ETEN EN DRINKEN

Savory Sunday #12 Tortilla’s met gegrilde kip en paprika

14 april 2013

Begint het al op te vallen dat ik heel graag Mexicaans en Italiaans eet? Deze tortilla’s met gegrilde kip en paprika maakte ik afgelopen vrijdag voor de eerste keer en ze waren heerlijk! Hier lees je hoe je ze moet maken.

 

Wat heb je nodig? (4 personen)

8 bloemtortilla’s
500 gram kipfilet (in reepjes)
1 theelepel chilipoeder
2 theelepels fijn zeezout
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel oregano (gedroogd)
1 rode paprika in reepjes
1 gele paprika in reepjes
2 tenen knoflook
125 ml zure room
olijfolie
peper
chilisaus

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de paprikareepjes in een ovenschaal, knijp er de knoflook boven uit, bestrooi met de oregano en wat zout en besprenkel met olijfolie. Meng het door elkaar en zet het mengsel 20 minuten in de oven tot de paprika’s beginnen te verkleuren. Neem de schaal uit de oven, maar zet deze niet uit.

Doe de kip in een ovenschaal (als je de paprikareepjes er even uit haalt, kun je dezelfde gebruiken). Schep er de komijn, chilipoeder, zout en twee eetlepels olijfolie door. Zet de schaal 15 tot 20 minuten in de nog warme oven totdat de kip gaar en goudbruin is.

Verwarm de tortilla’s in de magnetron of oven en schep een gedeelte van het kipmengsel in het midden. Schep er wat van het paprikamengsel bovenop en garneer met chilisaus, zure room en wat peper.

Tip: Heb je weinig tijd, dan kun je er natuurlijk voor kiezen de kip in een koekenpan te bakken in plaats van in de oven. Als de paprika in de oven staat, verhit je twee eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg de kip toe zodra de olie goed heet is en laat onder af en toe omscheppen 5 a 10 minuten bakken tot de kip gaar en goudbruin is.

Tip: Serveer de tortilla’s met een frisse salade. Ik maakte er een van maïs, cherrytomaatjes, kaas en pijnboompitjes met een limoendressing.

Eet smakelijk!

2 Comments

  • Reply Mieke 15 april 2013 at 18:56

    Mjam, ik en ook gek op Italiaans en Mexicaans. Wij eten ook vaak tortilla’s. Ik maak als smeersel voor erop ook vaak nog guacamole erbij. Zo lekker!

  • Reply Marcella 15 april 2013 at 22:10

    Yum! Wij aten vanavond burrito’s. We hadden er bruine bonen bij, lekkere combi!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.