De decembermaand staat voor de deur en dat betekent dat er weer volop verlanglijstjes worden gemaakt. Naast de dingen die de kinderen zelf al hebben bedacht vind ik het leuk ze te verrassen. Om te voorkomen dat het speelgoed is dat na één keer spelen stuk is of waar ze heel snel op uitgekeken zijn, check ik altijd de lijst van Speelgoed van het Jaar. Daar staat niet alleen het nieuwste speelgoed, maar je kunt er ook van op aan dat het degelijk speelgoed is dat de goedkeuring heeft ontvangen van een deskundige jury. De drie speelgoedtips hieronder komen allemaal uit de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2024. Misschien leuk als verrassing voor jouw zoon of dochter?
Stem nu het nog kan!
Voordat we verder gaan wil ik je even wijzen op het feit dat je tot en met vandaag, zondag 10 november, nog kunt stemmen op jouw favoriete speelgoed per categorie. Daarmee zorg je niet alleen dat dat speelgoed kans maakt om naast de vakjuryprijs ook de prijs van de publieksjury in de wacht te slepen, maar je maakt ook kans om zelf mooie speelgoedprijzen te winnen! En dat is nooit verkeerd, toch? 🙂
Tip1: VTech DJ Kidi Drums
Heb jij een kind dat een feilloos ritmegevoel heeft en/of enorm van muziek (maken) houdt? Dan is deze drumset zijn of haar ultieme droom. Op dit digitale drumstel kan je veel meer dan alleen drummen. Zo zitten er lesjes op om de muzikale vaardigheden te oefenen, een aantal muzikale spelletjes en, wat mij betreft het leukste onderdeel, je kunt de gespeelde muziek opnemen en opnieuw afspelen. Quinn kreeg dit drumstel voor zijn 8e verjaardag en is er helemaal weg van. Echt een aanrader dus!
De Kidi DJ Drums is een digitaal drumstel voor kinderen met lichteffecten en veelzijdige mogelijkheden. Het apparaat is mooi vorm gegeven met vier drumpads, twee bekkens, een digitaal scherm, een bedieningspaneel en twee drumsticks. Kinderen kunnen zonder ervaring hun eigen liedjes spelen en hun creaties opslaan. Aan de hand van een digitale coach en enkele muziekspelletjes kan een kind spelenderwijs zijn/haar muzikale vaardigheden oefenen. Er is ook een stille modus. Leuk en leerzaam om enthousiast bezig te zijn met muziek maken. Bevordert het muzikaal gehoor en ritmegevoel.
Tip 2: Punirunes digitaal knuffeldier
Iedereen van mijn leeftijd kent de Tamagochi van vroeger wel. Grappig genoeg bestaan ze nog steeds. Punirunes bouwt eigenlijk voort op dat principe, maar dan met een moderne en meer interactieve twist!
Punirunes is een digitaal knuffeldier dat door de eigenaar op allerlei manieren verzorgd moet worden. Als de Punirunes goed verzorgd wordt, dan kan het groeien en veranderen in andere karakters. Het apparaatje is een soort halve bol met aan de voorkant een klein, kleurig digitaal schermpje, waarop de Punirunes (het beestje) te zien is. Aan de zijkant van de halve bol zit een gat waar je je vinger in kan steken om de Punirunes te ‘aaien’. Op het scherm is je vinger te zien en hoe de Punirunes reageert op je verzorging. De Punirunes maakt allerlei geluidjes, wat het extra ‘cute’ maakt. Je kunt verschillende activiteiten kiezen, zoals eten geven, verschonen, spelen, in bad gaan, etc. Leuk voor kinderen die van rustige, verzorgende activiteiten houden en om samen te delen met een ander kind.
Tip 3: Smartivity Globe Trotters
Stelt jouw kind ook veel vragen over de aarde en hoe het eigenlijk kan dat dag en nacht elkaar afwisselen? Dan is Globe Trotters echt iets voor hem of haar.
Met de Globe Trotters kunnen kinderen zelf een model van de aardbol bouwen en spelenderwijs één en ander leren over geografische coördinaten, dag en nacht en wetenswaardigheden over de continenten. Het geheel bestaat uit een globe en een houder waarin de aardbol kan worden rondgedraaid met twee wieltjes. Het kind moet de Globe Trotters zelf in elkaar zetten door de voorgestanste kartonnen onderdelen te vouwen en in elkaar te passen. Dat kan best een uitdaging zijn (passend bij STEAM), waarbij een stukje hulp van een volwassene fijn kan zijn om frustratie te voorkomen. De aardbol kan gedraaid worden om uit te zoeken hoe dag en nacht tot stand komen en om spelletjes te spelen (met behulp van een app), die inzicht geven in geografische coördinaten en interessante feiten over de continenten. Een mooi voorbeeld van ontdekkend leren. Bevordert daarnaast de constructievaardigheden, ruimtelijk inzicht en kennis over de wereld.
Dit waren ze! Heb jij onlangs leuke speelgoedtip ontdekt, laat dan gerust een reactie achter onder deze blog, en vergeet niet te stemmen!
Geen reacties