REVIEW SPEELGOED

Review: Doctor Squish Squishy Maker

23 november 2022

Slijm, squishies en kneedgum. Drie dingen die op dit moment enorm populair zijn onder basisschoolkinderen. Daar speelt de Doctor Squish Squishy maker handig op in. Met dit apparaat kun je namelijk zelf squishies maken! Lise kreeg de Squishy maker voor haar verjaardag en afgelopen weekend maakte ze er haar eerste squishy mee. Tijd voor een review!

Zelf squishies maken met de Doctor Squish Squishy Maker

De Doctor Squish Squishy Maker is een van de winnaars van de publieksprijs van Speelgoed van het Jaar. Ik was erg nieuwsgierig naar deze set. Lise houdt veel van knutselen en friemelen met kleine spulletjes, dus dit speelgoed was haar op het lijf geschreven.

Op een druilerige zondagmiddag openden we de doos en gingen aan de slag. Lise wist al meteen wat ze wilde maken: een roze squishy met zilveren glitters. Eerst kies je de gewenste maat (klein, middel, groot). Deze vouw je met de rand om de Squishy Maker heen. Dat was voor Lise een beetje lastig, dus daar heb ik haar bij geholpen. Met het pompje blaas je de squishy met het pompje op tot de juiste grootte. Dat is leuk om te doen! Met een speciaal maatschepje doe je er vervolgens een beetje speciaal wit poeder in. Daar doe je water bij en dan ontstaat er vanzelf een slijmachtige substantie. Hier kun je dan nog kleurstof en glitter, confetti of andere kleine versiering aan toevoegen.

En dan komt het lastigste deel. De squishy moet nu namelijk uit de houder worden gehaald, zonder dat de lucht ontsnapt en het geheel instort. Je moet er een soort dop opzetten en daar voorzichtig de randen van het tuutje omheen vouwen. Daarna kun je hem voorzichtig uit de houder verwijderen en draai je het tuutje net zolang tot er zeker geen lucht meer kan ontsnappen. Tot slot zet je er een van de bijgeleverde clips op waarmee je de squishy afsluit en je de dop kunt verwijderen. Bij ons ging dit de eerste keer mis. Ik wilde de randjes om de dop heen vouwen, maar ging iets te snel te werk waardoor de squishy leegliep en in de houder viel. Al het slijm viel eruit. Oeps! Gelukkig konden we dit snel oplossen door het slijm in een bakje te scheppen, alles even af te spoelen, de squishy weer opnieuw in de houder te plaatsen en te vullen met het slijm. Dat ging gelukkig goed omdat het best een ruime opening is. Hierna kreeg ik het tuutje wel goed om de dop heen en konden we uiteindelijk de clip er eenvoudig op zetten.

Wat vinden we van de Squishy Maker?

De handleiding was wat moeilijk te lezen en had voor mij ook wat (meer) plaatjes mogen bevatten. Je wil toch vooral ZIEN hoe je een squishy maakt in plaats van het te lezen, vooral als je een kind bent lijkt mij. Lise is 9 jaar en kan op zich prima zelf met het apparaat uit de voeten, alleen bij het verwijderen van de squishy uit de houder en bij het vouwen van de randjes om de dop had ze wat hulp nodig. Ik denk overigens dat je dit sowieso het beste met z’n tweeën kunt doen, want ook ik had hulp nodig toen ik de squishy uit de houder wilde halen zonder dat de dop eruit floepte.

We hebben veel plezier gehad met het maken van de squishy en het resultaat is erg leuk. Je maakt iets waar je vervolgens ook echt mee kunt spelen. Hoewel de squishies er misschien wat breekbaar uitzien is het materiaal best dik en elastisch, dus de kans dat ze knappen is volgens mij niet zo heel groot. Ze voelen lekker aan en zien er mooi uit. De grote plastic clip op het tuutje vind ik zelf wel wat storend. Het is wel weer heel leuk dat je ook met je eigen kraaltjes, glitter en ander klein versierspul los kunt gaan. Goed om te weten dat er ook een navulset verkrijgbaar is waar weer andere kleuren en dingetjes in zitten om nieuwe squishies te maken.

Kortom: leuk speelgoed en een echte aanrader voor iedereen die van knutselen en squishies houdt.

2 Comments

  • Reply Barry 15 april 2023 at 12:42

    Dank, leuke review

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.