SPEELGOED

Review: Fluffie Stuffiez

15 januari 2024
Verzameling Fluffie Stuffiez, pluizige knuffeltjes, in een roze meisjeskamer

Soms denk ik dat op het gebied van speelgoed alles inmiddels wel zo’n beetje is uitgevonden. Toch blijven er nieuwe items voorbij komen die echt vernieuwend zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor deze Fluffie Stuffiez. Ze zijn knuffelbaar, pluizig, verrassend én helemaal nieuw! Lise kreeg er een opgestuurd en aan een uitgebreide test onderworpen. Haar reactie: “Het is verslavend leuk om te doen en je houdt er ook nog eens een schattig knuffeltje aan over.”

Fluffie Stuffiez – wat zijn het?

Fluffie Stuffiez zijn knuffelbare, zachte pluche knuffels die kinderen het plezier geven van unboxen, verzamelen, ASMR en plukken. Je kan het dus gerust alles-in-één speelgoed noemen. Het is echt ontworpen om er op drie verschillende manieren mee te spelen: pull it, reveal it en stuff it.

Lise kreeg een prachtige grote doos met daarin in lekker fluffy paars eenhoorntje in een plastic verpakking. Niet een verpakking om open te knippen en vervolgens weg te gooien, maar eentje met daadwerkelijk een belangrijke functie! Het paarse knuffeltje heeft namelijk een extra vacht, die je er door te plukken af kunt halen. Daaronder verschijnt dan het uiteindelijke knuffeltje. Het pluis dat je eraf trekt, stop je telkens in het bijgeleverde plastic hersluitbare tasje. Dit dient dan namelijk weer als vulling voor dit poppetje en zo heb je uiteindelijk niet één, maar zelfs twee nieuwe vriendjes!

Mindful plukken

‘Mag ik ook eens?’ Toen ik Lise bezig zag kon ik me bijna niet beheersen om even mee te plukken, haha. Het is echt fijn om te doen en ik merkte echt dat het ontspannend werkt. Het is ook echt niet zomaar even gebeurd. Je moet echt je best doen en flink doorplukken om weer een stukje van de (in Lise’s geval) roze ‘ondervacht’ tevoorschijn te toveren. Gemiddeld ben je tussen de 30 en 45 minuten bezig om een klein formaat pluche volledig uit te pluizen en het personage te onthullen. Voor een grote pluche is dat tussen één en anderhalf uur.

Persoonlijk vind ik het prettig dat het pluis dat er ontstaat niet zo fijn en stoffig is dat het overal terechtkomt, maar je moet wel een beetje je best doen om het effectief in het hoesje van het knuffeltje te krijgen. Lise verzamelde het pluis eerst in een schaaltje en steeds als ze een behoorlijke hoeveelheid had verzameld, was het tijd om het in het hoesje te stoppen. Het zijn als het ware draadjes die vrij goed bij elkaar blijven, al zorgt een statisch effect ervoor dat ze soms een beetje aan je vingers blijven plakken. Maar geen rommel dus, al zou ik wel aanraden boven een tafel te plukken en niet op schoot als je een zwarte broek aanhebt 🙂

Volgens de fabrikant is Fluffie Stuffiez gericht op kinderen tussen zes en negen jaar, maar Lise vindt het met haar tien jaar ook nog erg leuk. In totaal zijn er zes pluche families om te verzamelen: de Rainbow-familie, Unicorn-familie, Treats-familie, Bear-familie Axolotl-familie en Sky-familie – met ieder een verborgen personage onder de eerste laag met pluis. Ik vind vooral de regenboogjes erg schattig.

Fluffie Stuffiez zijn o.a. verkrijgbaar via Intertoys, Bol en Toychamp. De adviesprijs van een kleine pluche is € 16,99 en die van een grote € 39,99.

Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.