REVIEW

Een fles afwasmiddel recht uit de vuilnisbak * + win!

2 april 2018

Velen van ons mogen dan inmiddels de luxe hebben van een vaatwasmachine. De fles afwasmiddel houdt haar plekje op het aanrecht. Om die ene grote pan mee af te wassen, voor het doekje over het aanrechtblad en ik lapte laatst zelfs de ramen met een drupje afwasmiddel. Super handig, alleen zijn die plastic flessen natuurlijk niet zo best voor het milieu. Ecover lanceerde onlangs de eerste afwasmiddelfles van 100% gerecycled plastic, die op zijn beurt ook weer 100% recyclebaar is. Nice!

Clean World Revolution

Plastic. Al meer dan 100 jaar gebruikt in ons dagelijks leven, maar enorm vervuilend voor ons water en milieu. Toch wordt er iedere minuut een miljoen plastic flesjes gekocht en dit aantal stijgt in 2021 met maar liefst 20 procent. Hier moet verandering in komen, aldus Ecover. De schoonmaakpionier ontketent vandaag een Clean World Revolution met de lancering van haar nieuwe afwasmiddelfles. Gemaakt van 100% gerecycled plastic én 100% recyclebaar is deze fles een doorbraak in Ecovers missie om tegen 2020 al haar verpakkingen van 100% hergebruikt plastic te maken.

Met de nieuwe fles bewijst Ecover dat plastic afval wel degelijk waarde heeft. Het plastic dat is gebruikt is transparant, omdat dit makkelijker herbruikbaar is dan gekleurd plastic. De ecologische voetafdruk is 70% lager dan wanneer nieuw plastic zou zijn gebruikt. Volgend jaar gaat het merk voor het eerst gerecyclede materialen gebruiken in haar flesdoppen en zich inzetten voor meer faciliteiten die deze doppen daadwerkelijk omzetten in (her)bruikbare materialen. De huidige doppen zijn al ontworpen met minder plastic, waardoor het bedrijf jaarlijks 14 ton polypropeen plastic bespaart in het productieproces. Daarnaast start Ecover dit jaar met tests om een nieuwe generatie afbreekbare materialen te gebruiken in plaats van plastic. Een belangrijke en veelbelovende stap om de strijd tegen plastic afval naar een nog hoger niveau te tillen. 

De nieuwe afwasmiddelfles is verkrijgbaar in de geurversies Citroen & Aloë Vera, Kamille & Clementine, Lelie & Lotus of Granaatappel & Vijg, en in de nieuwste Zero variant (parfumvrij). De nieuwe retro-look van de fles is een knipoog naar de originele, eerste Ecoverfles en herinnert aan de missie waarmee het merk 40 jaar geleden begon: het opschonen van onze planeet. De flessen zijn vanaf nu beschikbaar o.a bij Albert Heijn

Mijn ervaring

Ik ontving drie verschillende geurversies van het afwasmiddel. Hoewel ik vooral erg nieuwsgierig was naar Lelie & Lotus, blijkt Kamille & Clementine mijn favoriet! Wat een heerlijke, verrassende geur voor een afwasmiddel! De flessen voelen wat soepeler aan dan de gemiddelde afwasmiddelfles, maar kunnen zeker tegen een stootje. Ik vind de retro-look ook leuk gevonden. Het is geen schreeuwerige felblauwe of groene fles die ik liever in een kastje zet. Deze mag gewoon gezellig op het aanrecht!

Wil jij de nieuwe Ecover afwasmiddelfles ook proberen?

Ik mag maar liefst vijf van jullie blij maken met ook zo’n fles afwasmiddel. Draag jij het milieu ook een warm hart toe, maar ben je wel dol op schoonmaakmiddelen met een lekker geurtje en toffe uitstraling, dan is dit echt iets voor jou.

Meedoen is simpel. Laat in een reactie op dit artikel weten dat je graag kans maakt en welke geurcombinatie jou het lekkerst lijkt. Ik kan niet beloven dat je die dan ook krijgt als je wint, maar ga wel mijn best voor je doen. Ik zou het leuk vinden als je de Facebookpagina van Moonoloog volgt. De winactie delen of iemand taggen die dit ook tof zou vinden is niet verplicht, maar vind ik wel heel lief.

Meedoen kan tot en met 9 april 2018. Op 10 april 2018 ontvangt de winnaar persoonlijk bericht. Veel succes!

Wat doe jij om bewust(er) om te gaan met het milieu?

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Misschien vind je dit ook leuk:

39 Reacties

  • Reactie Tamara 2 april 2018 at 06:49

    Wij hebben geen vaatwsser, dus er gaat hier wel wat afwasmiddel doorheen. Het afwasmiddel van ecover zouden wij graag eens willen uitproberen. Het liefst citroen-aloe vera.

