SPEELGOED

Een Hape speelkeuken voor onze keukenprins *

7 december 2018

speelkeuken

Veel soorten speelgoed vindt Quinn ‘gewoon leuk’, maar geef hem een keuken en wat spulletjes en hij is uren zoet. ‘Koken, koken!’, roept hij vaak als hij ’s ochtends vroeg beneden komt. Tot voor kort speelde hij met het keukentje van zijn grote zus, maar sinds afgelopen weekend is onze keukenprins de trotse eigenaar van een gloednieuwe Hape speelkeuken. Tijd voor een korte demonstratie!

Ik kende het merk Hape vooral van het educatieve en duurzame speelgoed. Met de speelkeukens van het merk was ik nog niet bekend. Maar toen ik ze zag, was ik gelijk verkocht. Er is veel keus in modellen en formaten. Van een losse kookplaat waarmee je op tafel kunt spelen, tot de meest uitgebreide all-in-one kitchen. Maar je kunt ook kiezen voor een toffe barbecue en zelfs een ijscokraam! De speelkeuken die wij ontvingen is de Multifunctionele houten keuken. Ik vind het een compact, maar tegelijkertijd veelzijdig keukentje. Met een prachtig design. De afgeronde hoek onder het gootsteentje kun je openklappen en biedt kastruimte. Dat geldt trouwens ook voor de rechterkant. Het kleurgebruik is rustig met overwegend wit en blank hout en rode details. Daarmee is het geen schreeuwend object in je interieur. Het blend juist heel mooi in onze lichte, Scandinavische inrichting.

Hape multifunctionele speelkeuken

Het keukentje wordt geleverd als bouwpakket dat je zelf nog in elkaar dient te zetten. Uit het feit dat M dit in een ochtend voor elkaar had, leid ik af dat het goed te doen is. Het totale gewicht van de keuken is 13 kilo en het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Al vindt Quinn het met zijn twee jaar ook al enorm tof. Wat mij vooral opviel is de prachtige afwerking. Alle kastjes en het deurtje van het oventje sluiten naadloos op elkaar aan. Het ovendeurtje sluit stevig met een magneet, maar krijgt Quinn toch goed zelf open. De knoppen onder het gasfornuis geven een ‘klik’ als je eraan draait, zodat het net lijkt of je het gas echt aansteekt. Zoals hierboven beschreven bevindt zich zowel links als rechts voldoende kastruimte voor alle losse keukenspulletjes.

Bij de Multi-Function Kitchen van Hape zitten vier accessoires: twee pannen, een lepel en een spatel. Je kleine kok of kokkin kan dus direct aan de slag! Natuurlijk kun je er nog een heleboel kinderkeuken accessoires los bij kopen. Wij hadden veel plastic spul, maar hebben dat allemaal, op een paar bordjes en bekertjes na, in een tas gestopt en op zolder gezet. De houten spulletjes die we al hadden zitten in kratjes en passen allemaal in de keukenkastjes. Zo blijft het een opgeruimd geheel. Van Sinterklaas heeft Quinn al een houten weegschaal gekregen en met kerst komt er nog een houten koffiemachine bij. Te leuk toch?

Is de speelkeuken bij jullie thuis ook zo’n grote hit?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.