OUDERSCHAP PEUTER SPEELGOED

Het favoriete speelgoed van mijn peuter

16 februari 2016

driewieler

Naarmate Lise zichzelf mentaal maar ook motorisch steeds verder ontwikkelt, zie ik dat haar voorkeur voor activiteiten en het speelgoed dat ze kiest als vanzelf mee verandert. Logisch natuurlijk, maar zo mooi om van dichtbij mee te maken! Het leek me leuk weer eens op een rijtje te zetten wat nu eigenlijk het speelgoed is dat Lise het liefste kiest uit haar inmiddels toch vrij grote verzameling. Ik ben benieuwd of jouw kindje dezelfde dingen leuk vindt als zij of juist hele andere voorkeuren heeft!

Speelkeuken

duktig-speelgoedkeuken-wit__0086284_PE214924_S4

De speelkeuken van IKEA die Lise voor haar tweede verjaardag kreeg is echt een groot succes gebleken. Ze speelt er nagenoeg elke dag mee en maakt dan bijvoorbeeld soep of thee met taart. Het is zo schattig hoe ze iedereen voorziet van kopjes, bordjes en als je geluk hebt ook nog iets te eten ūüėČ Overigens hebben wij ons keukentje helemaal gepimpt. De keuken op de foto is de versie zoals je ‘m koopt bij IKEA.

Bal

speelgoed2

Ja ja, ik heb een stoer meisje dat van voetballen houdt. Lise heeft een kleine bal van Peppa Pig waar ze helemaal gek op is. Ze gooit, rolt, stuitert ermee en schopt er tegenaan. Helaas is hij eergisteren blijven liggen bij een logeeradresje (dikke tranen toen we daar achterkwamen!), maar gelukkig heeft ze nu de bal die bij opa en oma lag te leen. Ik kan niet wachten tot het beter weer wordt en we lekker met de bal het park in kunnen!

Kassa

speelgoed4

De welbekende Fisher-Price kassa, ook gekregen op haar tweede verjaardag, is ook een van Lise’s favorieten. Hij staat momenteel min of meer standaard op haar eigen tafeltje en ze gaat er regelmatig even zitten spelen. De muntjes erin stoppen en ze weer tevoorschijn zien komen als ze de lade openmaakt is al een feest. Het kan zo eenvoudig zijn…

Verf en stiften

speelgoed5

Sinds kort begint Lise zelf te vragen om tekenen of kleuren. Eerst liet ik haar met waskrijtjes kleuren, later ook met stiften en potloden. Prachtig om te zien dat het willekeurig krassen nu al veel meer het bewust zetten van lijnen is geworden. Ze tekent natuurlijk nog niet echt dingen, maar kan echt al eventjes geconcentreerd bezig zijn. Ik vond het ook mooi hoe ze heel voorzichtig omging met de verf toen ik haar daar voor het eerst kennis mee liet maken. Meestal liet ze mij zelfs de verf aan de kwast doen!

Magisch tekenbord

speelgoed3

Net zo leuk, maar zoveel praktischer is het magisch tekenbord. Gelukkig vindt Lise dat ook helemaal geweldig. Ze kreeg een exemplaar van Nijntje met Kerst bij mijn schoonouders en speelt er heel vaak mee. Het leuke aan deze is dat er verschillende kleuren verschijnen afhankelijk van waar je tekent. Ook zitten er stempeltjes bij waarmee ze hartjes, sterretjes en driehoekjes kan stempelen. En even de wisser van links naar rechts en je kunt opnieuw beginnen!

Waar speelt jouw kind momenteel het liefst mee?

6 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje 16 februari 2016 at 11:01

  Met de computer…. : (

  Ik vind dat fietsje leuk!

 • Reply Iris 16 februari 2016 at 18:35

  Hier zijn momenteel de duplo, dokterskoffer, poppenhuis en de knutselkoffer favoriet (met name knippen en plakken), maar ons dametje is wel een jaar ouder dan Lise. Het speelgoedkeukentje is hier helemaal naar de achtergrond verdwenen helaas……

 • Reply Mies 16 februari 2016 at 18:36

  Grote prinses (2) speelt graag met haar dokterskoffer. Ook vindt ze tekenen en samen knutselen heel leuk. Puzzels maken is ook favoriet en dan vooral de puzzel waarbij je drie beertjes steeds andere kleertjes aan kan doen”.

 • Reply Noraly 16 februari 2016 at 22:07

  Die fiets!! Te leuk… Lelie is 2,5 en speelt met de ridderzwaarden van haar broer, met zijn legopoppetjes houdt ze hele toneelstukken, en ook is ze net als Lise dol op creatief bezig zijn. En daarnaast vindt ze mijn make-up ook mega interessant…

 • Reply Simone 17 februari 2016 at 08:44

  Oh, die kassa of een keukentje, dat lijkt me zo leuk voor als Mirthe wat ouder is. Nu speelt ze heel graag met haar blokken die ze in de vormenstoof moet doen. Of Vtech spulletjes die geluid maken.

 • Reply marjon 21 februari 2016 at 07:38

  Grappig om het verschil te zien. Onze 2 jarige peuter speelt bijvoorbeeld graag met playmobil123, klei, maar ook met een keukentje.
  Het is een jongetje dus dat kan ook al verschillend zijn.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.