  • Reactie Anne-Wil Kraan 2 april 2018 at 07:33

    Ik ben heel benieuwd ik woon nog thuis maar me ouders gebruiken altijd dezelfde een andere geur kan volgens mij geen kwaad voor een keertje citroen-aloe vera.

  • Reactie Marange Krouwel 2 april 2018 at 08:07

    Oehhh dit lijkt mij handig en ik zou het graag uit willen oroberen. De combi citroen-aloë vera past bij ons!

  • Reactie Marina Korink 2 april 2018 at 08:41

    Wij hebben geen afwasmachine. Gewoon met de hand. Is ook nog voordeliger en beter voor het milieu. Een fles afwasmiddel is bij ons zo op natuurlijk. Normaal pak ik die wat in de aanbieding is. Nu heb ik toevallig Dreft. In de aanbieding bij de Action. Maar deze zou ik ook wel fijn vinden om te proberen 👍De Lelie &Lotus😁

  • Reactie Liesbeth van der Ree 2 april 2018 at 09:11

    Ik ben fan van milieuvriendelijk schoonmaken en zou graag een fles ecover in de geur kamille clementine uitproberen.

  • Reactie Anna 2 april 2018 at 09:35

    De lelie en lotus..

    Facebook: An Na

  • Reactie Marjo 2 april 2018 at 10:27

    Ik wil eigenlijk meedoen voor mijn oudste zus. Ze is heel biologisch en milieu verantwoordelijk bezig in haar gezin. Ik wil haar graag verassen met een fles afwasmiddel! Ze is altijd op zoek naar iets groener en mileuneutraler . Haar geur is niet zo goed dus de sterkste geur doe ik graag voor mee. Hopelijk kan ik haar verassen

  • Reactie Hanneke Koper 2 april 2018 at 10:35

    Ik doe graag mee. Ik vind de geur van citroen altijd passen bij afwasmiddel dus ik ga voor de citroen-aloe vera.

  • Reactie Marian Zw 2 april 2018 at 11:15

    Ik ben heel erg beneiuwd naar de lelie en lotus vatiant. De citroen lijkt me wel een beknde afwasgeur. En ene beetje gezellig geur maakt afwassen toch ook een stuk gezelliger?

  • Reactie Marian B 2 april 2018 at 11:33

    Ik ben erg nieuwsgierig naar dit groene afwasmiddel dus ik loot graag mee. De lelie/lotus variant lijkt me het lekkerst en verrassendst.

  • Reactie Maud 2 april 2018 at 11:55

    Jaaa leuk! Ik zou graag de Citroen& Aloë vera uit willen proberen!

  • Reactie Steffie van der Horst 2 april 2018 at 14:26

    Ooohh!!! Wat goed! Ik wil wel een kamille en clementine winnen, maar andere geuren zijn ook goed :). Ik gebruik altijd veel afwasmiddel zonder vaatwasser, dus iets duurzaams is welkom!

  • Reactie Anita H. 2 april 2018 at 19:05

    Mijn voorkeur gaat uit naar Kamille & Clementine.

  • Reactie Tamara S 3 april 2018 at 01:09

    Ik doe graag mee. De geurcombi die ik het liefst zou testen is Lelie & Lotus.
    Tamara S schreef: Delete Waxing | Full Brazilian & Upper Lip WaxMy Profile

  • Reactie Daphne de Waal 3 april 2018 at 07:18

    Minder belastend voor het milieu is altijd beter.
    De lotus/lelie zou ik graag proberen.
    Daphne de Waal schreef: Uitgelicht: de leukste badpakken voor meisjesMy Profile

  • Reactie Yvette 3 april 2018 at 07:44

    Heerlijk Ecover is goed in gebruik en ook nog eens goed voor onze planeet. Ik zou heel graag de geur Granaatappel & Vijg op mijn aanrecht neer zetten.

  • Reactie wilmsen anita 3 april 2018 at 08:04

    ik kies citroen/aloe vera

  • Reactie Heleen van der Velde 3 april 2018 at 08:04

    Ik maak graag kans op dit afwasmiddel. Ik ben benieuwd naar de combi granaatappel & vijgen.

  • Reactie MarliesS 3 april 2018 at 08:23

    Wij hebben geen afwasmachine en de lelie en lotus lijkt me een heerlijke geur.

  • Reactie Nienke 3 april 2018 at 09:38

    De lelie en lotus zou ik graag proberen. Wat een fantastisch product!

  • Reactie Brit Weijers 3 april 2018 at 11:12

    Hier word ik echt blij van, graag dus.

