REVIEW SPEELGOED

Kerst cadeautip #2: Play-Doh Kitchen Creations

20 december 2017

Ik heb het al eerder genoemd, maar als Lise iets moet kiezen om mee te spelen dan kiest ze negen van de tien keer voor Play-Doh. Een aangezien ze ook enorm fan is van (helpen met) koken en bakken, moesten de nieuwe sets van Play-Doh Kitchen Creations haast wel in de smaak vallen. En ik kan je vertellen… dat deden ze!

Play-Doh Kitchen Creations Ontbijtset

Als eerste ontvingen wij de Ontbijt speelset. Hoe begin je je dag beter dan met een zelfgemaakt Play-Doh ontbijtje? Bij het zien van de wafelmaker werd Lise direct enthousiast. En zeg nou zelf… hoe leuk is het om een bolletje klei in het apparaat te stoppen, het dicht te klappen, weer open te doen en er een mooi wafeltje uit te kunnen halen? Met de wafelmaker kun je zowel ronde als vierkante wafels maken, maar er zitten ook vormen in om een lekkere tosti of pannenkoek te maken.

Deze speelset bevat onder andere een wafelmaker, 2 bordjes, 2 steekvormpjes, een versierspuit, een tang, een roller, bestek, 3 ideeënkaartjes en natuurlijk 5 kleuren Play-Doh en een potje met de extra zachte Play-Doh Plus.

Play-Doh Kitchen Creations Magische Oven

De ontbijtset is leuk, maar deze set doet daar nog een schepje bovenop. Je beleeft met deze Magische Oven namelijk hoe het is om te koken met echte geluiden en lichtjes! Doe wat Play-Doh in één van de vorm en zet deze in de oven, druk de hendel omlaag en kijk hoe de oven het eten bakt. Het lijkt wel tovenarij! De lampjes van de oven gaan over van wit naar rood wanneer het eten gebakken wordt, en als het klaar is hoor je een echte PING!

Bij de set zitten vormpjes om muffins en taarten te maken. Bij de oven zijn 5 voedselvormen, 3 steekvormpjes, een roller, bestek, een bordje, een ideeënkaart, een handleiding en 6 potjes Play-Doh inbegrepen. Maak bij je maaltje heerlijke bijgerechten met de overige vormpjes. Nu alleen nog mooi serveren op de vrolijke bordjes.

Als je de hendel naar beneden drukt zie je de klei door de vorm omhoog gedrukt worden. Net zoals een cakeje rijst als je het in de oven bakt. De eerste paar keer dat Lise met de oven speelde hadden we er nog geen batterijen in zitten. Ondanks dat vond ze hem toen al helemaal geweldig. Kun je nagaan hoe enthousiast ze werd toen hij voor het eerst licht gaf en geluid maakte!

De Play-Doh Kitchen Creations Ontbijtset en de Play-Doh Kitchen Creations Magische Oven kosten €16,99 en €41,- en zijn verkrijgbaar bij de bekende (online) speelgoedwinkels en via Bol.com.

Wat vinden jullie van deze speelsets?

De producten in dit artikel heb ik ontvangen van een merk of bedrijf.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.