SPEELGOED

5 x de leukste spellen voor peuters

17 september 2019
lekker spelen met spellen voor peuters

Peuters nog te klein om een spelletje te spelen? Welnee! Ze hebben misschien nog geen heel lange concentratieboog, maar er zijn heel leuke gezelschapsspelletjes te koop voor de allerkleinsten. Ik zet een aantal toffe spellen voor peuters voor je op een rij! Handig als je op zoek bent naar een leuk spelletje voor je peuter of als je cadeautips zoekt voor een verjaardag of de decembermaand.

De vijf leukste spellen voor peuters

Eerste boomgaard

Je kent het Duitse merk Haba misschien wel van het mooie degelijke houten speelgoed. Van dat merk is er een reeks ‘eerste spellen’ uitgebracht waar het spel Eerste Boomgaard onderdeel van uitmaakt. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Het spelmateriaal is speciaal voor kleine kinderhandjes ontworpen en de regels zijn aan de leeftijd aangepast. De prachtige houten stukken nodigen bovendien uit tot vrij spel en stimuleren de motoriek.

Verstoppertje Spelen

Dit blijft een leuke! Wij hebben zelf Nijntje Verstoppertje Spelen sinds Lise’s peutertijd en er wordt nog altijd, inmiddels vooral door haar jongere broertje, mee gespeeld. Je verstopt Nijntje ergens in de kamer, zet haar aan en na 10 seconden begint ze te roepen: ‘ik zit hier! kun je me vinden?’. Wie Nijntje als eerste vindt, wint het spel. Er zitten ook kaartjes bij om het voor wat oudere kindjes wat uitdagender te maken. Hetzelfde spelletje is in plaats van met Nijntje trouwens ook verkrijgbaar met Woezel & Pip, Peppa Pig en Bumba.

Kleurentorentjes

Ook dit spelletje hebben we zelf in huis. Naast leuk is het een fijne manier om de kleuren op een speelse manier te leren. Behalve het herkennen van kleuren leren jonge kinderen met Kleurentorentjes ook hoe ze samen moeten spelen en wordt de concentratie geoefend. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en kan door twee tot vier spelers gespeeld worden.

Ravensburger Nijntje bonte ballonnen

Op het lijstje van leukste spellen voor peuters mag deze niet ontbreken. Dit spelletje hadden wij vroeger thuis al, maar blijft zó leuk. Ravensburger Nijntje bonte ballonnen is een soort bingo voor de allerkleinsten. Ieder krijgt een kaart en moet vervolgens proberen zo snel mogelijk zes gekleurde ballonnen te verzamelen. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en kan door één tot vier spelers gespeeld worden.

Bumba Geluidenspel ‘Was-da-na?’

Weer zo’n voorbeeld van een heel simpel spelletje, dat voor de allerkleinsten enorm leuk is om te spelen. Met een druk op de knop volgt er een geluid. Het is de bedoeling het kaartje te vinden dat bij het geluid hoort. Spelenderwijs leert je peuter met het Bumba Geluidenspel de geluiden (her)kennen en koppelen aan plaatjes. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en kan door één tot vier spelers gespeeld worden.

Ken jij nog andere leuke spellen voor peuters?

Dit artikel bevat affiliate links.
Bedankt voor je support!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.