SPEELGOED

Nieuw: bordspel van De Gorgels! *

12 maart 2019
de gorgels bordspel

Ken jij De Gorgels al? De kinderboeken van Jochem Myjer zijn enorm populair. Maar wist je dat er sinds kort ook een bordspel van De Gorgels te koop is? Samen met Lise mocht ik het uitproberen en ik laat je graag weten wat wij ervan vinden.

In dit avontuurlijke familiespel neem je het samen met je Gorgelvriendjes op tegen de gevaarlijke Brutelaar, die een zieke Gorgel probeert te pakken. Slim samenwerken is nodig om de Gorgel te beschermen en de Brutelaar met lege handen achter te laten.

Bordspel De Gorgels – Spelverloop

Iedere speler neemt een Gorgel en plaatst deze links op het speelbord. De Brutelaar begint helemaal bovenaan en graaft zich een eigen weg naar de zieke Gorgel. Aan de spelers de taak om de Brutelaar te slim af te zijn door sneller ondergronds bij de zieke Gorgel te arriveren. Onderweg kom je stapels stenen tegen die je weg blokkeren. De dobbelsteen bepaalt of het een Gorgel is die een stapje vooruit mag zetten of de Brutelaar… Belandt de Brutelaar op een geel vakje, dan mag ook de Gorgel een stapje vooruit doen én mag je een stapeltje stenen verplaatsen. Waarmee je ook je medespelers de weg kan blokkeren…

Wat vinden wij van het bordspel van De Gorgels?

De boeken van De Gorgels hebben we nog niet gelezen. Daar ben ik nu trouwens wel erg benieuwd naar geworden, dus ik ga eens kijken of we ze bij de bibliotheek kunnen lenen. Ik was benieuwd of onze onbekendheid met De Gorgels het bordspel misschien minder leuk zou maken. Dat blijkt gelukkig niet het geval. Ik moet even lezen wat precies de bedoeling is, maar het spelletje spreekt gelukkig vrij voor zich. Lise snapt ook al heel goed wat de verschillende tekeningetjes op de dobbelsteen inhouden en welke actie erbij hoort.

Wat het spel voor kleuters naar mijn mening heel leuk maakt, is dat je niet alleen voor jezelf speelt (je wilt immers zelf graag als eerste bij die zieke Gorgel arriveren), maar je speelt ook met elkaar tegen die gemene Brutelaar. Komt het voor dat ik met mijn Gorgel dus een paar stapjes voor Lise uitkom, dan hoeft ze nog niet direct in de teleurstelling te schieten omdat we er immers samen voor willen zorgen dat de Brutelaar niet wint. Ik vind dat een heel leuk element aan het spel.

Lees ook: Monopoly Efteling

Verder is het zoals gezegd eenvoudig te begrijpen en duurt een potje gemiddeld 15 minuten. Dat is voor een kleuter ruim voldoende en als je nog niet uitgespeeld bent, begin je gewoon een nieuw potje. De adviesleeftijd voor het spel is trouwens 4+. Kinderen ouder dan 5 jaar kunnen het denk ik al vrij snel helemaal zelfstandig spelen.

Het bordspel van De Gorgels is sinds 1 maart verkrijgbaar voor een adviesprijs van €14,99.

Speel jij graag spelletjes met je kind(eren) en welk spel is dan favoriet?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.