DREUMES SPEELGOED

Cadeautips tweede verjaardag meisje

27 augustus 2015

tweedeverjaardag

Voor mij lijkt het als de dag van gisteren dat we Lise’s eerste verjaardag vierden. Toch blaast ze in minder dan drie maanden alweer twee kaarsjes uit. Net als vorig jaar ben ik bezig geweest met een verlanglijstje. Handig voor de mensen die op haar feestje komen en een cadeautje willen meenemen en ook fijn voor ons, omdat we op die manier een beetje in de hand hebben wat ze krijgt en voorkomen dat ze bijvoorbeeld dingen krijgt die ze al heeft.

Cadeautips tweede verjaardag meisje

Onderstaand een vijftal cadeaus die hoogstwaarschijnlijk op Lise’s verlanglijstje belanden. Heb je zelf een meisje dat binnenkort twee jaar wordt of zoek je nog een passend cadeau voor een ander kindje in die leeftijd, dan doe je hiermee wellicht nog wat inspiratie op.

meisjetwee

Loopfiets

M en ik willen Lise graag net als voor haar eerste verjaardag een wat groter cadeau geven. Een van mijn beste vriendinnen heeft een dochtertje dat zeven maanden ouder is dan Lise. Zij gaven haar een loopfiets cadeau toen ze twee werd. Dat is zo’n groot succes gebleken, dat we er voor Lise ook eentje in gedachten hebben. We moeten alleen nog uitzoeken welke het precies gaat worden. De keuze is reuze! Ik vind deze van Puky heel leuk, maar ben ook gek op een houten exemplaar als deze.

Fisher-Price Kassa

Nostalgie! ‘De kassa’ van Fisher-Price had ik vroeger ook. Ik kan me zelfs nog herinneren dat ik ermee speelde. Helaas hebben mijn ouders ‘m niet meer, maar gelukkig is hij nog gewoon te koop. Deze gaat dus ook zeker op Lise’s verlanglijstje. Ik weet zeker dat zij hem net zo tof vindt als ik vroeger.

Theeserviesje

Veel meisjes houden ervan om theekransjes te organiseren. Met vriendinnen, broertjes/zusjes, of met poppen of knuffels. Gezellig! Een theeserviesje is dan natuurlijk onmisbaar. Aangezien ik gek ben op houten speelgoed, zou ik voor Lise graag een houten serviesje willen vragen. Dat van HEMA vind ik heel leuk, maar je hebt ook andere mooie zoals deze. Stiekem weet ik al dat dit een succes gaat worden, want ze speelt nu met een oud (en kapot) plastic serviesje dat M nog had liggen als speelgoed voor zijn nichtjes vroeger.

Poppenkleertjes

Met Sinterklaas vorig jaar kreeg Lise haar eerste pop. De versie van Baby Born die bedoeld is voor de allerkleinsten, Baby Born Little Girl. Het popje heeft een setje kleertjes aan, maar verder heeft Lise eigenlijk nog helemaal geen poppenkleertjes. Ik gok dat ze er nu nog wat klein voor is, maar herinner me van mezelf dat ik het op een gegeven moment heel leuk vond om mijn poppen aan te kleden. Leuke poppenkleertjes koop je bijvoorbeeld bij HEMA (hoe leuk is deze poppenslaapzak?) of de bekende speelgoedwinkels. Let er wel op voor welke maat pop de kleertjes bedoeld zijn. Meestal staat er een grootte in centimeters bij aangegeven. Het is slim om dat er op het verlanglijstje bij te noteren.

Play-Doh

Het wordt ook steeds leuker om creatief bezig te zijn met een bijna-peuter. Daarom hebben we Play-Doh aan het lijstje toegevoegd. Zo’n beetje de bekendste kinderklei die er is en wederom iets waar ik als kind ook veel mee gespeeld heb. Er zijn zoveel leuke sets van verkrijgbaar! Dit is ook zo’n cadeau waarbij het niet erg is als meerdere mensen ermee aankomen. Eigenlijk hetzelfde als met Duplo (dat op dit lijstje ook beslist niet had misstaan!). Ik verheug me nu al op Lise’s eerste Play-Doh-creatie!

Wat vind jij een leuk cadeau voor een meisje dat twee jaar wordt? Laat het me weten in een reactie!

5 Comments

 • Reply Ralph 27 augustus 2015 at 07:58

  Die Fisher Price kassa is gaaf he? Echt een tijdloos ding

 • Reply Angelique 27 augustus 2015 at 08:28

  Wat super leuk! Sorry geen tips, hier een echt mannenhuishouden

 • Reply Maud 27 augustus 2015 at 09:20

  Cadeautips … Ik kan niet wachten tot onze meid 2 wordt want dan krijgt ze waarschijnlijk een keukentje.
  Ons nichtje kreeg ook een loopfiets dus dat zal jullie Lise geweldig vinden.

 • Reply Nicky 27 augustus 2015 at 09:21

  Ik ben ook al bezig met een verlanglijstje voor Vera 🙂 Wij gaan d’r een driewieler geven (zo een met een duwstang). De kassa staat trouwens ook op het lijstje! Brings back memories 😉

 • Reply Dionne 27 augustus 2015 at 14:48

  Leuk om te zien! Soms is het best lastig voor een klein kindje.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.