DREUMES SPEELGOED

Cadeautips tweede verjaardag jongen

17 september 2015

twee jaar

Het ene moment zit je baby nog in je buik en het andere moment vier je alweer bijna zijn tweede verjaardag. Ongelooflijk toch? Net als vorig jaar ben je vast bezig met het samenstellen van een verlanglijstje voor je bijna-peuter. Handig voor de mensen die je uitnodigt om op zijn feestje te komen en ook fijn voor jou, omdat je op die manier een beetje kunt sturen wat hij krijgt en bijvoorbeeld kunt voorkomen dat er dingen bij zitten die hij al heeft.

Cadeautips tweede verjaardag jongen

Hieronder heb ik wat cadeau-ideeën verzameld die ik hoogstwaarschijnlijk op het verlanglijstje van mijn zoon zou zetten. Als ik die zou hebben natuurlijk. Heb je zelf een zoontje dat binnenkort twee jaar wordt of zoek je nog een passend cadeau voor een kindje in die leeftijd, dan doe je hiermee hopelijk de nodige inspiratie op!

tweede verjaardag jongen

Loopfiets

Ik had ‘m bij het lijstje voor meisjes ook op de eerste plaats staan en vind dat hij ook hier een eerste plek verdient. De loopfiets. Een prachtig cadeau om te geven en ik vermoed toch ook zeker om te krijgen! Voor stoere jongens vind ik deze fiets van Puky erg tof, maar ik ben ook heel erg fan van deze houten loopfiets, waarop je kleine eerst met drie en vervolgens met twee wielen kan fietsen.

Houten treinbaan

Jongens en treinen is toch vaak een magische combinatie. De meeste kleine jongens vinden het erg leuk om met treintjes en treinbanen te spelen. De welbekende treinbanen van hout blijven geweldig, maar tegenwoordig heb je ze ook van Lego Duplo, of bijvoorbeeld van Thomas de Trein. Voor elk wat wils dus!

Autogarage

Uiteraard mogen auto’s ook niet ontbreken. Autootjes zijn hele leuke kleine cadeautjes om te geven of te vragen. Een groter cadeau kan bijvoorbeeld een autogarage zijn. Je hebt prachtige houten exemplaren, maar ook hele leuke van plastic. Het is maar net waar je voorkeur (en die van je zoon) naar uit gaat.

Junior Colorino

Een kindje van (bijna) twee is nog net te klein om bordspelletjes te spelen. Toch zijn er speciaal voor die hele jonge kindjes een paar educatieve spellen ontwikkeld. Een ervan is Junior Colorino van Ravensburger. Het spel leert je kind de basiskleuren herkennen en ordenen en bevat, vergeleken met het ‘gewone’ Colorino extra grote gekleurde stenen. Perfect dus voor je peuter! Ik heb het spel trouwens ook op Lise’s verlanglijstje gezet.

Waskrijtjes

Creatief bezig zijn is voor elk kind leuk. Potloden en stiften zijn vaak nog wat lastig vast te houden voor peuters. Waskrijtjes zoals deze van Bruynzeel bieden dan uitkomst. Je kleintje kan er de mooiste tekeningen en kleurplaten mee kleuren. En kleurt hij per ongeluk de tafel mee, dan is dat geen ramp want je was het er zo af!

Wat vind jij zelf een leuk cadeau voor een jongen die twee jaar wordt? Laat het me weten in een reactie!

5 Comments

 • Reply Simone 17 september 2015 at 10:39

  Ja, dit zijn leuke jongens cadeautjes inderdaad! Die loopfiets hoop ik later echt te kunnen kopen. Lijkt me zo leuk. Leuk dat je dit ook plaatst ondanks dat je een meisje hebt. Top!

  • Reply Monique 17 september 2015 at 16:55

   Ja mij ook! Het schijnt bovendien een goede voorbereiding te zijn op het leren fietsen. Ja ik ben van plan me ook vaker te gaan richten op jongensdingen. Wel zo eerlijk toch? 😉

 • Reply saskia 17 september 2015 at 16:37

  Ik vind duplo heel leuk! Mijn zoontje kan er geen genoeg van krijgen 🙂

  • Reply Monique 17 september 2015 at 16:55

   Duplo is inderdaad ook geweldig! En zowel voor jongens als meisjes erg leuk. Goede aanvulling!

 • Reply Kaylee 18 september 2015 at 15:47

  Leuke cadeautjes! Ons zoontje is nu 14 maand maar ik denk nu al na over zn 2e verjaardag haha. Wij willen hem dan een nieuw kamertje doen van Ikea!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.