REVIEW SPEELGOED

Play-Doh Rapunzel Haarsalon

2 november 2017

Ik heb het al vaker genoemd, maar Play-Doh is hier in huis een grote hit. De boetseerklei an sich vindt Lise al geweldig, maar er komen steeds weer nieuwe toffe speelsets op de markt die het spelen nog leuker maken. Eerder schreef ik over de educatieve set Letters & Taal. Dit keer ontvingen we de Rapunzel Haarsalon van Play-Doh. Op een event maakten we al kort kennis met deze set en was onze nieuwsgierigheid gewekt!

Play-Doh Rapunzel Haarsalon – de inhoud

In de doos ziet de set er meteen heel leuk uit, omdat je alle onderdelen meteen kunt zien. De set bestaat uit:

 • Kaphoofd Rapunzel
 • Salamander Pascal
 • Kammetje en borstel
 • Schaartje
 • 4 potjes Play-Doh boetseerklei

Play-Doh Rapunzel Haarsalon – wat vinden we ervan?

Lise was direct weg van de salamander waarmee je een vlecht kunt ‘rollen’ van een smalle strook klei. Ze vond het echt magisch dat ze eroverheen ging met dat rollertje en er dan zomaar een vlecht ontstond. De eerste paar keer drukte ze niet hard genoeg, maar met wat oefenen had ze dat zo onder de knie. Zo merk je direct dat een vaardigheid als deze goed is voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. Lise zelf heeft daar natuurlijk totaal geen boodschap aan, maar wij als ouders vinden dat toch een leuke bijkomstigheid.

Aangezien Lise erg van het versieren is, werden ook de kleine vormpjes aan de voorkant van Rapunzel uitgebreid met klei gevuld. Ik deed voor hoe Lise de klei vervolgens weer uit de vormpjes kon halen en als versiering op de vlecht kon plakken. Dat vond ze erg mooi!

En klapper van de set is natuurlijk het haar van Rapunzel. Door het kroontje van haar hoofd te halen, wat klei in de holte te stoppen, het kroontje weer te plaatsen en aan het hendeltje aan de zijkant te draaien, begint het haar te ‘groeien’. Super tof!

De kleuren klei die bij de set worden geleverd vind ik prima gekozen. Misschien was het leuk geweest als er behalve een gele glitterklei ook nog een roze klei met glitters in zou zitten. Want, ja… glitters. Need I say more? 😉

Lise heeft inmiddels al veel speelplezier aan deze set van Play-Doh beleefd. En ik stiekem ook. Dus vind ik het een aanrader? Jazeker!

Je koopt Play-Doh Rapunzel Haarsalon bij de bekende speelgoedwinkels en webshops voor €29,99.

Is Play-Doh bij jullie thuis ook zo’n grote hit?

Het product in dit artikel heb ik ontvangen van een merk of bedrijf.

2 Comments

 • Reply Claudia Diependaal 3 november 2017 at 23:45

  Ik doe heel erg graag mee voor het liefste prinsesje op deze aarde!

 • Reply Will 17 november 2017 at 00:11

  Wat een leuk speelgoed met klei hebben ze toch tegenwoordig.
  Mijn kleinkinderen hebben dit nog niet.
  Maar je weet nooit wat de Sint nog brengt…..!
  Ik heb de pakjes al klaar liggen.
  Zie er nu al naar uit, als ze het uitpakken.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.