SPEELGOED

Review: Ik leer symmetrie

13 oktober 2020
ik leer symmetrie van jumbo

Speelgoed dat er leuk uitziet, leuk is om mee te spelen en waar je kind ook nog wat van leert. Het is er gelukkig steeds meer en ik hou ervan. Met ‘Ik leer symmetrie’ leert een kind spelenderwijs de basisprincipes van, je raadt het al, symmetrie. En het is zó leuk en goed bedacht! Niet voor niets is het genomineerd speelgoed van het jaar 2020. Wij hebben het alvast getest en zijn fan!

Wat is de bedoeling?

Door de vormpjes op de juiste manier te leggen en het magische effect van de spiegel te ontdekken, leert je kind figuren en kleuren herkennen en wordt de creativiteit gestimuleerd. De juiste oplossing staat op de achterkant van de kaart, zodat kinderen zelfstandig kunnen spelen en leren. De kartonnen vormpjes, opdrachtkaarten en de spiegel zitten in een handig plastic koffertje. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar kun je ook nog eens overal mee naartoe nemen.

De volgorde van de kaarten is logisch opgebouwd en gaat van makkelijk naar steeds iets moeilijker.
Bij niveau 1 leren kinderen basisvormen en figuren leggen door het gebruik van grote vormen
Bij niveau 2 worden de opdrachten moeilijker en worden er meer vormpjes gebruikt
Bij niveau 3 worden er kleinere vormpjes gebruikt en overlappen de vormen meer om meer gedetailleerde figuren te kunnen leggen
Bij niveau 4 leren kinderen meer complexe figuren te maken door niet één maar twee spiegels te gebruiken

Onze ervaring

‘Ik leer symmetrie’ is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Mijn jongste, Quinn, zit daar met zijn (bijna) 4 jaar net onder, maar is de laatste maanden erg vooruit gegaan wat zijn fijne motoriek betreft. Hij bouwt bijvoorbeeld ook al zelfstandig met LEGO aan de hand van een instructieboekje. Met dit koffertje kan hij na wat hulp en instructie van mij lekker aan de slag met de vormpjes en kleuren. Hij is nog niet zo bezig met het creëren van symmetrie maar bedenkt zijn eigen creaties. Ook helemaal goed natuurlijk! Lise kan met haar (bijna) 7 jaar al helemaal zelfstandig uit de voeten met dit speelgoed. Zij vindt het juist leuk om de opdrachten op de kaarten heel precies na te maken en dan te controleren of ze het goed heeft gedaan. Beide kids (en ik) zijn enthousiast, en daar gaat het om!

Speelgoed van het Jaar

Zoals ik al schreef is ‘Ik leer symmetrie’ genomineerd voor Speelgoed van het Jaar in de categorie 4 & 5 jaar. Over dit speelgoed zegt de jury dat het educatief is en dat de spiegels het een extra dimensie geven en leuk en spannend maken. Het is te spelen op verschillende niveaus en makkelijk op te ruimen en mee te nemen en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Nog tot en met 1 november aanstaande kun je via Speelgoedvanhetjaar.nl je stem uitbrengen op je favoriete speelgoed. Je bepaalt dan mede wie de winnaars per categorie worden én je maakt zelf kans op een van de genomineerde artikelen!

De ‘ik leer’-spellen van Jumbo

Wist je trouwens dat er binnen de ‘Ik leer’-serie van Jumbo nog een aantal andere leuke speelsets verkrijgbaar zijn? ‘Ik leer lezen’, ‘Ik leer schrijven’, ‘Ik leer rekenen’ en ‘Ik leer coderen’ zijn enkele voorbeelden. Allemaal in zo’n handig meeneemkoffertje! Check de link hieronder om de hele serie te bekijken.

1 reactie

  • Reply Dit speelgoed maakt kans op de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2020’ - Papa's wereld 24 oktober 2020 at 13:57

    […] ReviewsReview op VolgmamaReview op allesoverspeelgoedReview op AukjeswereldReview op Moonoloog […]

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.