REVIEW VIDEO

Een foto voor buiten!

21 augustus 2015

foto voor buiten

Sinds twee jaar hebben we een glazen afdak in de tuin, waaronder een loungeset staat. Ik vind het een heerlijk plekje om te zitten. Het kon alleen nog wel wat aankleding gebruiken. Vooral de grote muur achter de bank was behoorlijk kaal. Tot vorige week, want toen kwam de foto binnen die ik speciaal voor die muur heb laten afdrukken bij Fotogeprint.nl. Benieuwd hoe het is geworden? Lees dan snel verder!

Het leek me wel wat om een foto in groot formaat te laten drukken. Ik wilde graag wat meer sfeer brengen in die hoek en daarom leek het me leuk daar een foto van de zee en/of het strand voor te gebruiken. Gelukkig is fotograferen een hobby van M en hadden we een aantal mooie foto’s om uit te kiezen. Uiteindelijk zijn we voor een mooie strandfoto gegaan die M twee jaar geleden op vakantie maakte.

Als je het leuk vindt, kun je in de video hieronder zien hoe ik met hulp van Lise de foto uit de doos haal en we hem voor het eerst bekijken.

De foto is afgedrukt op dibond. Dat is een aluminium plaat die is afgewerkt met een egale witte toplaag. Die laag zorgt voor een zacht glimmend effect, zonder spiegeling. Deze ondergrond is heel geschikt voor foto’s waarop details goed zichtbaar moeten zijn. De inkt hecht namelijk heel goed op het materiaal, waardoor foto’s haarscherp worden weergegeven.

Foto voor buiten – het resultaat

Toen ik de foto eenmaal uit de doos had gehaald, kon ik niet wachten tot hij op zijn plek hing en we het eindresultaat konden bewonderen. Helaas voor mij was de plaat veel te zwaar om er in mijn eentje mee aan de klus te gaan. Toen M thuiskwam uit zijn werk zijn we aan het meten geslagen en met z’n tweetjes hebben we uitgetekend waar de gaten geboord moesten worden en hingen we de plaat uiteindelijk op zijn plek. Ik was, en ben, er heel blij mee! De kale muur is niet meer kaal en de kleuren van de foto matchen uitstekend bij de loungeset en het sfeertje dat ik voor ogen had. Oordeel zelf!

fotobuiten3

Wat vind jij ervan? Heb jij ook een foto in de tuin hangen?

Dit artikel bevat een product dat een bedrijf mij heeft opgestuurd.

2 Comments

  • Reply Angelique 21 augustus 2015 at 09:11

    Dat ziet er wel heel mooi uit!

  • Reply Vlijtig Liesje 21 augustus 2015 at 11:13

    Toen we nog in de stad woonden wel. Maar nu we op het platteland wonen is het uitzicht eigenlijk zo mooi dat ik een tuinschilderij niet meer vond passen. Ik vind die van jouw wel prachtig!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.