SHOPPEN

In 5 stappen de perfecte tas vinden *

5 november 2022

Een vrouw en haar tas. Vaak zijn ze een onafscheidelijk duo. Hoeveel tassen heb jij en welke daarvan gebruik je bijna iedere dag en welke misschien vrijwel nooit? Net zoals geen mens hetzelfde is, zijn er ook allerlei verschillende soorten tassen: handtassen, rugzakken, shoppers, noem het maar op. Ben je zoals ik altijd op zoek naar de perfecte tas? Zo eentje die al je andere tassen overbodig maakt? Dan volgt hier een stappenplan waarmee je die snel vindt.

Stap 1: Wat moet erin?

Het maakt natuurlijk nogal wat uit of je iedere dag je laptop in een tas wil vervoeren of alleen je telefoon en portemonnee. In dat laatste geval volstaat natuurlijk een veel compactere tas dan wanneer je tot de eerste categorie behoort. Voor laptops zijn handige rugtassen of schoudertassen te koop die de nodige bescherming bieden, maar ook het draagcomfort wat nodig is als je zo’n tas met je meedraagt. Een goede eerste stap is dus bedenken wat je er ongeveer in wilt gaan vervoeren. Aan de hand van die informatie bepaal je welk formaat de tas (ongeveer) moet hebben.

Stap 2: Hoe draag je ‘m?

Heb jij graag je handen vrij, of draag je een tas het liefst in je hand of over je schouder? Heb je wat meer mee te sjouwen of ben je veel met je tas onderweg, dan is een tas met lange schouderband fijn. Je draagt de tas dan crossbody over je romp en hebt veel bewegingsvrijheid en je handen vrij. Ook als je kiest voor een rugzak profiteer je van deze voordelen. Er zijn naast sportieve rugzakken ook heel mooie leren rugtassen te koop. Heb je een tas toch het liefst in je hand over over één schouder, dan is een shopper meer geschikt voor jou. Je gooit ‘m makkelijk over je schouder en zet ‘m ook zo weer neer. Voordeel is ook dat je vaak makkelijk bij de inhoud kan. Dat is handig als je de spullen in je tas altijd snel moet kunnen vinden.

Stap 3: Welk model past het best?

In stap 1 heb je al grofweg bepaald hoe groot je tas ongeveer moet zijn om de spulletjes mee te kunnen nemen die jij er graag in wil stoppen. Maar het is ook belangrijk om naar het model van je tas te kijken. Hoewel een tas een op zichzelf staand object is, draag jij hem als het goed is veel bij je en of dat plaatje ‘klopt’ hangt weer heel erg af van of het model bij jou past. Ben je bijvoorbeeld een heel lang persoon, kies dan niet voor een piepklein tasje. Ben je juist klein van stuk, kies dan niet voor een enorme shopper. Het klinkt allemaal logisch als je het zo leest, maar ga maar eens na of jij er ooit rekening mee hebt gehouden als je een nieuwe tas kocht.

Stap 4: Welke kleur?

Heb je het formaat en een type tas gekozen dat het beste bij jou past, dan ben je er nog niet. Tassen zijn er namelijk in zo’n beetje alle denkbare kleuren. De kleur die je het meest ziet is zwart. Daar is veel vraag naar omdat veel mensen dit een ‘veilige’ kleur vinden. Daar komt bij dat we met z’n allen hebben bepaald dat zwart overal bij past (terwijl een andere kleur soms echt veel mooier is!). Qua kleur kun je dus alle kanten op, maar wil je de tas echt vaak kunnen gebruiken, kies dan voor een kleur die goed matcht met de kleuren van de kleding die je draagt. Ik draag bijvoorbeeld meestal warme kleuren, dus staat een groene of bruine tas vaak mooier bij mijn outfit dan een zwarte of grijze tas. Okergeel vind ik trouwens ook een prachtige (warme) kleur voor een tas.

Stap 5: Welk materiaal?

Ik ben dol op leren tassen, maar merk dat er tegenwoordig steeds meer vegan leren tassen te koop zijn. Beter voor dier en milieu natuurlijk en gelukkig worden fabrikanten er steeds beter in om mooie materialen te maken die bijna niet van echt leer te onderscheiden zijn. Voordeel van kunststof is trouwens ook dat het licht van gewicht is en gemakkelijker schoon te maken dan echt leer.

Waaraan moet een tas voor jou in ieder geval aan voldoen? Hopelijk heb ik je een beetje op weg geholpen in jouw zoektocht naar de perfecte tas!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.