DREUMES REVIEW SHOPPEN SPEELGOED

Meisjesspeelgoed hoeft niet altijd roze te zijn

2 mei 2015

IMG_1429

… en jongensspeelgoed niet altijd blauw.

Toen ik aan het brainstormen was over hoe ik invulling wilde gaan geven aan dit artikel, moest ik van binnen best een beetje lachen. Want hoe apart is het eigenlijk dat we best veel speelgoed op de markt hebben gebracht dat speciaal is gemaakt voor meisjes en ander speelgoed dat weer speciaal is gemaakt voor jongens?

Oke, het staat er meestal niet nadrukkelijk op, maar meestal kun je aan de verpakking of de reclame op televisie al zien welk stereotiep de ontwikkelaar in zijn achterhoofd heeft gehad toen hij het speeltje ontwierp. Meisjes worden grootgebracht als kleine prinsesjes of poppenmoedertjes en jongens als stoere brandweermannen of ridders. Zo is dat nu eenmaal.

En heel eerlijk… eigenlijk ga ik er ook best ver in mee. Lise heeft een roze huis van Little People, een roze stoel en een poppenverzameling waar je (nu al) U tegen zegt. Aan de andere kant heeft ze genoeg speelgoed dat jongens ook te gek zouden vinden. En dat vind ik fijn. Ik speelde vroeger immers ook met de autootjes en de racebaan van mijn broertje en hij met mijn poppen. Niks mis mee als je het mij vraagt.

Lego

Een van de redenen dat ik zo’n fan ben van Lego is dat het perfect is voor zowel meisjes als jongens. Oke, je hebt sinds een tijdje een speciale ‘lijn’ voor meiden, maar die hebben wij hier (nog) niet in huis. Lise speelt nu vooral met Lego Duplo en had laatst geluk. Ze kreeg namelijk een heuse boerderij, inclusief kip, schaap en koe en deurtjes en raampjes die open en dicht kunnen. Helemaal geweldig vindt ze het. Net als de tractor van Little People die ze laatst van mijn tante kreeg.

IMG_1433

Een boerinnetje in de dop? Het leuke vind ik dat je de boerderij op verschillende manieren kunt opbouwen. Je kunt ‘m maken zoals op de voorkant van de doos, maar er zijn ook andere variaties mogelijk, die je kunt vinden in het boekje dat bijgesloten zit (en Lise bij het uitpakken meteen aan mij gaf, terwijl ze ‘bah’ zei).

IMG_1441

Met de boerderij heeft Lise een nieuwe favoriet aan het speelgoedverzameling toegevoegd. En het leuke is natuurlijk ook nog eens dat ze straks, als ze wat groter is, met de rest van haar Duplo de boerderij nog verder kan gaan uitbouwen. Of ik ga dat doen natuurlijk, want stiekem word ik zelf ook erg blij als ik dit speelgoed na al die jaren weer in handen heb.

Lego Duplo ‘Mijn Eerste Boerderij’ kost €19,99 (adviesprijs) en is onder andere te koop bij Bol.com.

Ben jij ook zo fan van Lego (Duplo)?

Het product in dit artikel heb ik opgestuurd gekregen.

7 Comments

 • Reply Astrid 2 mei 2015 at 07:10

  Hier heeft ze het poppenhuis van Duplo en de paardenstal. Wel heel roze dus. Maar ze speelt net zo graag met de boerderij en de dierentuin van broerlief.

 • Reply Nicole 2 mei 2015 at 18:06

  Leuk die boerderij!
  Wij hebben voor Fay toevallig vandaag een tractor gekocht met diertjes.
  Er is hier maar weinig echt roze speelgoed, ja wel poppen en een keukentje hihi.. Maar dus ook auto’s en een tractor 😉

 • Reply Mieke 2 mei 2015 at 21:59

  Yep, hier ook twee Duplo fans. Ze bouwen er heel veel mee, vooral met “kale” blokjes die niet echt perse ergens bij horen. Maar we hebben bijvoorbeeld ook een ijsjesset waar ze veel mee spelen. En soms maken we een stoeltje voor de knuffel van Flore zodat die op tafel mee kan eten. Of een standaard voor de iPad zodat ze die neer kunnen zetten als ze een filmpje mogen kijken. Super veelzijdig speelgoed waar ze hun fantasie in kwijt kunnen.

 • Reply Karin 3 mei 2015 at 14:11

  Mijn dochter speelt ook iedere dag met haar Duplo. De ene keer maakt ze auto’s en treinen en de andere keer is ze druk in de weer met de poppetjes en diertjes. Gaat nooit vervelen!

 • Reply nicoline 4 mei 2015 at 15:46

  Duplo is zo leuk! Elisa heeft deze boerderij ook gehad als kraamcadeau. Nu kan ze er nog niets mee, maar het lijkt me heerlijk straks samen met haar te spelen met de kip en de koe 🙂

  • Reply Monique 5 mei 2015 at 22:59

   Leuk zeg! Ja de diertjes vindt Lise het allerleukst. Ze zegt nu ‘pik’ ipv kip, haha 🙂

   • Reply nicoline 6 mei 2015 at 08:11

    haha! heerlijk! geweldig als ze dat soort dingen zeggen.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.