BLOGGEN BOEK REVIEW SHOPPEN

Blogboek – Kelly Deriemaeker

23 oktober 2014

Cover_Blogboek_kelly_deriemaeker-566x850

Sinds ik het bloggen helemaal hervonden heb en dagelijks mijn hersenspinsels met jou (en de rest van het world wide web) deel, vind ik het heerlijk meer over bloggen te leren en geïnspireerd te raken. Toen Blogboek van Kelly Deriemaeker op de deurmat viel, kon ik dan ook niet wachten erin te beginnen.

Schrijfster van het boek is Kelly, van Talesfromthecrib. Zij is een van de bloggers van het eerste uur. Ik vermoed dat we rond dezelfde periode startten met ons eerste – afschuwelijk lelijke – blogje. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik haar blog nog niet kende voordat ik dit boek las. Uiteraard heb ik daar even wat aan gedaan.

Verwachtingen

Wat ik van Blogboek verwachtte voordat ik opensloeg? Veel basisinformatie over bloggen. Over hoe je een blog opzet bijvoorbeeld. Of over hoe je ervoor zorgt dat je blog succesvol wordt. Mijn verwachtingen zijn zeker waargemaakt. Zo schrijft ze inderdaad uitgebreid over de verschillende mogelijkheden die je hebt als je wilt gaan bloggen en waar je allemaal aan moet en kunt denken. En ook het succesvoller maken van je blog komt uitgebreid aan bod.

Maar het boek is meer dan enkel een handige informatiebron. Wat mij al na de eerste paar bladzijden opviel, was dat ik er enorm gemotiveerd door raakte. Dat ik direct zin had me een paar uur met mijn laptop op te sluiten om te schrijven. Of lijstjes te maken, want er borrelden ook spontaan ideeën in me op voor leuke onderwerpen om over te bloggen.

Ideeën voor je volgende blogpost

Grappig én handig vind ik de pagina’s met 15 ideeën voor een volgende blogpost. Hoe fijn is het om altijd een lijstje met mogelijke onderwerpen paraat te hebben voor dagen waarop de inspiratie ver te zoeken is? Ze staan door het hele boek verspreid en bevatten soms voor de hand liggende maar vaak ook verrassende invalshoeken.

Eveneens verspreid door het boek staan inspirerende en mooie quotes als ‘allow yourself to be a beginner, no one starts off being excellent‘ en ‘people throw rocks at things that shine‘ in het hoofdstuk over omgaan met kritiek. Zinnen die me meer dan eens een glimlach op mijn gezicht bezorgden.

blogboek

Eerlijk over ups en downs

Wat ik erg waardeer is dat Kelly eerlijk is over haar eigen ervaringen wat bloggen betreft. Ze schetst niet het plaatje dat de keuzes rondom haar blog allemaal weloverwogen zijn genomen. Ook zij heeft dagen dat ze de woorden nauwelijks op papier krijgt en dat de motivatie of inspiratie ver te zoeken is. Daardoor heeft ze zich juist allerlei handigheidjes eigengemaakt om dit soort tegenslagen te overwinnen. En die deelt ze dan weer in haar boek.

Kortom

Het boek telt 240 pagina’s en heeft een fijne, vrolijke uitstraling. Je komt tijdens het lezen veel lijstjes tegen. Kelly geeft als tip dat dit in blogartikelen goed werkt, maar ook in dit boek vind ik hun kracht goed tot zijn recht komen. (Maar ik ben dan ook wel echt een lijstjesmens…)

Ik denk dat wel duidelijk is dat ik heel positief ben over Blogboek. Het informeert, inspireert en motiveert. Behalve dat het je van alles leert over bloggen is het ook een fijn hulpmiddel als je even vastzit en niet weet waarover je moet bloggen of gewoon (opnieuw) gemotiveerd wilt raken.

Ik vind het boek een must have voor een ieder die nieuw is in het blogwereldje en er meer over wil leren, maar ook voor iemand die al jaren blogt. Wat mij betreft is het een ideaal cadeau voor de komende feestdagen!

Blogboek kost € 24,95 en is onder andere te koop bij Bol.com.

Het product in dit artikel heb ik opgestuurd gekregen.

9 Comments

 • Reply Odile 23 oktober 2014 at 09:03

  Je hebt mij ook nieuwsgierig gemaakt naar dit boek!

  • Reply moonoloog 23 oktober 2014 at 23:45

   Hihi hij is echt de moeite waard vind ik!

 • Reply Geertje 23 oktober 2014 at 09:22

  Ik vind hem wel aan de dure kant, maar ben wel nieuwsgierig naar het boek! Misschien dat Sinterklaas zo lief is!

  • Reply moonoloog 23 oktober 2014 at 23:47

   Klopt, dat vond ik in eerste instantie ook. Maar nu ik ‘m gelezen heb vind ik ‘m de prijs wel waard. Ik hoop voor je dat de Sint hem meeneemt!

 • Reply Joyce 23 oktober 2014 at 10:24

  Leuk ik ben in december jarig en ik moet nog een kerst lijstje maken. Deze komt erop te staan 🙂

  • Reply moonoloog 23 oktober 2014 at 23:47

   Ideaal kerstcadeautje ja!

 • Reply Daantje 23 oktober 2014 at 17:18

  Klinkt leuk! Ik ben binnenkort jarig, dus ik zet het op mijn verlanglijstje 😀

  • Reply moonoloog 23 oktober 2014 at 23:48

   Goed idee! Gefeliciteerd alvast 🙂

 • Reply Fleur 23 oktober 2014 at 22:12

  Dat klinkt als de moeite waard!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.