  • Reactie anja 3 april 2018 at 14:26

    leuk ik doe mee voor in de caravan waar we geen vaatwasser hebben en wel altijd veel afwas

  • Reactie Anne-Laura 3 april 2018 at 15:18

    Ik doe graag mee. De citroen aloe vera lijkt mij een heerlijke geur hebben.

  • Reactie Anita te Gussinklo 3 april 2018 at 16:34

    Ik draag graag het milieu een warm hart toe en de Lelie & Lotus lijkt mij het lekkerst.

  • Reactie Lieke van Veen 3 april 2018 at 17:09

    Wat fijn dat je op deze manier een steentje bij kan dragen aan het milieu.
    Alle kleine beetjes helpen.
    Ik maak graag kans op de geur Lelie & Lotus.
    Ik volg je op Facebook (Lieke van Veen)
    Lieke van Veen schreef: Wat heb ik gekregen voor echte post is cool 4.0 ?My Profile

  • Reactie Will 3 april 2018 at 19:04

    Ik ben heel erg benieuwd naar deze milieu vriendelijke fles met afwasmiddel.
    Het is toch verschrikkelijk hoeveel plastic wordt weggegooid , kijk maar naar de plastic brij in de zee.
    De geur Kamille en Clementine ruikt vast heel lekker. Hoop dat dat ook milieu vriendelijk is, maar dat zal wel zo zijn.
    De andere geuren staan mij ook wel aan, dus het maakt mij eigenlijk niet uit.
    Ik heb geen Facebook, maar volg bloglovin.
    Graag doe ik mee.

  • Reactie Wouter 3 april 2018 at 19:44

    Citroen Aloe Vera lijkt mee heerlijk fris… Ik doe mee

  • Reactie Nina Mol 4 april 2018 at 05:30

    Ik maak graag kans op dit afwasmiddel. Ik ben benieuwd naar de combi granaatappel & vijgen.

  • Reactie m chen 4 april 2018 at 14:59

    Ik zal graag mijn huis milieuvriendelijk willen schoonmaken en het bloemig (voorkeur geur: Lelie & Lotus) laten ruiken!

  • Reactie Lyn 4 april 2018 at 15:56

    Lelie en lotus lijkt me heerlijk ruiken! Ik verbruik zelf zo min mogelijk stroom en eet minder vlees dan voorheen

  • Reactie Lucie 4 april 2018 at 16:01

    Omdat bijna iedereen hier na het eten, ( als het tijd is om af te wassen dus….) het opeens héél druk heeft of in slaap sukkelt op de bank, zou ik graag de opwekkende geur Citroen & Aloë Vera van Ecover proberen, goed voor het milieu, de afwas én mijn humeur!

  • Reactie Gea Jager 4 april 2018 at 16:18

    Ik doe graag mee voor een fles afwasmiddel geur Lelie en Lotus

  • Reactie Grete Karina 5 april 2018 at 10:59

    De geur Kamille & Clementine lijkt me heerlijk!

  • Reactie Margret 5 april 2018 at 21:33

    Kamille & Clementine graag!

  • Reactie Anneliese de Waal 8 april 2018 at 15:56

    Ik doe heel graag mee voor de geur Lelie en Lotus, lijk me een erg lekkere geur.
    Zou super zijn om te winnen 🙂

    Groetjes Anneliese

  • Reactie Corinne de Graaf 8 april 2018 at 21:15

    Afval scheiden.Ook plastic en kartonpakken.

  • Reactie Corinne de Graaf 8 april 2018 at 21:18

    Lelie lotus zou ik graag willen proberen.

  • Reactie Heleen 9 april 2018 at 10:14

    Wij zijn zeker milieubewust bezig en er prijkt nu ook een Ecover-fles op mijn aanrecht, zij het niet zo’n gave als deze. Ik zou graag zo’n nieuwe geur uitproberen. Na jouw review ben ik erg nieuwsgierig geworden naar Kamille & Clementine!

  • Reactie Annemieke 9 april 2018 at 22:14

    Wat leuk deze bewuste verpakkingen! Zou het graag willen proberen. Granaatappel is mijn favoriet, ben heel benieuwd naar die geur in combinatie met vijg!
    We zijn best wel bewust bezig met het milieu, afval scheiden we al een poos en sinds kort probeer ik ook te minderen met plastic, dus gaan bijv mn peren en appels in een draadnetje mee naar huis ipv het plastic tasje bij de AH 😉

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge

    Meer in REVIEW
    Kerst cadeautip #3: Belle & het Beest De Betoverende Balzaal

    Wat had ik dit duo als klein meisje graag willen hebben! Ik was (en ben stiekem nog steeds) gek op...

    Sluiten