Robots. Ze zijn niet alleen grappig en leuk, maar zeker ook functioneel. Op de Eindhoven Maker Faire ontdekte ik met Lise eigenlijk voor het eerst wat zo’n robot tegenwoordig allemaal kan en waarvoor ze zoal worden ingezet. Het leuke vind ik dat ze steeds gemakkelijker beschikbaar zijn. Zo kun je bij de Bibliotheek Eindhoven deze grappige Bee-Bot lenen. Een robot in de vorm van een bij, die je kind spelenderwijs leert programmeren. Lise en ik mochten hem lenen en uitproberen. In de video hieronder demonstreert Lise hoe de Bee-Bot precies werkt.
Over Bee-Bot
Bee-Bot is een kindvriendelijke robot in de vorm van een bij. Op zijn rug heeft hij zeven verschillende knoppen. Om van punt A naar punt B te komen, moet hij de juiste commando’s krijgen. Hij kan tot 200 stappen onthouden. Bij de bibliotheek leen je Bee-Bot met een themabox. Beschikbare thema’s zijn bijvoorbeeld ‘boerderij’, ‘piraten’ en ‘verkeer’. De box bevat een speciale themamat en een transparante mat die je daar overheen legt en waar kaarten in te schuiven zijn die betrekking hebben op het thema. Je kunt de robot dan zo programmeren dat hij van de ene kaart naar de andere ‘loopt’.
Bee-Bot wordt al veel ingezet op basisscholen, maar is via de bibliotheek dus ook in huis te halen. De uitdaging voor het kind zit hem in het vooruitdenken. De opdrachten dragen bij aan het logisch denken en probleemoplossende vaardigheden. Bee-Bot is gemakkelijk te bedienen en kan daarom prima worden ingezet in de onderbouw van het basisonderwijs. Opdrachten kunnen worden opgebouwd zodat ze steeds moeilijker worden. Op die manier is Bee-Bot ook voor de middenbouw interessant.
Kende jij deze robot al? En zou je het leuk vinden hier ook eens thuis met je kind mee te spelen?
1 reactie
Wij gebruiken ‘m bij groep 1 geregeld met een klein groepje kinderen. Erg leuk!
Voor mij is het gekoppeld aan school en zou het zelf thuis niet gebruiken.