BOEK REVIEW

KleuterSmoeltjesSchrift

22 april 2017

kleuter smoeltjesschrift

Voor het slapengaan samen met je kind de dag doornemen. Doe jij het weleens? Wij proberen er tijdens het avondeten altijd even een momentje voor te nemen. Je kunt dat natuurlijk gewoon mondeling doen, maar door je kind elke dag in het Smoeltjesschrift te laten schrijven, krijg je een super leuk document voor later! Naast deel 1 en 2 is er sinds kort een speciaal KleuterSmoeltjesSchrift te koop. Ik ontving een exemplaar en vertel je er graag meer over.

Het KleuterSmoeltjesSchrift is een invuldagboek gericht op kinderen tussen de 4 en 7 jaar oud. Met het KleuterSmoeltjesSchrift kunnen kleuters samen met hun ouders de dag goed afsluiten. Aan de hand van smileys en stickers, van vrolijk tot verdrietig en alles daartussen, kunnen de kleintjes aangeven hoe ze hun dag hebben ervaren. Ook bevat het boek pagina’s met vragen, zoals: hoe voel je je op school? Was het eten lekker? Met wie heb je gespeeld?

Voor bijzondere gebeurtenissen, zoals verjaardagen of het behalen van een zwemdiploma, zijn er toepasselijke stickers om de pagina mee op te fleuren. Ook zijn er leuke opdrachten en is er voldoende ruimte om te tekenen en kleuren.

Ik heb het boekje samen met Lise doorgebladerd en haar uitgelegd dat als ze vier is en ze naar school gaat we erin gaan schrijven als ze dat leuk vindt. In eerste instantie had ik het idee dat ze er niet zo heel erg van onder de indruk was, maar toen ik stond te koken en even om het hoekje keek, zag ik dat ze er op eigen houtje rustig in zat te bladeren en vooral de stickers achterin aandachtig bekeek. Dat zit wel goed dus!

Het brein achter de succesvolle SmoeltjesSchrift-reeks is Josina Intrabartolo. Zij runt met haar man Mark al jaren een uitgeverij: Scrivo Media. Opgericht omdat de twee geen geschikte kinderboeken konden vinden voor hun hooggevoelige kinderen. Zeven jaar geleden brachten zij hun eerste boek op de markt. Inmiddels is het bedrijf flink gegroeid met verschillende (dag)boeken en gidsen op het gebied van hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, rouw en zelfvertrouwen.

Het KleuterSmoeltjesSchrift kost €14,50 en is onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

Nemen jullie ook altijd even een momentje om de dag door te nemen met je kind(eren)?

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

3 Comments

 • Reply Sabrina 22 april 2017 at 10:41

  Wij overlopen iedere avond voor het slapengaan de dag, enigste moment dat hij praat

 • Reply Rory 22 april 2017 at 10:52

  Wat een ontzettend leuk boekje! Wij nemen altijd kort de dag door, na het douchen, voorlezen, plassen, als ze uiteindelijk in bed ligt. Ik vraag altijd wat het fijnst was van de dag en waarom. Dat leidt soms tot verrassende (leuke) gesprekken. Altijd goed om te doen denk ik. Zo blijf je altijd op de hoogte van de gemoedstoestand van je kind. Goed idee van het boekje. Laagdrempelig en klinkt goed van de stickertjes.

 • Reply Met4inhuis 22 april 2017 at 14:37

  Leuk zo’n schrift! Ik herinner me door dit blogje dat ik het al eens gezien heb. Een jongen met autismespectrumstoornis (van bij mij op het werk)gebruikt het en had het eens mee om te tonen.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.