OUDERSCHAP PEUTER SHOPPEN SPEELGOED

Op zoek naar een speelkeuken

16 oktober 2015

speelkeuken

Een paar weken geleden ontdekte ik dat Lise erg blij werd van de houten speelkeuken die bij onze bibliotheek staat. Met haar verjaardag én de feestdagen in aantocht, leek het me toch wel erg leuk als ze een eigen keukentje krijgt waarmee ze als ze wil elke dag kan spelen. Ik kwam er al snel achter dat er enorm veel verschillende keukentjes te koop zijn. Het leek me leuk er een paar aan bod te laten komen. Ik beperk me in dit artikel trouwens tot de houten exemplaren, omdat ik die zelf het mooist vind.

KidKraft

Ik begin maar meteen met de meest prijzige keukens in het rijtje. Maar ze zijn dan ook wel prachtig! KidKraft heeft enorm veel keukentjes in het assortiment. De een nog mooier en uitgebreider dan de ander. Felgekleurde, in lieve pastelkeuren, of neutraal. Ze hebben het allemaal.

kidkraft2

Kidkraft.com

Janod

Ik ben weg van het Franse merk Janod, dat prachtig houten en educatief speelgoed produceert. Ze hebben ook een aantal prachtige speelkeukentjes. De roze vind ik geweldig voor een meisje en de blauwe met limegroene details weer helemaal leuk voor een jongen.

janod

Bron: Bol.com

IKEA

Dan de meest bekende van het rijtje. Good old IKEA verkoopt ook een speelkeuken, DUKTIG genaamd. Dit keukentje prijkt inmiddels al in heel wat woonkamers en terecht, want het is een leuke! En, vergeleken met soortgelijke keukentjes, toch een stukje vriendelijke geprijsd. Wist je bovendien dat creatievelingen de meest mooie creaties hebben losgelaten op dit keukentje? Om je een idee te geven hoe je het IKEA-keukentje kunt pimpen, heb ik een bord aangemaakt op Pinterest met een aantal mooie voorbeelden.

duktig-speelgoedkeuken-wit__0086284_PE214924_S4

Bron: IKEA.com

Mentari

En last but not least deze twee leukerds van het merk Mentari. De rode vind ik persoonlijk wat heftig als ik me hem voorstel in ons, toch wel neutrale interieur. Maar ik kan me voorstellen dat er genoeg plekken zijn waar hij wel helemaal tot zijn recht komt. De roze vind ik wel erg schattig en ziet er ook compact uit, ideaal als je niet al teveel ruimte hebt in je woon- of speelkamer.

mentari

Bron: Bol.com

Ik denk dat wij er inmiddels uit zijn voor wat betreft het keukentje voor Lise. Het wordt DUKTIG van IKEA, maar niet zoals hij in de winkel staat. Ik wil er een projectje van gaan maken en hem een flinke make-over geven. Ik heb nu al zin om eraan te beginnen! Zodra ik dit ga doen, zullen hier uiteraard een of meerdere artikelen over verschijnen. Ik vind de duurdere keukentjes mooier dan het standaard IKEA-keukentje, maar ik denk dat je met een likje verf en wat toffe extra’s iets heel moois kunt creëren. En dan heb je toch iets in huis staan dat niemand anders heeft. Hoe gaaf is dat?

Inmiddels hebben we naast een prachtige dochter ook een zoon en is er een nieuwe speelkeuken in huis. Het is deze speelkeuken van Hape. Echt een plaatje!

Staat er bij jullie thuis een speelkeuken? 

10 Comments

 • Reply Barbara 16 oktober 2015 at 07:45

  ja, hier staat er ook eentje, een buitenkeuken, nu dan wel binnen maar van de zomer gaat de plastic keuken lekker naar buiten en kan dochterlief lekker met water aan de gang! Ideaal!

 • Reply Thea van Galen 16 oktober 2015 at 07:56

  oh ik ben benieuwd hoe het keukentje gaat worden!!! ik zie hem toch vaak in de gewone staat zeg maar….

 • Reply Charlotte 16 oktober 2015 at 08:00

  Leuk! Ik ben benieuwd hoe het keukentje gaat worden! Volgende maand krijgt Aukje voor haar verjaardag een keukentje, hopelijk vindt ze het net zo leuk als Lise!

 • Reply Madelon 16 oktober 2015 at 08:37

  Ik heb hier een staan van Kidskraft. Ben erg benieuwd wat je van het Ikea keukentje gaat maken!

 • Reply Angelique 16 oktober 2015 at 08:51

  Wij hebben geen keukentje maar mijn zoontje zou er wel graag eentje willen. Dat wordt dan wel een gepimpte want deze mama houdt niet van standaard

 • Reply Vlijtig Liesje 16 oktober 2015 at 12:02

  Die roze van Kidcraft zou ik bijna zelf als volwassen keuken willen! Dat is mijn absolute favoriet.

  Wij hadden voor de kinderen een hele lelijke plastic keuken, maar de kinderen vonden die natuurlijk prachtig.

 • Reply Nicole 16 oktober 2015 at 12:15

  Wij hebben ook de Ikea keuken en ik wil ook al een tijd er een project van maken maar ben er nog steeds niet uit hoe!

 • Reply Tamara 16 oktober 2015 at 20:34

  Leuk zo de keukentjes op een rijtje! Wij willen een keukentje voor Zoë haar 2e verjaardag. Waarschijnlijk van beide opa’s en oma’s en eentje van kidcraft

 • Reply marjon 16 oktober 2015 at 21:18

  Leuke keukentjes maar ook grote! Het ikea keukentje vind ik dan ideaal. Al gaan de deurtjes daar wel lastig van open en dicht. Zelf hebben we hem niet, maar een vriend wel.
  Wij hebben een kleiner stevig pastic keukentje. In de zomermaanden staat het buiten en nu het koude weer er weer aan gekomen is staat het keukentje binnen. Ze spelen er geregeld mee!

 • Reply Bregje 17 oktober 2015 at 15:56

  Wat een leuke keukentjes! Toevallig hebben we gister een tweedehands Ikea keukentje gescoord, ik ga op Pinterest kijken voor ideeën! Ben benieuwd wat jii ervan gaat maken 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.