REVIEW

Review: Tula Toddler Draagzak

31 juli 2015

tula5

Het is tegenwoordig helemaal hip: je baby of kindje op je buik of rug dragen. Als nieuwbakken moeder (of vader) zie je door de bomen het bos niet meer, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Je hebt rekbare doeken, geweven doeken en draagzakken en daar binnen weer enorm veel varianten. Een drager in de laatste categorie is de Tula. En laten wij die nou eens getest hebben op vakantie afgelopen maand. In dit artikel geef ik wat informatie over deze drager en laat ik je weten hoe wij het dragen met de Tula hebben ervaren.

Allereerst zijn er twee ‘maten’ van de Tula verkrijgbaar. De Tula Baby Carrier en de Tula Toddler Carrier. De eerste is te gebruiken vanaf dat je kindje een kilo of 7 weegt (kledingmaat 68) tot hij of zij kledingmaat 86/92 heeft bereikt. Je kindje is dan zo groot dat de ondersteuning van de beentjes niet meer voldoende is en daarmee niet ergonomisch (maar daar kom ik later nog op terug). Voor newborns is er een speciale Tula Infant Insert te koop. Daarmee kun je de drager dus ook al gebruiken als je kindje zijn of haar hoofd nog niet goed zelf rechtop kan houden.

De Tula Toddler Carrier is er voor kindjes vanaf kledingmaat 86/92. Lise zit momenteel in maat 86, dus ik gokte erop dat dat net zou moeten kunnen. Overigens zijn er speciale extenders (ofwel verlengstukken) te koop waarmee je de Baby Carrier langer kan blijven gebruiken.

tula1

Ergonomie

Ik haalde het net al even aan: de Tula dragers zijn ergonomisch. Een term die je onherroepelijk tegenkomt als je gaat zoeken naar een geschikte drager. Helaas zijn ze het (lang) niet allemaal. Maar wat houdt het in? Allereerst betekent het dat de drager zo is ontworpen dat je kindje in de zogenaamde M-positie zit. De knietjes zitten hoger dan de billetjes en dat is belangrijk voor de (ontwikkeling van) de heupjes en een goede ondersteuning van het lichaam. Een andere vereiste is dat de drager van knie tot knie moet ondersteunen. De bovenbeentjes worden dus volledig ondersteund door de drager.

tula4

Ervaring

We gingen op vakantie naar Zeeland en het leek ons ideaal als we Lise dan op onze rug mee konden nemen naar bijvoorbeeld het strand. En wat een uitkomst is dat gebleken! Naast je kind neem je immers nog heel wat andere spullen mee voor een dagje strand. Ik had niet geweten hoe we alles hadden moeten meesjouwen zonder dat Lise veilig op een van onze ruggen zat terwijl wij de duinen over gingen.

tula2

Een heel groot pluspunt van de Tula vind ik het gebruiksgemak. Geen ingewikkelde knooptechnieken of losse koorden, maar gewoon een soort rugzak met (verstelbare) schouderbanden waar je je kind in zet. De schouderbanden zijn heerlijk zacht en snijden daardoor totaal niet in je lijf. De drager is zo ontworpen dat een groot deel van het gewicht van je kindje door je heupen wordt gedragen (getuige de brede heupband) en dat vond ik echt fijn! Lise weegt ongeveer 11 kilo, maar zo voelde dat totaal niet als ze op mijn rug zat.

De Tula die wij te leen hadden, heeft een stoere galaxy-print met sterren, ruimteschepen en ufo’s. Heel leuk en unisex, want M had er totaal geen probleem mee de drager ook te gebruiken. Maar er zijn nog heel veel meer leuke stofjes verkrijgbaar. Ik word er echt hebberig van als ik zie uit welke prachtige prints je allemaal kunt kiezen.

Kortom, niets dan lof voor de Tula Toddler Carrier. En eerlijk? Ik vind het enorm jammer dat ik niet toch de Tula Baby Carrier heb aangeschaft toen Lise een baby was. Wij hadden een Bondolino, ook heel fijn, maar die kan wat mij betreft toch niet tippen aan het gebruiksgemak en comfort van de Tula.

De Tula Baby Carrier kost, afhankelijk van de print die je kiest, tussen de 120 en 150 euro. De prijs van de Tula Toddler Carrier varieert tussen 140 en 150 euro.

 Wat vind jij van de Tula drager?

3 Comments

 • Reply MijnNotitieboek 31 juli 2015 at 07:58

  Ik ben het helemaal met je eens. Wij gebruiken de Tula baby en het bevalt echt goed! Ik hoop dan ook dat ze er lang ik kan, bij jou lees ik nu over die extenders. Dat is wel handig want anders groeit ze er toch best snel uit. Ik ga kijken!

 • Reply Sandra 28 maart 2016 at 15:52

  Leuke review! Deze zomer verwachten we ons eerste kindje en het lijkt met heel fijn en handig om een draagzak te gebruiken! De Tula ziet er alvast heel handig uit!

 • Reply Rene 16 september 2017 at 13:36

  Hele zware kinderen kunnen er ook in

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.