BABY QUINN'S UPDATES

Quinn is 1 jaar! | 12 maanden update

8 november 2017

Hieperdepiep, hoera! Op 31 oktober vierde Quinn zijn eerste verjaardag. Hoog tijd dus voor een update over zijn twaalfde maand. Zijn laatste maand als baby! En natuurlijk deel ik ook graag wat foto’s van Quinn zijn feestje. Want het blijft toch bijzonder, zo’n eerste verjaardag!

Voeding

Als ik me ergens geen zorgen over hoef te maken dan is het wel de eetlust van Quinn. Hij smult van alles wat we hem voorschotelen en eet het liefst zelf. Waar we bij Lise pas na haar eerste verjaardag voorzichtig overschakelden op ‘met de pot mee eten’, doen we dat bij Quinn al een paar maanden. En met succes. Hij eet dus eigenlijk alles, maar enkele favorieten zijn: gekookte worteltjes, gebakken aardappeltjes, pasta, vis en boterhammen.

Aangezien Quinn zijn dagschema qua voeding er nog exact hetzelfde uitziet als een maand geleden verwijs ik je graag even naar de update van vorige maand mocht je daar benieuwd naar zijn. Hij krijgt dus ook nog steeds een fles melk voor het slapengaan. Ik heb even teruggezocht wanneer we daar bij Lise mee gestopt zijn, maar ik lees dat we daar nog zeker tot 16 of 17 maanden mee door zijn gegaan. Ze kreeg toen wel een wat kleiner flesje, dus ik denk dat we dat bij Quinn hetzelfde gaan doen. Als dit pak Nutrilon 3 op is ben ik trouwens wel van plan over te stappen op de dreumesmelk van Kruidvat. Dat scheelt toch een hoop in prijs. En uiteindelijk stappen we dan waarschijnlijk over op gewone melk.

Slapen

Nog steeds doet Quinn overdag twee dutjes. Eentje na zijn fruit tot aan de lunch en een zo rond een uur of twee/half drie ’s middags. Over twee weken gaat Lise naar school en is ze elke dag om 14:00 uur uit. Ik ben van plan Quinn nadat ik Lise uit school heb gehaald pas in bed te leggen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat!

’s Avonds gaat Quinn ongeveer tegelijk met Lise tussen 19:00 en 19:30 uur naar bed. En dan slaapt hij in principe gewoon door tot de volgende ochtend 7:30 uur. Erg luxe en ik merk dat als hij dan toch weer een keer wakker wordt midden in de nacht, ik me gelukkig prijs dat dat niet meer zo vaak voorkomt.

Ontwikkeling

Zitten, kruipen, staan en langs dingen lopen deed Quinn vorige maand ook al, maar hij doet het nu allemaal nog net even sneller en makkelijker. Het is echt een beweeglijk kereltje en hij geniet er volop van als Lise met hem door de kamer kruipt. Ik vrees trouwens dat hij ook een klauteraar is, want laatst was hij de gang in gekropen en was hij al op de eerste tree van de trap geklommen! Goed opletten is dus wel vereist als hij niet in de box zit. Dat laatste vindt hij trouwens echt niks aan en geef hem eens ongelijk als je meestal een volledige woonkamer tot je beschikking hebt.

Babbelen vindt Quinn ook heel leuk om te doen. Hij zegt nu ook ‘ja’ en ‘oooopa’ en van alles in zijn eigen brabbeltaaltje natuurlijk. ‘Boemboem’ komt er vaak in voor, haha.

Toevallig hadden we afgelopen maandag het 11 maanden-consult op het consultatiebureau. Die zou hij dus eigenlijk al lang gehad moeten hebben, maar omdat de afspraak door hen twee keer werd verzet kon het niet anders dan na zijn eerste verjaardag plaatsvinden. Wel heb ik nu de meest recente gegevens over zijn lengte en gewicht voor je. Quinn is 79 cm lang en weegt 10800 gram, bijna 11 kilo! En daarmee zit hij zowel qua lengte als gewicht (nog steeds) een lijn boven het gemiddelde. Prima in verhouding dus, maar wel iets groter dan de gemiddelde jongen van zijn leeftijd.

Quinn zijn eerste verjaardag!

Op dinsdag 31 oktober, de dag dat hij 1 jaar werd, vierden we thuis een feestje. Bij Lise pakten we groots uit op haar eerste verjaardag, bij Quinn kozen we er juist bewust voor het wat kleiner te houden. Voor hem zou het allemaal al druk en speciaal genoeg zijn en omdat zijn verjaardag doordeweeks viel en we het toch graag op de dag zelf wilden vieren, was dit de handigste keuze. En dus kwamen alleen de opa’s en oma’s, mijn tante en mijn broertje en zijn vriendin op bezoek. Ik had soep gemaakt en hapjes ingeslagen waardoor iedereen gezellig kon blijven mee-eten en het was enorm gezellig.

En mijn knulletje genoot met volle teugen van alle aandacht. Al kijkt hij op deze foto nog wat bedenkelijk… 😉

Bij HEMA had ik een fototaart en een carrotcake besteld, die goed in de smaak vielen. Quinn werd goed verwend met cadeautjes en hoewel Lise het de dagen ervoor een beetje moeilijk vond dat haar broertje wel cadeautjes zou krijgen en zij niet, vond ze het die dag helemaal prima dat Quinn het was die in het middelpunt van de belangstelling stond.

Er is gezongen, een kaarsje uitgeblazen en er natuurlijk zijn er cadeautjes uitgepakt. Die komen trouwens binnenkort in een apart artikel voorbij.

En de beste verjaardagskus kwam natuurlijk van de grote zus!

Trots, trotser, trotst op dit stelletje 🙂

Hebben jullie de eerste verjaardag van jullie kindje heel groots gevierd of net als wij dit keer wat kleiner? Vonden jullie het ook zo bijzonder?

5 Comments

 • Reply Nicole 8 november 2017 at 07:57

  Nog gefeliciteerd! Wij mogen aankomende zondag! 🙂 We houden het klein, maar dat is in ons geval toch al 12 man, haha. Heb er veel zin in! En inderdaad luxe dat Quinn zo goed slaapt, mijn dochter wordt elke nacht minstens een keer wakker en 7.30 is hier ruimschoots uitslapen…

  • Reply Monique 8 november 2017 at 23:00

   Dankjewel Nicole! Jullie ook alvast een fijn feestje gewenst zondag 🙂

 • Reply Essma 8 november 2017 at 11:27

  Wat een leuke foto’s! Wij vierden Aidens verjaardag in de Efteling en dat was omdat het in onze vakantie viel! Ja wij gaan gewoon op vakantie naar de Efteling 😂😉! Familie bezocht ons daar in het huisje en was precies druk genoeg voor Aiden!

  • Reply Monique 8 november 2017 at 23:04

   Oh wat een leuk idee zeg, een feestje in de Efteling!

 • Reply Monique 20 november 2017 at 22:48

  Alsnog gefeliciteerd met Quinn! Leuke taart met die foto :). Morgen wordt ons dochtertje 1 jaar en omdat mijn vriend ook vrij heeft gaan we morgen een dagje met ons drieën naar de Efteling (abonnement) en vieren het zondag bij ons thuis. Familie in de ochtend en vrienden na haar middagslaapje. Omdat we een grote vriendengroep hebben wordt het druk, dus ik ben benieuwd hoe ze het allemaal gaat vinden, maar ook hoe het ons gaat bevallen.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.