SPEELGOED

De leukste opblaasbare zwembaden voor kinderen

11 augustus 2020
opblaasbaar zwembad voor kinderen

Wat een weer hè? Ik vind het zonnetje heerlijk, maar als de temperatuur de 30 graden overstijgt vind ik het toch al snel ietsje teveel van het goede. Helemaal voor de kinderen, die nog niet begrijpen dat het helpt om dan wat rustiger aan te doen. Spelen met en in het water zorgt dan voor een welkome verkoeling. Voor een paar euro heb je al een simpel opblaasbaar zwembad waar je kinderen zich urenlang heerlijk mee kunnen vermaken. Maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ik zet een aantal van de leukste opbaasbare zwembaden voor kinderen op een rij en eindig met twee van de eenvoudigste.

Intex Paddenstoel Baby Zwembad

Hoe cute is deze? Een echt instapmodelletje, want echt zwemmen doe je hier natuurlijk niet in. Maar het paddenstoelendakje zorgt als het een beetje meezit ook nog eens voor een schaduwplekje, waardoor je baby of peuter niet in de felle zon zit. Bovendien is de bodem niet vlak en glad, maar opblaasbaar en bobbelig. Zo zit je kindje niet op de harde grond en is er minder kans op uitglijden.

Intex Kinderzwembad Jungle Adventure

Dit zwembadje zou echt iets voor Quinn zijn. Hij is namelijk gek op glijbanen! Aan de reviews te lezen is het leuk voor kinderen tot een leeftijd van ongeveer 4 jaar. Het kost wel iets meer moeite om op te blazen dan het gemiddelde opblaasbare badje, dus een elektrische pomp is in dit geval geen overbodige luxe.

Intex Kinderzwembad Ocean Reef

Soms is eenvoudig ook gewoon prima. Dit badje heb ik in het rijtje gezet omdat de vorm weliswaar niet bijzonder is, maar het badje aan de zijkanten doorzichtig is en er een hele leuke print op staat. Dat maakt het toch net wat meer dan een standaard rond zwembad. Dit bad is zeshoekig en heeft een afmeting van 191 x 178 x 61 cm.

Bestway Speelzwembad Speelboot

Met dit zwembadje scoor je punten! Het is namelijk niet alleen een zwembad, maar een heuse speelboot! Gebruik één van de twee schepnetten om de opblaasvissen buiten de boot te vangen. Aan de voorkant van de sleepboot zit een roer, zo bestuur je jouw eigen eigen boot. De afmetingen zijn 140 x 130 x 104 cm.

Intex Rainbow Ring Play Center Zwembad

Heerlijk kleurrijk vind ik deze! Wederom met glijbaan, werpringen en ballen voor urenlang speelplezier. Dit badje heeft wel veel aparte opblaasunits, waardoor het wat meer werk is het zwembad op te zetten.

Eenhoornzwembad Action

Voor een leuk opblaasbaar zwembad voor kinderen kun je ook prima terecht bij Action. Dit exemplaar van Intex bijvoorbeeld, is super tof voor elke eenhoorn-fan. Het bad is met een lengte van 272 cm en een breedte van 193 cm lekker ruim. En voor de prijs van 12,95 euro hoef je het ook niet te laten.

Een paar jaar geleden kocht ik bij Action een blauw rond opbaasbaar zwembadje voor als Lise een dagje bij mijn ouders doorbracht. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en speelt ook Quinn in het badje. Volgens mij kostte het toentertijd rond de 2 euro(!) en de kinderen hebben er al heel wat uren spetter-plezier in gehad.

Zo zie je dus maar, de keuze is reuze en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar soms is eenvoudig ook gewoon prima 🙂

Hebben jullie bij warm weer een opblaasbaar zwembad in de tuin staan?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

2 Comments

  • Reply Nicole 30 mei 2017 at 16:52

    Leuke zwembadjes! Wij hebben een grote (tweedehands van schoonouders) en zo eentje als jullie van de action. Rara waar ze t meeste in zit.. Juist ja die van de Action!

  • Reply Joyce 30 mei 2017 at 18:32

    Er zijn echt hele leuke zwembadjes voor kinderen te koop inderdaad. Wij hebben helaas geen tuin, maar hebben wel een opblaasbaar groot zwembad aan mijn ouders gegeven. Ik zal het hen alleen niet aan doen op dagen dat wij er niet zijn, met een kinderbadje op te schepen 😉

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.