FEESTDAGEN SPEELGOED

De leukste schoencadeautjes voor kleine prijsjes

6 november 2019
schoencadeautjes

De maand november is aangebroken, dus over een paar weken is het zover. Dan zet Sinterklaas weer voet op Nederlandse grond. En dat is het startsein voor wat mij betreft de gezelligste periode van het jaar. Om last-minute stress en onnodig grote uitgaven te voorkomen, ben ik de afgelopen weken al bezig geweest her en der wat cadeautjes in te slaan. De grotere voor pakjesavond en wat goedkope cadeautjes voor in de schoen. In die laatste categorie geef ik je graag wat inspiratie. Want wat zijn nu de leukste schoencadeautjes die niet na vijf minuten in een hoek belanden en vervolgens niet meer aangeraakt worden? Deze goedkope schoencadeautjes vallen zeker in de smaak!

Goedkope schoencadeautjes

Voordat ik op onderzoek uit ging stelde ik mezelf de vraag hoeveel een schoencadeautje eigenlijk zo’n beetje mag kosten. Ik denk dat dat van verschillende factoren afhangt. Mag een kind elke dag zijn of haar schoen zetten of bijvoorbeeld maar eens per week? Krijgt het in de regel alleen wat lekkers in de schoen en hooguit één keer een cadeautje, of zit er vaker een kleinigheidje in? Iedereen bepaalt natuurlijk lekker zelf waar hij zich prettig bij voelt, maar ik denk dat het sowieso goed is om na te denken over een totaalbudget, dat te verdelen over het aantal kinderen en hoe vaak ze een pakje in de schoen krijgen. Ik vind bijvoorbeeld twee keer een cadeautje onder de 5 euro en één keer iets groters van tussen 5 en 10 euro in mijn geval een mooi uitgangspunt. Cadeautjes die qua prijs de 10 euro overstijgen, vind ik persoonlijk meer thuishoren op pakjesavond zelf. Ik heb onderstaande cadeautips daarom onderverdeeld in twee categorieeën: schoencadeautjes tot 5 euro en schoencadeautjes tussen 5 en 10 euro.

De leukste schoencadeautjes tot 5 euro

Houten speelgoed is altijd leuk en toevallig heeft HEMA een groot assortiment houten speelgoed dat ook nog eens vriendelijk geprijsd is. Deze sushiset bijvoorbeeld, kost €5,- en is een toffe aanvulling op elke speelkeuken. Het houten make-upsetje is het ideale cadeau voor elk kind dat het liefst elke dag met mama’s make-up speelt (ik noem geen namen). Het kost maar €3,-.

Knutselspullen kun je nooit genoeg hebben. En we blijven nog even hangen bij HEMA, want wat dacht je van deze glitterstiften voor €2,50? Deze stempelset is ook te gek en kost maar €2,50. Ideaal voor kleine peuterhandjes tot slot, zijn deze dikke potloden. Een set van 8 stuks kost €4,50.

Boekjes in Sinterklaasthema zijn ook altijd leuk om in de schoen te krijgen. Die kunnen dan meteen elke avond voor het slapengaan worden voorgelezen. Denk bijvoorbeeld aan Sinterwoezel en Pietje Pip (€5,-), of Dikkie Dik Sinterklaas (€4,99).

Soms kan iets functioneels ook heel leuk zijn om te geven en te krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze set van vier scrunchies voor €4,95?

De leukste schoencadeautjes tussen 5 en 10 euro

In de categorie tot en met 10 euro kun je nog veel meer kanten op. Kleine spelletjes bijvoorbeeld! UNO Junior kost €9,95, Electro Woezel & Pip koop je voor €7,95 en deze set speelkaarten van Paw Patrol voor €7,99 zou hier echt een schot in de roos zijn.

En dan komen we bij de categorie constructiespeelgoed. Wat mij betreft ook altijd een heel goede keuze. Grote kans dat je kind er al het een en ander van heeft, dus dan kan zo’n klein setje een leuke aanvulling zijn. Bovendien is het duurzaam en wordt er (hier althans) veel mee gespeeld.

Voor de allerkleinsten is er Lego Duplo. Er zijn kleine setjes van die net geen 10 euro kosten. Zelf vind ik deze set babydieren erg leuk, prijs: €9,95. Wat extra Legosteentjes kan je kind ook altijd wel gebruiken. Dit Startpakket kost €9,95 en bestaat uit maar liefst 123 onderdelen. Lise is helemaal weg van Lego Friends. Daarvan heb je voor net geen tientje (€9,95) deze mobiele dierenkliniek.

Hoe vaak mogen jullie kinderen hun schoen zetten en wat vind jij de leukste schoencadeautjes om te geven?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.