DREUMES SPEELGOED WONEN

Lise’s speelhoekje #1

7 oktober 2015

IMG_5381

Waar kindjes wonen, is speelgoed. Veel speelgoed. Ik koop zelf bijna nooit wat (behalve voor Lise’s verjaardag uiteraard), maar alsnog hebben we bakken vol. Helemaal niet erg, want dat hoort erbij. En met het meeste speelgoed speelt ze regelmatig. Prima dus! Toch vond ik het op een logische manier opbergen ervan nog best een uitdaging. Inmiddels hebben we in de woonkamer twee hoekjes gecreëerd waar Lise lekker haar gang kan gaan. Vandaag laat ik jullie het ene hoekje zien en binnenkort volgt het andere.

Het eerste hoekje bevindt zich pal naast het tv meubel. Het springt dus behoorlijk in het oog. Om die reden wilde ik het niet te vol zetten met speelgoed en er gewoon een gezellig hoekje van maken waar ze lekker kan gaan zitten spelen.

IMG_5382

Op de grond ligt een speelkleed dat we kochten bij de Efteling. Tegen de ene muur staat het huis van Little People dat ze kreeg voor haar eerste verjaardag. Tegen de andere muur heeft M twee witte plankjes van IKEA opgehangen (volgens mij van de Ribba-serie), waarop Lise een aantal van haar boeken kwijt kan. Ik was eerst een beetje huiverig over hoe dat uit zou pakken, maar het staat echt heel leuk en gezellig!

IMG_5385

Het derde en laatste item in dit speelhoekje is haar Duplo-verzameling. Die zit nu nog in twee kartonnen dozen, maar uiteindelijk wil ik hier graag een of twee van die opbergdozen in de vorm van een legoblok voor aanschaffen. Staat toch nog net wat leuker!

Heb jij ook een speciaal speelhoekje ingericht voor je kind(eren)?

7 Comments

 • Reply Charlotte 7 oktober 2015 at 08:19

  Fijn hoekje zo, die plankjes zijn echt super leuk!

 • Reply Jeroen 7 oktober 2015 at 08:44

  Hier heeft ze twee speelhoekjes. Eentje in de woonkamer met haar duploverzameling en een leuke speelmat met een stratenplan. Het tweede speelhoekje bevindt zich in de veranda waar ze een tafeltent heeft waar ze knus kan onderzitten met lakentjes enzo. Daar bovenop staan nog bakken met knuffels en speelgoed. Naast de tafeltent staat nog een speelgoed keukentje.

  PS: Leuk gedaan die plankjes voor haar boekjes.

 • Reply angelique 7 oktober 2015 at 09:30

  Super leuk om te zien. Ik ga op zoek naar de duplo die je hebt voor mn nichtje. Leuk! Keano heeft twee hoekjes één beneden en één boven

 • Reply Gwen 7 oktober 2015 at 12:57

  Leuk! Ik heb bij ons uiteindelijk het speeltapijt eruit gehaald en oogt meteen een stuk rustiger in huis, msischien nog een idee als je het te druk vind worden? Speelt ze veel met dat geluidenhuis van LP? Wij hebben de boerderij en wat kleinere dingen en zit eraan te denken deze voor Quinns eerste verjaardag te halen namelijk …

 • Reply Marjolein 7 oktober 2015 at 22:19

  Wil ik ook nog steeds, die boekjes zo aan de muur. Erg leuk!

 • Reply Puck 8 oktober 2015 at 08:21

  Ik heb een grote grijze kist waar alles in gaat. Werkt vooralsnog best goed, want ze ruimt netjes op als ik het vraag (en meehelp). Met de tweede er nu bij zullen we waarschijnlijk toch iets meer ruimte moeten gaan inruimen voor speelgoed, maar daar wil ik nog even niet over nadenken… Misschien als de box weg is, dan hebben we daar weer empty space.

 • Reply janske 8 oktober 2015 at 11:13

  Wat een leuk hoekje 🙂 Lola heeft ook van die plankjes van de Ikea voor haar boekjes…en die Lego opbergbakken zijn super leuk en handig om in op te bergen 🙂 Wij hebben er inmiddels 4 in huis, echt een aanrader inderdaad 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.