Savory Sunday

Savory Sunday #10 Vispakketjes uit de oven

24 maart 2013

vispakketjes
Een tijd geleden schreef Marieke op haar blog over het feit dat ze naast sushi eigenlijk niet zo van vis houdt. Maar dat gold niet voor de ‘makkelijke vispakketjes’ die ze beschreef. Ik ben wel een visliefhebber, maar de man is en blijft een echte vleeseter. Omdat ik zo nu en dan ook eens vis op tafel wil zetten, ben ik dus altijd op zoek naar verrassende visrecepten waar ik niet alleen mezelf maar ook manlief een plezier mee doe.

En wat bleek? De vispakketjes waren een succes! Ze zijn supersimpel te maken, gezond en ook nog eens heel erg lekker! Bovendien vond ik het leuk om het pakketje pas aan tafel open te maken πŸ™‚

Wat heb je nodig? (2 personen)

2 tilapiafilets
4 tomaten
1/2 courgette
1 citroen
rode pesto
peper en zout
olijfolie
aluminiumfolie

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven 175 graden). Komen je tilapiafilet uit de diepvries, zorg dan dat je deze vooraf laat ontdooien en dep ze vervolgens goed af. Scheur twee stukken aluminiumfolie af en leg ze op je aanrechtblad. Zorg dat ze groot genoeg zijn dat ze helemaal om de vis gevouwen kunnen worden. Leg hierop de tilapiafilets en bestrooi ze met wat peper en zout. Verdeel vervolgens een eetlepel pesto over elke filet. Rasp er wat citroenschil over en besprenkel met citroensap.

Snijd de courgette in plakjes en doe hetzelfde met de tomaat. Ik vind het persoonlijk het lekkerst als de plakjes zo dun mogelijk zijn. Verdeel eerst de courgette over de filet en vervolgens de tomaat. Vouw de pakketjes dicht en laat ze in ongeveer 20 minuten gaar worden.

Leg de dichtgevouwen pakketjes op twee borden (het is leuk als je ze aan tafel nog open moet maken). Wij aten er minikrieltjes bij, maar de vis is ook heerlijk in combinatie met pasta of een flinke salade.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Reactie

  • Reactie Mieke 24 maart 2013 at 15:13

    Mjam, klinkt weer goed!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge