BOEK REVIEW

Het Bucket List Boek – Elise de Rijck

18 augustus 2015

bucketlist4

In het digitale tijdperk waarin we ons bevinden zou je soms bijna vergeten dat er ook nog boeken van papier bestaan. Die je niet hoeft op te laden, die niet meteen kapot gaan als je er per ongeluk op gaat staan en waarin je nog gewoon fysiek kunt bladeren. Heerlijk, als je het mij vraagt. Want hoewel ik vele uren per dag achter een beeldscherm doorbreng en hou van alles wat digitaal is, vind een echt boek ook prachtig.

Wie mij een beetje kent en volgt, weet dat ik nog niet zo lang geleden een bucket list heb opgesteld met daarin allemaal dingen die ik ooit nog eens wil doen in mijn leven. Sommige dingen kon ik zo noemen, voor andere moest ik toch even nadenken. Ik vind het juist leuk om wat meer ‘out of the box’ te denken en zo op ideeën te komen waar ik anders nooit aan gedacht zou hebben, maar die wel super tof zijn om een keer gedaan te hebben. Volg je me nog?

Om een lang verhaal kort te maken, in Het Bucket List Boek staan 500 dingen die je gedaan MOET hebben. Je begrijpt, dat boek MOEST ik daarom zien te bemachtigen. Et voilà, sinds een ruime week is hij in mijn bezit en ik heb er al heerlijk in zitten bladeren.

bucketlist3

Het leuke is dat alle – laat ik het maar even ‘doelen’ noemen – genummerd zijn en kunnen worden afgevinkt. Super tof om het boek eens helemaal van voor naar achter door te bladeren en alles wat je al ooit gedaan hebt af te vinken!

Maar het leukste zijn natuurlijk de nieuwe inzichten die je krijgt. In wat er allemaal mogelijk is, welke grote avonturen je kunt gaan ondernemen maar ook welke kleine dingen er nog te ontdekken vallen. Want je doelen hoeven natuurlijk niet allemaal huge uitdagingen te zijn. Mijn probleem is dat ik snel te groot denk en daardoor al die leuke kleine dingen over het hoofd zie. Dit boek somt er een heel aantal voor me op. Handig!

bucketlist2

Dit boek inspireert en motiveert me om weer met mijn bucket list aan de slag te gaan. En dat begint met het uitbreiden ervan met alle leuke nieuwe ideeën die ik in dit boek tegenkom. Je kunt dus binnenkort zeker een update verwachten!

Ik raad dit boek aan als je zelf een bucket list hebt en die – net als ik – graag wilt uitbreiden. Maar ook als je er geen hebt en op een druilerige zondagmiddag op zoek bent naar een geniale uitdaging of grappige activiteit biedt het boek uitkomst. En koop je het niet voor jezelf, dan is dit boek wat mij betreft een super origineel cadeau!

bucketlist1

Het Bucket List Boek (uitgeverij Lannoo) kost €14,99 en is onder andere te koop bij Bol.com.

Heb jij een eigen bucket list?

14 Comments

 • Reply seline 18 augustus 2015 at 08:09

  Wat een gaaf boek! Ik heb zelf geen Bucket list maar wil er zeker eentje maken. Dit boek is natuurlijk erg handig daarbij!

 • Reply Angelique 18 augustus 2015 at 08:11

  Wat een gaaf boek! Ik heb geen bucket list ben snel tevreden maar dit is wel erg leuk!

 • Reply Lieke 18 augustus 2015 at 11:27

  Super leuk! Ik heb inderdaad ook een bucketlist, laatst ook een blog over geschreven. Vind het fijn om het op te schrijven !

 • Reply lauri 18 augustus 2015 at 13:58

  Inderdaad een heel leuk boek, zeker met die kleine doelen. Oef, weer een boek bij mijn “wil ik hebben” lijstje…

 • Reply Vlijtig Liesje 18 augustus 2015 at 13:58

  Ik ben geen fan van bucket lists en heb er dus geen. Ik snap die hele hype van bucket lists niet zo goed. Maar het boekje ziet er leuk uit! Ik houd van papier- en kantoorbenodigdheden : )

 • Reply Sandra 18 augustus 2015 at 14:31

  Wat een super leuk boek! Ik had er nog nooit van gehoord. Heb zelf nog nooit een bucket list gemaakt, maar zo’n boek als dit lijkt me wel grappig om eens door te bladeren. Leuk cadeautje ook inderdaad! Dit ga ik onthouden. 🙂

 • Reply Saskia | SASHIONBLOG.com 18 augustus 2015 at 14:49

  Ohh wat een leuk boekje! Ik heb zelf nog nooit een bucket list gemaakt, maar ik vind het vaak wel erg leuk om dit soort boekjes door te kijken. Ik denk dat je er inderdaad weer leuke inzichten van kunt krijgen! Ik ga ‘m onthouden :)!

  ♡♡♡ Saskia

 • Reply cindy 18 augustus 2015 at 15:37

  Beetje off topic maar wilde je graag bedanken voor het boek dat ik via jouw site gewonnen heb.
  Heb het vandaag binnen gekregen en het ziet er echt prachtig uit en ben er echt zo blij mee 🙂 echt super bedankt x

  • Reply Monique 18 augustus 2015 at 15:51

   Wat leuk om te horen Cindy! Heel veel (voorlees)plezier ermee 🙂 xxx

 • Reply Frederique 18 augustus 2015 at 19:21

  Ik heb zelf een bucketlist en zou dit boek niet zo snel voor mezelf kopen maar ik vind het wel een super cadeau-tip!

 • Reply Rory 18 augustus 2015 at 20:20

  Ik heb ooit een dergelijk boekje gekocht, maar alweer een jaartje of – pak ‘m beet – 14 jaar geleden. Tja, ik werkte in de Utrechtsestraat (Amsterdam) en daar heb je allemaal kekke (dure) winkeltjes. En een van hen had ook een dergelijk boek, maar dan in het Engels. Ik geloof dat ik het ergens in een la heb verstopt, want er zaten wel wat dingetjes in die ik heb gedaan. Maar waarvan ik toch denk: hmmmm. Dit wil ik voor mijzelf houden. Hahaha. Gewoon gekke dingen hoor trouwens 🙂

 • Reply Janneke 18 augustus 2015 at 20:41

  Wat een top cadeau inderdaad. Ik denk dat ik wel iemand weet die dit boekje heel leuk zou vinden!!

 • Reply janske 18 augustus 2015 at 23:15

  Gaaf boek! Ook zeker leuk om cadeau te geven!

 • Reply Simovic-Vuceljic Natasa 27 augustus 2015 at 17:56

  Ikzelf heb geen bucket list, maar dit lijkt me een geweldig leuk boek om in huis te hebben 🙂 Liefs! x

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.