SPEELGOED

Review: Crayola Washimals Kasteel Set

13 november 2020

Al sinds de lancering van de Washimals ben ik er nieuwsgierig naar. En Lise ook, want ze heeft ze op haar verlanglijstje voor Sinterklaas gezet. Ik ben dol op kleuren en knutselen en het idee dat je de figuurtjes keer op keer opnieuw kunt versieren spreekt me erg aan. Toevallig zijn er kortgeleden weer een aantal nieuwe speelsets uitgekomen. Van deze nieuwe sets ontvingen wij de Crayola Washimals Kasteel set. In deze speelgoedreview lees je wat we ervan vinden!

Crayola Washimals – wat zijn het?

Washimals zijn kleine diertjes die je kunt versieren met afwasbare viltstiften van Crayola. Als je klaar bent met versieren geef je de diertjes een lekker bad, zodat ze weer schoon zijn en je ze opnieuw kunt versieren. Washimals zijn op de markt gekomen in het najaar van 2018 en inmiddels zijn er al verschillende speelsets uitgekomen. Met huisdieren, fantasiewezens, tattoos en nog veel meer. De sets zijn compact en draagbaar, zodat je kind ze overal mee naartoe kan nemen. Bijvoorbeeld op vakantie of wanneer het gaat logeren.

Crayola Washimals Kasteel Set

Deze kasteelset is in eerste instantie een compact paars koffertje, dat je uitklapt tot een magisch en sprankelend kasteel! Una, de magische eenhorn en Neddie de betoverende Yeti zijn de bewoners van het kasteel. Je geeft ze een kleurrijk en creatief vachtje met de drie afwasbare meegeleverde Crayola viltstiften. Je laat ze schitteren in het glinsterende twee verdiepingen hoge kasteel. En zijn ze klaar voor een nieuw design, dan was en schrob je de dieren met water schoon in het schoonmaakbadje met het schoonmaakborsteltje. Na het kleuren en wassen klap je het kasteel weer eenvoudig in elkaar en neem je het mee als koffertje.

Wat vinden we ervan?

Van het idee van een klein paars koffertje met een verrassing erin wordt Lise al helemaal enthousiast. Dus de eerste indruk was alvast meer dan goed. Het eerste wat ze zei toen ze de diertjes tevoorschijn haalde was: ‘wat zijn ze zacht!’. Omdat ik dat zelf niet helemaal verwachtte voelde ik ook eens en inderdaad, ze hebben een soort velours vachtje wat ze heel zacht maakt. Ook zijn ze wat zwaarder dan ik dacht. Ze voelen stevig en degelijk aan. De drie kleuren stiften die bij deze set zitten vinden we goed gekozen. Meteen gaat Lise van start en begint, uiteraard, bij de eenhoorn. Broertje Quinn komt ook eens kijken wat ze aan het doen is en op een gegeven moment zit ook hij gezellig mee te kleuren.

Als de kinderen uitgekleurd zijn, loopt Quinn meteen met het badje naar de keuken. Hij weet blijkbaar precies wat de bedoeling is. Samen doen we wat water in het badje en dan mag eerst Lise haar diertje schoon schrobben. We zien hoe de kleuren eerst waterig worden en in elkaar overlopen en vervolgens wegspoelen. Echt schoon krijg je de diertjes het beste onder stromend water, maar het badje en borsteltje zijn wel een leuke toevoeging. Ik had mijn twijfels of je de diertjes wel echt weer helemaal wit krijgt, maar dat blijkt geen probleem. Wel hebben wij de stift er direct na het aanbrengen weer af gewassen. Ik weet niet hoe dit is als je de kleuren er bijvoorbeeld dagenlang op laat zitten.

Het kasteeltje is makkelijk in en uit te klappen en het is leuk dat er een handvat aan zit waarmee je het kunt optillen en mee kunt nemen. Het neemt ook relatief weinig plek in en dat is ook prettig met een toch al redelijk volle speelgoedkast. Lise, Quinn en ikzelf zijn het erover eens: Washimals zijn leuk!

De Crayola Washimals Kasteel Set heeft, een adviesleeftijd van 3+, een adviesprijs van € 16,99 en is onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

Over Crayola

Crayola is wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 80 landen en is sinds de eerste doos Crayola waskrijtjes in 1903 van de lopende band afrolde een inspiratie voor creativiteit van kinderen. Sindsdien is het portfolio van Crayola uitgegroeid tot een breed assortiment aan kleurartikelen, knutselsets en innovatief kleurspeelgoed. Crayola wil kinderen aanmoedigen om alles wat hen inspireert te uiten, talenten te ontplooien en vaardigheden te ontwikkelen wanneer zij ontdekken, verkennen, spelen en fantaseren. Crayola is voortdurend in ontwikkeling om dit brede assortiment aan leuke en innovatieve producten te verbeteren. Crayola heeft een milieuvriendelijk productiebeleid en maakt gebruik van zonne-energie en gerecycled plastic. Crayola gelooft dat wanneer je de creativiteit in een kind blijft prikkelen, zijn eigen ‘kleuren’ gaan leven en er grootse dingen kunnen gebeuren. Door kinderen te helpen om op een nieuwe en originele manier te denken, bereiden we ze voor op de toekomst.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.