BOEKEN REVIEW

Mijn Mooiste Brabbels en Uitspraken – Pauline Oud

30 oktober 2014

brabbels1

Tijdens mijn zwangerschap was Mijn 9 Maanden Dagboek van Pauline Oud het boekje waarin ik alles opschreef. Hoe ik me voelde die week, hoe groot mijn buik was gegroeid en ook elke echo-foto heb ik er zorgvuldig in geplakt. Toen Lise werd geboren, ging ik over op Baby’s Eerste Jaar, eveneens van Pauline, waarin ik nog steeds elke maand noteer wat Lise heeft bijgeleerd en welke bijzondere momenten we met haar hebben meegemaakt.

Fan als ik ben van het vastleggen van al Lise’s mijlpalen en ontwikkelingen, stuitte ik op het invulboek ‘Mijn Mooiste Brabbels en Uitspraken’. Lise praat nog niet, maar dat gaat niet lang meer duren en ik wil me haar eerste woordjes later natuurlijk allemaal nog kunnen herinneren. Als ze wat groter is, doet ze vast de meest hilarische uitspraken en ook die wil ik graag vastleggen. Daar leek dit boek me ideaal voor!

brabbels3

Het boek is net als de andere boeken in de serie te herkennen aan de vrolijke prints en schattige illustraties. Een groot pluspunt aan dit boek vind ik de grote ruimte die er is om dingen op te schrijven. Bij de andere boekjes wil ik soms meer schrijven dan waarvoor ruimte is. In dit boek zal ik daar geen last van hebben!

Op elke bladzijde kun je zelf de datum van de dag invullen waarover je iets noteert. Zo kun je dus eenvoudig zelf bepalen hoe vaak je iets wilt schrijven. Het is fijn om die vrijheid te hebben, want elk kindje leert immers op zijn of haar eigen tempo brabbelen en uiteindelijk praten.

brabbels4

Naast de eerste woordjes en mooie uitspraken kun je in het boek ook andere dingen kwijt die typisch jouw kindje zijn. Leuk! Zo zie je hierboven een pagina waar je kunt invullen wat het lievelingsdier van je kleintje is. Daarnaast is er plaats voor foto’s en staan er lieve liedjes en versjes in.

Behalve voor mezelf denk ik ook dat het voor Lise later heel leuk is om een boekje te hebben waarin ze al haar grappige uitspraken kan teruglezen.

Mijn Mooiste Brabbels en Uitspraken van Pauline Oud kost €14,95 en is onder andere te koop bij Bol.com.

Het product in dit artikel heb ik opgestuurd gekregen.

12 Comments

 • Reply Seline 30 oktober 2014 at 09:06

  Erg Leuk! Als Milan en noah wat ouder zijn ga ik deze zeker aanschaffen!

 • Reply Silke 30 oktober 2014 at 09:16

  Deze staat op mijn kerstlijstje, samen met het vervolgboek op 1 jaar (2 tot 5 jaar dacht ik?)

 • Reply Geertje 30 oktober 2014 at 10:04

  Leuk. En wat goed dat je dat allemaal bijgehouden hebt! Ik heb wel voor het eerste jaar een boek voor de meiden, maar moet volgens mij nog steeds een hele hoop invullen (oeps)

 • Reply Mama van Vesper 30 oktober 2014 at 11:29

  dat zijn echt leuke boeken!

 • Reply Odile 30 oktober 2014 at 14:19

  Heel leuk! Ik ben ook van plan zijn leukste/ gekke uitspraken op te schrijven. Ik moet alleen nog even bedenken hoe ik het ga vormgeven!

 • Reply Rory 30 oktober 2014 at 16:07

  Leuk en mooi boekje! Ik moet eerlijk toegeven dat ik het 9 maanden-boek braaf heb bijgehouden. Toen Mila was geboren heb ik geen enkel boek gebruikt om dingen in op te schrijven. Op de een of andere manier heb ik de schema’s van de kraamhulp overgenomen en dus heb ik inmiddels twee ordners vol (jawel, ik heb het volgehouden totdat ze ruim twee jaar was). Wat er precies op zo’n schema staat? Van hoe vaak ze ’s nachts borstvoeding kreeg (tot en met 11 maanden ongeveer) tot en met wat ze had gegeten. Wat ze heeft gebrabbeld. Heel volledig dus, maar veel minder leuk dan in een mooi boekje. Ach ja, je kan niet alles hebben denk ik dan. Het is zoals het is…

  • Reply Monique 2 november 2014 at 23:47

   Wat knap dat je dat allemaal zo gedetailleerd hebt bijgehouden! En ik vind het op die manier ook leuk hoor. Het gaat er immers meer om dát je het hebt vastgelegd dan de precieze manier waarop. En misschien kun je de highlights nog een keer in een mooi boekje overschrijven? 😉

 • Reply Miranda 30 oktober 2014 at 20:25

  Leuk boek, ik heb ook twee delen van Pauline Oud. Ziet er altijd zo vrolijk uit ook.

 • Reply Judith 30 oktober 2014 at 20:45

  Tijdens mijn zwangerschap had ik ook het dagboek van Pauline. Nu ben ik eigenlijk nog op zoek naar een soortgelijk boekje als dit. Mijn zoontje zegt al een aantal woorden, maar ik wil het niet in mijn telefoon of agenda bijhouden haha ;). X, Judith

  • Reply Monique 2 november 2014 at 23:48

   Dan zou dit wel een leuk boekje zijn! Misschien iets om op je Sint- of Kerstlijstje te zetten?

 • Reply Tamara 30 oktober 2014 at 23:19

  Ooh deze kende ik nog niet. Deze gaat op mijn lijstje voor kerst 🙂

  • Reply Monique 2 november 2014 at 23:48

   Leuk leuk!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.