SPEELGOED

Review: Play-Doh Pizza Chef en Play-Doh Popcorn Party *

13 november 2019
play-doh pizza chef

‘Mama, mag ik met de klei spelen?’ Klei is hier in huis synoniem voor Play-Doh, want andere klei hebben we simpelweg niet. Maar geloof je me als ik zeg dat die vraag me bijna dagelijks gesteld wordt? Vanwege de grijpgrage handjes van de peuter staat de Play-Doh namelijk niet binnen het bereik van de kinderen, maar uiteraard mogen ze er zo vaak mee spelen als ze willen. Ze konden hun geluk dan ook niet op toen ze deze twee nieuwe sets van Play-Doh Kitchen Creations: Pizza Chef en Popcorn Party, mochten uitproberen. Zelf pizza en popcorn maken van Play-Doh, groter wordt het feest niet!

Play-Doh Pizza Chef

Een speelgoed pizza-oven. Wie wil dat nou niet? Met deze oven kan je pizzafeestje op elk moment losbarsten. Je hebt geen batterijen of stroom nodig, je fantasie is voldoende. Met de oven stempel je een pizzabodem van Play-Doh. Deze kun je vervolgens naar eigen smaak versieren met bijvoorbeeld kaas uit de rasp en allerlei lekkere toppings die je maakt met de vormpjes op de oven. Zo is er namaaksalami, gekke groenten en nog veel meer. Als je klaar bent haal je de pizza met de pizzaschep uit de oven, leg je hem op de pizzaschaal en snijd je hem met het pizzasnijdertje in puntjes. Eet smakelijk!

Dat deze set bij Lise in de smaak zou vallen, wist ik van tevoren al. Pizza is haar lievelingseten en we maken geregeld zelf pizza, waarbij ze zelf mag kiezen wat ze er allemaal op wil. Dat ze nu ook met Play-Doh haar eigen pizzacreaties kan maken, vindt ze helemaal fantastisch. Het bedienen van de kaasrasp gaat soms wat lastig, maar met wat hulp komt de geraspte kaas er aan de onderkant uit. Lise heeft al heel wat pizza’s met de oven gemaakt. Tof ook dat deze zet uitnodigt tot rollenspel!

De pizzaset bevat vijf verschillende kleuren Play-Doh, inspiratiekaarten en o.a. een kaasrasp en pizzasnijder.

Play-Doh Popcorn Party

Plop…plop…plop… Eindeloos plofplezier met poppende popcorn! Deze speelgoed-popcornmaker heeft alles wat je nodig hebt om creatieve Play-Doh-popcornkunstwerkjes te maken. Je mag kiezen: wil je een kleine, medium of grote bak? Daarna meng je de popcorn met grappige nepsnacks. Met de stempels en vormpjes maak je namaakpretzels, fopsnoepjes en nog veel meer. Vergeet niet om er met de siroopschenker nog een scheutje siroop of boter aan toe te voegen! Play-Doh Popcorn Party maakt van een middagje thuisbios een echte belevenis.

Tijdens de persdag van Hasbro was Lise op slag verliefd op de popcornmaker. Ze weet nog niet dat ze hem voor haar verjaardag krijgt, dus dat verklap ik nog lekker even niet. Maar getest heeft ze hem op die persdag al wel. En wat is het een leuk ding! We hebben toevallig laatst thuis zelf echte popcorn gemaakt. Ook dat was een groot succes!

Play-Doh Popcorn Party bevat zes potjes Play-Doh, twee inspiratiekaarten en veel accessoires.

Zijn jullie kids ook zo dol op spelen met Play-Doh? Welke van deze twee sets lijkt jou het leukst?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.