OUDERSCHAP SPEELGOED

Inspiratie: cadeautips jongen 4 jaar

17 september 2020
cadeautips 4 jaar

Nog even en dan wordt mijn zoon Quinn vier jaar. Een nieuwe fase breekt aan. Hij gaat van peuter naar kleuter en mag natuurlijk voor het eerst naar de basisschool. Voor het samenstellen van zijn verlanglijst heb ik inspiratie gehaald uit online bronnen, toffe webshops en kreeg ik wat fijne tips van andere moeders. Want wat zijn nu leuke cadeautjes voor een jongen van vier jaar? Het leek me leuk eens een verzamel-blog met cadeautips voor een jongen van 4 jaar te maken. Misschien doe jij er nog een leuk idee uit op!

Cadeautips jongen 4 jaar – welk speelgoed is leuk voor een 4-jarige?

Rolschaatsen

Hoe leuk zijn deze rolschaatsen van Toy Story? Dit soort rolschaatsen had ik als klein meisje ook en ik heb er enorm veel mee gespeeld. Het lijkt me ontzettend leuk als Quinn straks met zijn rolschaatsjes samen zijn grote zus op haar skeelers door het park kan ‘rollen’ 🙂

Racebaan

Jongens die van auto’s houden kunnen hun lol op met deze racebaan. Hij is 2,4 meter lang en deze versie is gethematiseerd rondom Mariokart. En dat vind ik zelf stiekem super gaaf, want dat spel speelde ik als kind heel veel!

Insteek mozaïek

Dit vind ik zulk leuk speelgoed! Onze dochter heeft hier heel veel mee gespeeld en nog steeds pakt ze het regelmatig uit de kast. Hier komt het dus niet op het lijstje omdat we het al hebben, maar dit insteek mozaïek mocht in dit overzicht niet ontbreken. Je bergt de dopjes eenvoudig op in het pegboard. Het is een degelijk en stevig ding en super goed voor de fijne motoriek. Ja, echt een aanrader deze.

Bouwstaafjes

Constructiespeelgoed is altijd leuk! En vaak geldt: hoe simpeler hoe meer ermee gespeel wordt. Dat is hier in elk geval zo. Ik zag deze bouwstaafjes en wist meteen dat dat iets voor mijn zoon is. Je kunt er eindeloos mee bouwen en je fantasie de vrije loop laten. Ook erg leuk om samen te doen!

Washimals

De Washimals van Crayola zijn enorm populair en dat is niet voor niets. Deze diertjes kun je zelf inkleuren en personaliseren. Super leuk! En het leukste is dat je de decoratie er weer af kunt wassen. En dan begin je gewoon weer opnieuw. Er zijn verschillende sets verkrijgbaar, maar deze safari-set vind ik persoonlijk erg leuk. Zo kun je de diertjes laten glijden van de waterglijbaan en waan je je in tropische sferen door de palmboom. In de tropische oase kunnen de diertjes in bad, waarna je ze weer opnieuw kunt versieren.

Kid K’nex

K’nex is ook zulk leuk speelgoed. Je kunt er alle kanten mee op! De Kid K’nex sets zijn speciaal voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar. Met de objecten die je bouwt kan vervolgens ook gespeeld worden en ik vind het er met die oogjes persoonlijk té schattig uitzien.

LEGO

LEGO is en blijft geweldig speelgoed. Hoewel LEGO Duplo ook bij de meeste vierjarigen nog erg in trek is, kun je ook al eens verder kijken naar het ‘echte’ LEGO. De fijne motoriek is op deze leeftijd over het algemeen al wat beter ontwikkeld en daarmee worden ook de kleine LEGO-blokjes erg leuk om mee te spelen. Ik heb een beetje rond zitten neuzen en de meeste sets zijn voor kids vanaf 5 of 6 jaar, maar er zijn ook sets voor 4+. Deze constructiebouwplaats vind ik persoonlijk erg leuk. Er is zoveel keus dat er voor elk kind en elke interesse wel een leuke doos tussen zit.

Playmobil

Ook Playmobil blijft super leuk. Lise heeft er onder andere een poppenhuis en ambulance van. Maar wat dacht je van deze camper? De brandweer pompwagen is zo’n echte klassieker waar veel jarige jobjes heel blij mee zullen zijn. Tof ook dat de sets allemaal met elkaar te combineren zijn voor eindeloos speelplezier.

Heb jij nog een leuke aanvulling op deze lijst? Laat het me vooral weten, want ik blijf aanvullen!

*Disclaimer

1 reactie

  • Reply Sanne 21 december 2020 at 14:52

    Wat een leuke originele cadeaus, ga ik gelijk opschrijven en bestellen.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.