BOEK REVIEW

Mum & Me Bucketlist

13 december 2016

mum & me bucketlist

Ik noemde ze al in het artikel over mijn Sintcadeautjes: de Mum & Me Bucketlist boeken die ik kreeg op pakjesavond. Omdat ik vind dat deze twee toffe boeken veel meer aandacht verdienen, heb ik vandaag een aparte review voor je. Wat mij betreft zijn ze namelijk echt een topper voor onder de kerstboom!

Mum & Me Bucketlist voor moeder en dochter

“Voor je het weet is je dochter groot en het huis uit. De tijd stilzetten zou een oplossing zijn, maar daar is jammer genoeg nog niemand in geslaagd. Er is slechts één manier: genieten van elke dag, van elk moment en vooral… genieten van elkaar!”

Petra de Pauw bracht met de Mum & Me Bucketlist voor moeder en dochter een mooi, grappig en warm doe- en bewaarboek uit dat de unieke moeder-dochterband bevestigt en onderstreept. Het boek staat vol opdrachten waarmee moeder en dochter elkaar nog beter leren kennen.

mumandme4

Wat een topidee! Ik vind dat er echt hele leuke uitdagingen in het boek staan. Waarvan sommigen misschien niet eens zo heel spannend of origineel lijken, maar ze worden op zo’n manier gepresenteerd dat het wél zo is. Bijzonder mooi vind ik het ‘interview’ bijna achterin het boek, waarin de dochter de kans heeft haar moeder vragen te stellen als ‘welk moment met jouw moeder zal je nooit vergeten?’ en ‘wanneer was je het meest trots op mij?’. Het lijkt me prachtig als ik Lise dit boek later ingevuld cadeau kan doen. Als terugblik op alle leuke, gekke en mooie dingen die we samen hebben beleefd.

mumandme3

Mum & Me Bucketlist voor moeder en zoon

Na een succesvol eerste deel voor moeders en dochters kon een tweede deel voor moeders en zonen natuurlijk niet uitblijven. De Mum & Me Bucketlist voor moeder en zoon is net zo’n mooi en geestig doe- en bewaarboek dat de band tussen moeder en kind onderstreept, met iets minder roze…

“Samen je dromen met een zelfgemaakte raket de lucht in sturen, een ritje versieren in een brandweerwagen, het tegen elkaar opnemen met bumpervoetbal, een vulkaan beklimmen… Er staan niet alleen honderden leuke uitdagingen in, maar het boek zal ook een tijdsdocument worden van een heel leven samen. De stille getuige van mooie momenten tussen een moeder en haar zoon.”

Net moeder geworden van een zoon moest ik dit boek natuurlijk ook hebben. Als ik al die toffe dingen met Lise ga doen, wil ik dat met Quinn natuurlijk ook! Bovendien was ik benieuwd naar het verschil in uitdagingen tussen beide boeken. En er staan inderdaad heel verschillende opdrachten in, al zijn sommige ook hetzelfde. Maar dat stoort mij niet. Welk kind wil immers niet samen met mama zijn of haar favoriete ijs maken?

mumandme2

Zoals ik in de intro al verklapte ben ik erg enthousiast over beide boeken en zou ik ze daarom zeker willen aanbevelen aan alle mama’s die het leuk vinden de band met hun zoon of dochter eens op een andere manier vast te leggen én samen een hoop toffe dingen te ondernemen.

Tot slot nog een leuk weetje: Petra heeft de hashtag #mumandmelist in het leven geroepen zodat iedereen die met het boek bezig is ervaringen en scores kan delen via social media en men elkaar op die manier kan inspireren.

De Mum & Me Bucketlist voor moeder en dochter én voor moeder en zoon kosten 15 euro per stuk en zijn onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Wat vind jij? Zijn dit leuke boeken om te geven en om te krijgen?

10 Comments

 • Reply Loes Johanna 13 december 2016 at 07:42

  Ik was er al benieuwd naar toen ik ze bij je cadeautjes zag liggen! Ga zeker eens naar de dochter versie kijken.

 • Reply Stefanie 13 december 2016 at 09:50

  Lijken mij wel leuke boekjes! Ik ga eens kijken naar de mama en dochter versie 🙂

 • Reply Shirley 13 december 2016 at 09:53

  Oh wat leuk! Die wil ik ook wel hebben 🙂

 • Reply Vlijtig Liesje 13 december 2016 at 10:53

  Aargh, nu ook al bucket lists voor moeders. Nog meer druk op de ketel. Mij doe je geen plezier met dit soort boeken. Maar ik ben dan ook geen fan van bucket lists in het algemeen.

 • Reply jodi - liefthuis 13 december 2016 at 13:20

  Jaaa hier zijn ze….Heel erg leuk, heb je ook foto van de binnenkant?

  • Reply Monique 13 december 2016 at 13:29

   Dat is raar! Ik had wel foto’s gemaakt en ook al in het juiste formaat bijgesneden, maar dus blijkbaar nog niet in het artikel gezet. Bij deze alsnog! Het zijn twee foto’s van de binnenkant van het boek voor mama en dochter 🙂

 • Reply Simone 13 december 2016 at 21:39

  Oh dat lijkt me echt heel leuk. Die gaan op mijn verlanglijstje!

 • Reply Riz 13 december 2016 at 23:20

  Wowww gaaf! Wat ik me afvraag, heb twee jongens, moet ik dan twee dezelfde boekjes hebben? Of schrijf je er niet in? Ben benieuwd!

 • Reply Alicia 14 december 2016 at 18:56

  Is dit boek ook leuk om cadeau te geven aan mijn moeder met een dochter van 24?

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.