SPEELGOED

Escape Room The Game 2 Player editie *

26 juni 2019
escape room the game 2 player

Ik ben dol op escape rooms. Ik heb nu denk ik in totaal vier ‘echte’ escape rooms gedaan. Allemaal (net) binnen de tijd! Thuis spelen we met vrienden ook graag het gezelschapsspel Escape Room The Game. En daar is nu een gloednieuwe versie van. Escape Room The Game 2 Player is, zoals de naam al zegt, speciaal geschikt voor twee spelers. Ideaal als je eens geen vrienden over de vloer hebt en toch graag een escape room wilt doen. M en ik namen het spel onlangs mee op vakantie en probeerden het uit.

Escape Room The Game 2 Player

Met Escape Room The Game ervaar je de beleving van een escape room bij je thuis. Onder tijdsdruk los je puzzels en raadsels op, je legt verbanden tussen op het eerste oog willekeurige aanwijzingen en dient binnen 60 minuten drie codes te ontcijferen. Alleen met teamwork vind je de sleutel tot succes…

Escape Room The Game 2 Player bevat twee spannende avonturen (‘Mad House’ en ‘Prison Island’) waarmee je thuis of op vakantie per mysterie 60 minuten zoet bent. Om je kennis te laten maken met het spel en de manier waarop je het moet spelen, zit er een los introductieavontuur bij dat je in een kwartier moet zien op te lossen.

Wat vinden we ervan?

Ondanks dat we al bekend waren met de speelwijze van Escape Room The Game, begonnen we met het introductiespel. Dat was een leuke opwarmer! Meteen daarna hebben we het mysterie Prison Escape gespeeld. We konden de ‘chrono decoder’ uit het basisspel niet meenemen op vakantie vanwege ruimtegebrek. Gelukkig kun je een app op je smartphone installeren die de chrono decoder vervangt, inclusief de spannende geluiden die uit het apparaat komen. Dat vonden we erg handig werken!

Ondanks dat we de nodige hints moesten gebruiken, wisten we net binnen de tijd te ‘ontsnappen’. Pfieuw! Het tweede mysterie, ‘Mad House’, moeten we nog spelen. Ik denk dat we dat meenemen als we binnenkort op zomervakantie gaan.

Je leest het al in bovenstaande, maar wij vinden het spel zeker een aanrader. Het enige spijtige is dat je de mysteries slechts één keer kunt spelen. Wat wel kan is het spel doorgeven aan iemand anders. Alle onderdelen waarop geschreven of getekend moet worden kun je opnieuw uitprinten en zo kun je de set weer compleet maken en kan iemand anders er nog speelplezier van hebben.

Escape Room The Game 2 Player Editie kost €14,95 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Wat vind jij van escape rooms? En kende je dit spel al?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.