SPEELGOED

Een glijbaan of een trampoline in de achtertuin?

6 maart 2019

Het lenteseizoen staat voor de deur. Heerlijk! Ik hou ervan als de tuin weer wat meer bij het huis getrokken wordt doordat de achterdeur zo’n beetje de hele dag open staat. De kinderen vermaken zich over het algemeen prima in ons stadstuintje. We hebben er nu een zandbak en peuterglijbaantje/-klimrek staan, maar overwegen dat laatste te vervangen door een grotere glijbaan of een trampoline. Maar aan welk van de twee hebben de kinderen het meest?

Vorig jaar schaften we een lading rubberen tegels met kunstgras aan waarmee we een speelhoekje creëerden op onze betegelde stoep. Pas toen wilde ik een glijbaantje aanschaffen, want mocht er een kind vanaf kukelen, dan zou het nu in elk geval niet op de harde stenen terechtkomen maar op de zachte kunstgrastegels. Ik twijfelde toen heel erg wat voor glijbaan geschikt zou zijn. Lise en Quinn schelen drie jaar en dat is bij zulke beslissingen toch wat lastig. Voor Lise zou een grote glijbaan voor de hand liggen, terwijl ik dat voor Quinn toentertijd echt nog veel te gevaarlijk vond. Uiteindelijk besloot ik dit klimtoestel van Little Tikes te kopen.

Voor Quinn was (en is) dat glijbaantje perfect. Lise was ook heel enthousiast (zo lief!) maar ik zag dat haar benen, als ze op het glijbaantje ging zitten, al bijna tot de grond reikten. Ze was er dus overduidelijk al wat groot voor. En toch speelde en speelt ze er nog wel mee. Om te klimmen en klauteren, maar ook om bijvoorbeeld de poppen van de glijbaan te laten glijden.

Glijbaan of trampoline, wat is wijsheid?

Ondanks dat het toestel dus nog wel gebruikt wordt, willen we het komende zomer toch vervangen door iets anders. En nu twijfelen we dus tussen een groter formaat glijbaan en een trampoline. We hebben niet mega veel ruimte, dus allebei is geen optie en vooral de trampoline mag niet te groot zijn. Hoewel ik eerst overtuigd was dat een glijbaan supertof zou zijn, neig ik nu toch meer naar de trampoline. De kinderen springen allebei graag, kunnen er lekker hun energie op kwijt en als we echt willen glijden kunnen we altijd naar het speeltuintje verderop in de straat waar een grote glijbaan staat.

Hebben jullie een of meerdere speeltoestellen in de tuin en zo ja, welke? En zou je ons een glijbaan of trampoline adviseren?

7 Comments

 • Reply Bernice 6 maart 2019 at 08:18

  Ik zou persoonlijk voor een trampoline gaan. Een trampoline vinden kinderen ook nog leuk als ze wat ouder zijn.

  • Reply Monique 8 maart 2019 at 10:45

   Ja dat gevoel heb ik ook. De lol gaat er minder snel af dan bij een glijbaan. Bovendien vind je die in elk speeltuintje buiten de deur toch wel… Dank voor je reactie!

 • Reply Femke 6 maart 2019 at 16:09

  We hebben beide en ze zitten het meest op de trampoline. Alleen de jongste van 4 is nog wel eens met vriendjes op de glijbaan.
  Trampoline gaat wel langer mee qua spelen.

  • Reply Monique 8 maart 2019 at 10:46

   Oh wat fijn, als je beide kwijt kunt! Ik denk ook dat de trampoline langer leuk blijft. Dankjewel!

 • Reply Mieke 6 maart 2019 at 17:32

  Hier team trampoline! Daar spelen ze zo ontzettend veel mee/ op. Niet alleen springen, maar ze verzinnen allerlei spelletjes en kunstjes. En je kunt er heerlijk op chillen, want zo’n ding ligt ook nog eens heerlijk!

  • Reply Monique 8 maart 2019 at 10:47

   Het is natuurlijk ook veel meer dan alleen een ding om op te springen. De dingen die ze er zelf mee bedenken zijn vaak het leukst he 🙂 En dat chillen klinkt ook goed. Ik geloof dat ik om ben 😉

 • Reply Jeroen 8 maart 2019 at 21:36

  Trampoline. Wij hebben er hier thuis ook eentje en lijkt me het gene waar de kindjes langer genot van zullen hebben dan een glijbaan.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.