REVIEW SPEELGOED

Play-Doh Letters & Taal

15 september 2017

Als ik één ding mag noemen waar hier in huis met veel plezier mee gespeeld wordt is het wel Play-Doh. Wist je dat deze speel- en boetseerklei al enorm lang bestaat? Het word al sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw verkocht! Zelf heb ik er als kind ook vele uren speelplezier aan gehad. Nog steeds brengt Play-Doh regelmatig nieuwe sets op de markt. Onlangs is de allereerste educatieve serie op de markt gekomen: Play-Doh Spelen & Leren. Bestaande uit verschillende sets waarmee kinderen spelenderwijs kunnen leren. Wij ontvingen Play-Doh Letters & Taal en uiteraard laat ik je weten wat wij ervan vinden!

Play-Doh Letters & Taal – Inhoud

De educatieve sets van Play-Doh Spelen & Leren zijn bedoeld voor peuters vanaf 2 jaar. De set Letters & Taal bestaat uit 6 potjes Play-Doh boetseerklei in verschillende kleuren, 26 letterstempels, een pen, roller, opdrachtenboekje en 2 dubbelzijdige speelmatten.

Natuurlijk staat het spelen met de gekleurde klei voorop, maar ondertussen maken zij kennis met letters, cijfers, kleuren en vormen. Bij elke set zit een boekje met opdrachten variërend van makkelijk naar moeilijk die je samen met je kind kunt uitvoeren. Met de stempeltjes kun je bijvoorbeeld zijn of haar naam in de klei stempelen.

In de set zit ook een pen, waarmee je kind de letters kan overtrekken en later in de klei ‘na kan tekenen’. Behalve het stempelen en schrijven van de letters is het ook leuk de verschillende klanken te oefenen.

Play-Doh Letters & Taal – Wat vinden wij ervan?

Zoals je op de foto hierboven ziet vindt Lise het heel leuk om met de pen letters over te trekken. Ze zit met haar 3,5 jaar sowieso in een fase dat ze veel met taal en letters bezig is, dus deze set kwam precies op het juiste moment. De speelmat met het gezicht erop vindt ze erg leuk. Ze kiest zelf of ze een blij of verdrietig jongetje of meisje wil maken en kijkt dan naar de voorgedrukte voorbeelden welke ze na wil maken. De emoties staan erbij dus ook dat is leerzaam. Lise verzint een naam en samen ‘schrijven’ we die er dan met de letterstempels bij.

Haar eigen letters weet ze trouwens inmiddels ook feilloos te vinden. Op de speelmat met het alfabet kan ze aan de hand van de tekeningetjes bij de letters al aardig afleiden om welke letters het gaat.

Los van het educatieve aspect van deze set vindt Lise het heerlijk om met Play-Doh te spelen. Het platmaken van de klei met behulp van het rollertje en het in de klei drukken van de letterstempels vindt ze geweldig om te doen. En aangezien we hier al veel meer van Play-Doh in huis hebben combineren we de set ook regelmatig met andere spulletjes om de klei te bewerken en vormpjes te maken. Dat maakt het nóg leuker!

Play-Doh Letters & Taal  kost €29,99 en is te koop bij de bekende speelgoedwinkels en webshops.

In de serie Spelen & Leren zijn ook verkrijgbaar:

Play-Doh Kleuren & Vormen

Play-Doh Cijfers & Tellen

Play-Doh Structuren & Gereedschap

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

4 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje 15 september 2017 at 11:30

  Wauw, geweldig dat ze van Play Doh deze mogelijkheid bieden. Ik houd van speelgoed waar kinderen ook nog eens van leren.

  • Reply Monique 16 september 2017 at 11:02

   Ik ook! Speelplezier staat voorop, maar gelukkig gaat dat hier prima samen met leren 🙂

 • Reply Essma 15 september 2017 at 11:54

  Mooi! Play Doh vindt Ophelia ook erg leuk om mee te spelen! Het mooie van dese variant vind ik dat er een mooie wisselwerking zit tussen grove en fijne motoriek! Precies wat ze nodig hebben bij het voorbereidend schrijven! 👍🏻✨

  • Reply Monique 16 september 2017 at 11:03

   Nu je het zegt ja, inderdaad!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.