BOEK LISE'S FAVORIETEN SHOPPEN

Lise’s Favorieten: Boekjes van Kikker

24 juni 2015

kikker

Elke avond voor het slapengaan lezen we Lise een verhaaltje voor. Dat doen we al sinds ze drie maanden oud is. Een hele tijd lang waren de boeken van Nijntje favoriet, maar het welbekende konijn lijkt de laatste tijd concurrentie te krijgen van… Kikker! Hoog tijd dus voor een nieuw favorieten-artikel!

Hoewel ik zelf dol ben op Nijntje, vind ik het leuk weer eens wat andere boekjes te kunnen pakken. We hadden eigenlijk maar één boekje van Kikker, namelijk Kikker is jarig. Omdat dat toch wel erg eentonig werd elke avond, hebben we er laatst twee boekjes bij gekocht Kikker en eend en Kikker en varkentje.

Lise begint namelijk standaard ‘kikke!’ te roepen zodra ze haar pyjama aan heeft. We komen er dus echt niet onderuit… Soms pakken we (om het voor onszelf ook leuk en afwisselend te houden) eens een ander boekje, maar daarna moet dan toch altijd nog Kikker worden voorgelezen. Ik vind het wel schattig. Zodra je het boekje openslaat steekt Lise haar duim in haar mond en luistert ze aandachtig naar wat Kikker dit keer weer beleeft.

kikker

Het leuke aan de boekjes van Kikker vind ik de lieve tekeningen en het kleurgebruik. Het mooie heldere groen en de andere frisse kleuren die voor de illustraties gebruikt worden. En de korte en bondige teksten die erbij staan. Lise heeft nog niet zo’n heel lange concentratiespanne en dus een hekel aan te lange teksten. Ze wil gewoon door naar de volgende bladzijde!

Momenteel zijn we op vakantie en is er één boekje van Kikker meegegaan in de tas. Gelukkig heeft ze deze vakantie opeens ook weer interesse in ‘auwl!’ (= uil), ofwel Mama Kwijt, die gelukkig ook mee is en ik er dan ook dolgraag bij pak.  

Wat vind jij (en wat vindt jouw kindje) van de boekjes van Kikker?

6 Comments

 • Reply marjon 24 juni 2015 at 10:51

  Kikker boekjes zijn inderdaad leuk. Ook de dvd van kikker wordt geregeld bekeken bij ons thuis.

 • Reply Charlotte 24 juni 2015 at 12:46

  Hier is “Kikker verveeld zich” favoriet! Ik ken het boek zowat uit m’n hoofd 😉
  Maar ze blijven wel leuk!

  Liefs, Charlotte

 • Reply Anke Boonen 24 juni 2015 at 13:47

  Hier ook elke avond kikker maar stiekem favoriet is de eend in het boek! Cas (09-2013) vind het geweldig!

 • Reply Kelly 24 juni 2015 at 14:12

  Loïs haar favoriete boekje is Dikkie Dik – Weltrusten. Deze scoorde ik op de vrijmarkt voor een euro. Goede koop dus ;)!

 • Reply nicoline 24 juni 2015 at 14:22

  Elisa begint nu pas echt interesse te tonen in een boekje lezen. Ze wordt volgende week 6 maanden. Ze vind het erg leuk om te plaatjes te kijken en vooral van die aai en aanraak boekjes vind ze erg leuk! Op dit moment is ze weg van nijntje 🙂 maar Kikker en zijn vriendjes zal ze ook vast leuk gaan vinden.

 • Reply janske 24 juni 2015 at 21:30

  Die zijn leuk hè! Lola kreeg een maand geleden “Kikker is Jarig” voor haar verjaardag en die vind ze echt super leuk! Mama kwijt staat ook op mijn verlanglijstje…die is ook zoooo cute! Wij houden echt van boekjes en Lola is er dol op!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.