizing gaat een verstelbare flip-up lens schuil, waarmee je eenvoudig een selfie-video kunt maken. Verder heeft de camera een 2,4 inch lcd-kleurenscherm, 256 MB geheugen (uit te breiden met een microSD-kaart) en meer dan 20 opties en thema’s, zoals coole en grappige effecten en achtergronden, om zowel foto’s als video’s te bewerken. De meest spectaculaire feature is toch wel het green screen. Met dit groene doek creëer je je eigen show, maak je jezelf onzichtbaar, kun je voorwerpen laten zweven en voeg je direct op beeld speciale video effecten toe.

Spellen spelen, creativiteit, een snufje humor en vooral dat ijzeren willetje om helemaal zelf uit te dokteren wat zo’n camera allemaal kan, leidt tot grote verrassingen en zelfvertrouwen. En natuurlijk de mooiste vlogs, waarmee de eerste stappen richting sterrenstatus worden gezet. Onmisbaar is natuurlijk het statief, waarmee de nieuwste generatie ook soloproducties maakt. Het behoort tot de standaarduitrusting van de KidiZoom Vloggercam.

Wat vinden we ervan?

Wat me direct opvalt is het gemak waarop Lise de camera direct vanaf het begin weet te bedienen. Ze heeft ook de VTech KidiZoom Duo 5.0 en de interface is vergelijkbaar, maar deze camera is een stuk uitgebreider en kent allerlei nieuwe functies. Zo heeft ze ook al snel ontdekt hoe ze het greenscreen kan inzetten om gave achtergronden te creëren. Ze heeft enorm veel lol met de disco-achtergrond, maar ook met die waarin ze in een auto door de woestijn rijdt. Geweldig om te zien.

Het statief wat erbij zit is enorm handig. Het kan dienen als ‘selfie-stick’ om de camera goed vast te kunnen houden als je foto’s of video’s maakt. Het cameraatje zelf is namelijk vrij compact. Als je de pootjes van het statief uitklapt kun je het op een stevige ondergrond zetten en heb je een fijne ‘handsfree’-opstelling.

Hoewel Lise’s broertje met zijn bijna 4 jaar eigenlijk nog wat jong is voor dit speelgoed, kan hij er al verrassend goed mee uit de voeten. Samen maken ze selfies en opeens tref ik hem als volleerd vlogger bij het aanrecht waar hij ‘de kijkers’ uitlegt hoe je goed je handen wast 🙂

Waar ik persoonlijk heel blij mee ben is dat deze camera een ingebouwde accu heeft die je met behulp van een kabel via het stopcontact kunt opladen. Geen gedoe dus met batterijen die leegraken en vervangen moeten worden. Je hangt de camera gewoon even aan de stroom en kunt verder waar je gebleven bent.

De VTech KidiZoom Vloggercam heeft een adviesprijs van € 79,95 en is onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

Over VTech

Het merk VTech is wereldleider in elektronisch en educatief speelgoed. Het maakt gebruik van de allernieuwste technologie om innovatief, educatief en leuk speelgoed aan te bieden voor alle ouders die zich bezighouden met de ontwikkeling en de ontplooiing van hun kind. Al 40 jaar ontwikkelt VTech spelletjes en speelgoed die op een subtiele manier educatie en plezier combineren, gebaseerd op het motto: ‘leren is kinderspel’.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.