SPEELGOED

Grimm’s Regenboog, dit kan je er zoal mee *

19 november 2019
Grimm's Regenboog

Het is al jaren een populair item in het houten speelgoedschap: de regenboog van het Duitse merk Grimm’s. Ik ontdekte het toen Lise nog heel klein was, maar we hebben er zelf nooit een in huis gehad. Tot voor kort, want inmiddels hebben wij ook zo’n prachtige Grimm’s Regenboog en ik ontdekte dat je er enorm veel kanten mee op kan. Het leek me leuk ter inspiratie eens een aantal spelvoorbeelden met je te delen. Komen ze!

Grimm’s Regenboog als decoratie

Een van de redenen dat dit stuk speelgoed direct mijn aandacht trok, is dat het er zo enorm mooi uitziet. De heldere kleuren, de ronde vorm en het feit dat het van hout gemaakt is. Ook al wordt er een moment niet mee gespeeld, de regenboog is alleen al leuk om naar te kijken. In de baby- of kinderkamer of gewoon in de woonkamer. Waarom niet?

Bouwen met Grimm’s Regenboog

Het eerste wat je zult proberen als je de regenboog uit elkaar hebt gehaald, is de bogen in de juiste volgorde weer in elkaar puzzelen. Een leuke uitdaging voor elke peuter! Maar voor iets meer uitdaging kun je de bogen ook stapelen op de grond of er een toren mee proberen te bouwen. En ik kan je vertellen: dat valt door de ronde vorm nog niet mee!

Grimm’s Regenboog in combinatie met auto’s of treinbaan

De bogen in verschillende groottes kunnen dienen als heuvels, als bruggen, als tunnels, of je kunt er natuurlijk met kleine autootjes of een treintje overheen rijden. Je kunt de bogen ook perfect combineren met bijvoorbeeld een houten treinbaan en toebehoren.

Lees ook: Het leukste educatieve speelgoed voor kleuters

Grimm’s Regenboog en de grove motoriek

Met de bogen kun je allerlei figuren leggen op de grond. Heb je een actieve peuter of kleuter dan vindt hij of zij het vast geweldig als de bogen een soort hindernisbaan vormen. Je kind is lekker actief bezig en oefent ondertussen met coördinatie en evenwicht houden.

De Regenboog van Grimm’s heeft een adviesprijs van €69,95 en is onder andere verkrijgbaar bij Houtspel.nl. Ik vind het een prachtig cadeau voor een geboorte, verjaardag of voor de feestdagen.

Heb jij ook een Grimm’s Regenboog in huis? Hoe speelt jouw kind er het liefst mee?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.