BOEK REVIEW

Handletter-Werkboek Doe Het Lekker Zelf

25 oktober 2017

Handletteren is hot. Dat is je vast niet onopgemerkt gebleven. Sinds ik met veel plezier een bullet journal gebruik ben ik me ook gaan bezighouden met handlettering. En hoewel ik in eerste instantie dacht dat het niets voor mij zou zijn, heeft onder andere dit boek me van het tegendeel kunnen bewijzen.

Van de dames van Hemelsblauw ontving ik hun tweede handlettering boek ‘Handletter-Werkboek Doe Het Lekker Zelf’. Dit werkboek is een aanvulling op hun eerste boek ‘Leer handletteren met Hemelsblauw‘. Een boek dat ze schreven omdat ze merkten dat veel mensen dachten: ‘leuk hoor, dat handletteren, zo lekker creatief, maar dat kan ik natuurlijk helemaal niet.’ Zij wilden het tegendeel bewijzen door te laten zien dat iedereen dit kan.

Het werkboek mag dan een aanvulling zijn op het eerste boek, je kunt het ook heel goed los daarvan gebruiken. Je vindt er oefeningen voor beginners, maar ook voor de wat meer gevorderde handletteraar.

Op wat probeersels in mijn bullet journal na had ik tot voor kort nog vrij weinig ervaring met handlettering. Ik bestempel mezelf dan ook zonder twijfel als beginner. En vanuit die positie ben ik ook met het boek aan de slag gegaan.

Waar ik erg blij van werd zijn de vele abc’tjes die je in het boek aantreft. Eén letter is voorgedrukt, de grijze letter daarnaast kun je overtrekken en de rest van de regel kun je benutten om de letter helemaal zelf nog een aantal keer te herhalen. Het begint bij de wat simpelere letters die ik snel onder de knie had en eindigt met ingewikkeldere, sierlijke letters.

Verderop in het boek vind je nog allerlei andere oefeningen om je handletterkunsten mee te verfijnen. Denk bijvoorbeeld aan manieren om letters op te vullen, diepte te creëren, en zoals je op de foto hierboven ziet, het gebruik van vormen. Erg gaaf! Om het niet te ingewikkeld te maken zijn in het boek vormen voorgedrukt zodat je er zelf de woorden in kunt tekenen.

Als afsluiter geven de dames voorbeelden van toepassingen waarvoor je het handletteren kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een leuke gepersonaliseerde kaart, het krijtbord op straat of in huis, of zelfs het bureaublad van je beeldscherm.

Handletter-werkboek Doe Het Lekker Zelf – aanrader?

Je hebt het vast al een beetje uit het voorgaande kunnen opmaken, maar ik ben enthousiast! Ik denk dat het boek inderdaad zowel voor beginners als gevorderde handletteraars leuke opdrachten en informatie bevat. Dus… ben je creatief en zoek je een leuk, veelzijdig boek over handlettering, dan vind ik het zeker een aanrader. Ook erg leuk voor op je Sint- of Kerstlijstje!

Handletter-Werkboek Doe Het Lekker Zelf van Hemelsblauw is onder andere te koop via Bol.com en kost €9,99.

Doe jij aan handlettering en zo ja, waar gebruik je het zoal voor?

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

1 reactie

  • Reply Gerdi - Blond&Bruin 26 oktober 2017 at 10:30

    Wat een leuk werkboek!!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.